Innovatie is
duurzaam ondernemen

We willen hét platform met slimme oplossingen worden voor de energietransitie

Iedereen moet mee kunnen doen aan de energietransitie. Daarom bouwen we, samen met onze partners, aan een energieplatform. Hiermee willen we een compleet, modulair aanbod van duurzame en slimme mogelijkheden bieden. Daarmee kun je alles eenvoudig in één keer zelf regelen of kiezen wat op dat moment het beste bij je past. Zo maken we met het makkelijker voor iedereen om groener, goedkoper en fijner te leven en te werken.

De innovatiebox

De innovatiebox

We investeren continu in het uitbreiden van ons aanbod energieproducten en -diensten. Dit doen we door te innoveren op de volgende domeinen: 

  • Stroom en gas
  • Energiebesparing
  • Duurzaamheid
  • Smart home
  • Elektrisch rijden
  • Financieringsoplossingen

Hoe werken we aan slimme oplossingen?

Om ideeën voor slimme oplossingen te ontwikkelen en vervolgens naar de markt te brengen, doorlopen we altijd een aantal stappen. Op die manier kunnen we versnellen en schaalgrootte realiseren voor onze innovaties.


Roze lamp

Allereerst werken we een concept verder uit door een projectplan op te stellen. Daarin beschrijven we welke toegevoegde waarde het idee biedt, de business case en het marktpotentieel.
potlood.jpg
whitespace.png
Vervolgens bekijken we de haalbaarheid van het idee en gaan we aan de slag met een klantgericht ontwerp en de ontwikkeling van een specifieke propositie.
checklist.jpg

In de pilotfase testen en optimaliseren we de toevoegde waarde van de propositie voor de klant. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld (online) klant panels, kwantitatief onderzoek of een online campagne.
raket.jpg

Als blijkt dat het idee een succes is voor de beoogde doelgroep, dragen we het over aan een andere business unit voor lancering op de markt.

Bekijk ons innovatie portfolio

DakVrienden

DakVrienden

Lees meer over hoe we bedrijven helpen met het verwijderen van asbest en hier zonnepanelen voor terugplaatsen.

Meer informatie

PlusJeHuis

PlusJeHuis

Ontdek hoe we consumenten helpen snel inzicht te krijgen in het energiezuiniger maken van hun woning.

Meer informatie

Laadpalen voor bedrijven

Laadpalen

Bekijk meer over elektrische laadpalen voor de zakelijke markt.


Meer informatie

Thuis App

Thuis App

Lees meer over hoe we onze klanten altijd inzicht en controle bieden met de Essent Thuis App.

Meer informatie

Maatschappelijke bijdrage

De energietransitie is een technisch vraagstuk, maar vooral een maatschappelijke uitdaging. Wij geloven dat we iedereen mee kunnen nemen in de energietransitie door concrete, pasklare producten en diensten te ontwikkelen, waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. En waarmee ze dus zelf ervaren wat er allemaal kan en hoe makkelijk en leuk dat is. Niet alles wat nieuw is, is per definitie beter. Voor ons moeten innovaties een echte, relevante bijdrage leveren aan het verbeteren van het leven van mensen en ondernemers.

Subsidies

Hoge investeringen en onzekere opbrengsten zijn de belangrijkste barrières om duurzame maatregelen te treffen. Wij doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen én er profijt van heeft. Wij zetten ons in voor het behoud van subsidieregelingen, zolang duurzame maatregelen nog niet rendabel zijn voor consumenten en bedrijven. Tijdens de productontwikkeling vormen subsidies altijd nog een belangrijk onderdeel van de business case.

Onze partners

    
Logo Amber
Logo Net2Grid
Logo Nsure
Logo XXIMO
Logo Woonveilig
Logo Innogy