Innovatie is
duurzaam ondernemen

We willen hét platform met slimme oplossingen worden voor de energietransitie

Iedereen moet mee kunnen doen aan de energietransitie. Daarom bouwen we, samen met onze partners, aan een energieplatform. Hiermee willen we een compleet, modulair aanbod van duurzame en slimme mogelijkheden bieden. Daarmee kun je alles eenvoudig in één keer zelf regelen of kiezen wat op dat moment het beste bij je past. Zo maken we met het makkelijker voor iedereen om groener, goedkoper en fijner te leven en te werken.

Deze vier ontwikkelingen gaan mobiliteit drastisch veranderen

Volgens Jeroen den Boer staat mobiliteit, net als energie, aan de vooravond van een disruptieve transitie. Net zoals honderd jaar geleden bij de overgang van paard en wagen naar de verbrandingsmotor.

Lees meer

Jeroen den Boer
De innovatiebox

De innovatiebox

We investeren continu in het uitbreiden van ons aanbod energieproducten en -diensten. Dit doen we door te innoveren op de volgende domeinen: 

  • Stroom en gas
  • Energiebesparing
  • Decentrale opwek
  • Smart home
  • Elektrisch rijden
  • Financieringsoplossingen

Hoe werken we aan slimme oplossingen?

Om ideeën voor slimme oplossingen te ontwikkelen en vervolgens naar de markt te brengen, doorlopen we altijd een aantal stappen. Op die manier kunnen we versnellen en schaalgrootte realiseren voor onze innovaties.


Roze lamp

Allereerst werken we een concept verder uit door een projectplan op te stellen. Daarin beschrijven we welke toegevoegde waarde het idee biedt, de business case en het marktpotentieel.
potlood.jpg
whitespace.png
Vervolgens bekijken we de haalbaarheid van het idee en gaan we aan de slag met een klantgericht ontwerp en de ontwikkeling van een specifieke propositie.
checklist.jpg

In de pilotfase testen en optimaliseren we de toevoegde waarde van de propositie voor de klant. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld (online) klant panels, kwantitatief onderzoek of een online campagne.
raket.jpg

Als blijkt dat het idee een succes is voor de beoogde doelgroep, dragen we het over aan een andere business unit voor lancering op de markt.

Bekijk ons innovatie portfolio

Binnen onze innovatiedomeinen ontwikkelen we producten en diensten waarmee we een bijdrage leveren aan de energietransitie.
DakVrienden

DakVrienden

Lees meer over hoe we bedrijven helpen met het verwijderen van asbest en hier zonnepanelen voor terugplaatsen.

Meer informatie

PlusJeHuis

PlusJeHuis

Ontdek hoe we consumenten helpen snel inzicht te krijgen in het energiezuiniger maken van hun woning.

Meer informatie

Laadpalen

Laadpalen voor bedrijven

Bekijk meer over elektrische laadpalen voor de zakelijke markt.


Meer informatie

Thuis App

Thuis App

Lees meer over hoe we onze klanten altijd inzicht en controle bieden met de Essent Thuis App.

Meer informatie

Onze innovatiemanagers

Paul Sanders
Paul Sanders

Lead Developer Paul werkt aan de projecten bundeling en low temperature in de domeinen C+ en E+. “Ik word geïnspireerd door personen en bedrijven die denken zonder beperkingen en onmogelijkheden, alleen dan kun je innoveren. Niets is onmogelijk!”

Bibi Kool
Bibi Kool

Lead Developer Bibi houdt zich bezig met concept development binnen de domeinen Smart en Safety & Security. “Als je iets bedenkt dat de alledaagse dingen in het leven betekenisvoller, beter, makkelijker of leuker maakt, dan raak je mensen in het hart.”

Bram van der Wal
Bram van der Wal

Product Development Lead Bram werkt aan Smart Home en Smart Meter Data proposities. “Ik zou graag voor iedere Nederlander persoonlijk bespaaradvies willen realiseren op basis van geautomatiseerde smart home en smart meter data. Met als uitgangspunt een langdurig wow effect bij de klant.”

Erik Smit
Erik Smit

Product Owner Erik ontwikkelt met zijn team projecten gericht op energiebesparingsadvies. “Mijn droom? Onze klanten voorzien van gedegen energiebesparingsadvies op een eenvoudige manier die écht bij hun woning past. En dat we dit eenvoudig realiseren in samenwerking met onze servicepartners.”

Tim Bakker
Tim Bakker

Product Development Lead Tim houdt zich bezig met gedecentraliseerde energie en opslag. “Ik geloof echt dat we door slimme concepten en samenwerkingen snel positief verschil kunnen maken in de leefomgeving van ons allemaal. Door kapitaal, afnemers, producten en partners rond een concept te organiseren, werken we aan versnelling.”

Jeroen de Boer
Jeroen den Boer

Lead Elektrisch Rijden Jeroen wil de volgende ambities realiseren: “Meer duurzame mobiliteitsoplossingen voor iedereen, minder auto’s in de straat door mobiliteit als een service te stimuleren en de onbalans in het net te verminderen met het geaggregeerd sturen van laadsessies.”

Tim Aanhane
Tim Aanhane

Product Developer Tim richt zich vooral op de zakelijke markt en financieringsoplossingen binnen de energiesector. “Ik werk aan een toekomst waarbij ondernemers kunnen doen waar ze echt goed in zijn: het groot maken van hun bedrijf.”

Maatschappelijke bijdrage

De energietransitie is een technisch vraagstuk, maar vooral een maatschappelijke uitdaging. Wij geloven dat we iedereen mee kunnen nemen in de energietransitie door concrete, pasklare producten en diensten te ontwikkelen, waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. En waarmee ze dus zelf ervaren wat er allemaal kan en hoe makkelijk en leuk dat is. Niet alles wat nieuw is, is per definitie beter. Voor ons moeten innovaties een echte, relevante bijdrage leveren aan het verbeteren van het leven van mensen en ondernemers.

Subsidies

Hoge investeringen en onzekere opbrengsten zijn de belangrijkste barrières om duurzame maatregelen te treffen. Wij doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen én er profijt van heeft. Wij zetten ons in voor het behoud van subsidieregelingen, zolang duurzame maatregelen nog niet rendabel zijn voor consumenten en bedrijven. Tijdens de productontwikkeling vormen subsidies altijd nog een belangrijk onderdeel van de business case.

Onze partners

    
Logo Amber
Logo Net2Grid
Logo Nsure
Logo XXIMO
Logo Woonveilig
Logo Innogy
Logo ABN Amro
Logo Blue Current