Algemene voorwaarden

Op deze pagina vind je de Algemene voorwaarden en de Productvoorwaarden voor de levering van de elektriciteit en gas van Essent. De voorwaarden zijn opgesteld door Energie Nederland (federatie van Energiebedrijven in Nederland) en de Consumentenbond. Daarnaast vind je hier ook andere overeenkomsten en voorwaarden, zoals de Kwaliteitscriteria, Aansluit- en transportovereenkomst, de voorwaarden voor elektrisch laden en gedragscodes. 

Snel naar: 

Algemene voorwaarden

Dit mag je van ons verwachten

Wij stemmen onze producten, diensten en service af op jouw wensen. Hiervoor hebben we een aantal kwaliteitscriteria opgesteld.

Kwaliteitscriteria

Productvoorwaarden

Productvoorwaarden ZekerDalen 3 jaar (per 1 januari 2024)

Productvoorwaarden ZekerheidsGarantie (per 1 juni 2023)

Productvoorwaarden Variabel (per 1 juni 2023)

 

Oudere productvoorwaarden (vanaf 1 juli 2015 tot 1 juni 2023):
Deze productvoorwaarden gelden niet voor nieuwe contracten die na 1 juni 2023 zijn afgesloten.

Productvoorwaarden Stroom en Gas (per 1 juli 2021)

Productvoorwaarden ZekerheidsGarantie (per 1 juli 2021)

Productvoorwaarden ZekerDalen 3 jaar voor nieuwe klanten (per 1 juli 2021)

Productvoorwaarden ZekerDalen 3 jaar voor klanten (per 1 juli 2021)

Productvoorwaarden ZekerDalen 5 jaar (per 1 juli 2021)

Productvoorwaarden SuperDalen 3jr (per 1 augustus 2022)

Productvoorwaarden Lentedeal (per 1 december 2021)

 

Modelcontract

Productvoorwaarden Modelcontract consumenten

Aansluit- en transportovereenkomst

Heb je nog geen energieleverancier of ga je verhuizen, dan is er een aansluit- en transportovereenkomst met de netbeheerder nodig. De netbeheerder wordt door ons op de hoogte gebracht. Zelf hoef je dus niets voor de aansluit- en transportovereenkomst te doen. De overeenkomst wordt meegestuurd via een link in de aanmeldbevestiging die je via de mail ontvangt na het afsluiten van een contract.

Voor deze overeenkomst gelden algemene voorwaarden die door de netbeheerders en de Consumentenbond zijn opgesteld. Ben je op zoek naar de standaard tarieven die daarbij horen, dan kan je die vinden op de website van de netbeheerder. De netbeheerkosten brengen we in rekening op de factuur. Deze kosten dragen wij vervolgens af aan de netbeheerder.

Aansluit- en transportovereenkomst

Algemene voorwaarden aansluit- en transportovereenkomst

 

Thuisvoordeel

Thuisvoordeel is het gratis klantprogramma van Essent.

Thuisvoordeel voorwaarden

 

Voorwaarden E-inzicht

Met E-inzicht van Essent weet je precies welk apparaat te veel verbruikt in huis. Bekijk hier de voorwaarden.

Algemene voorwaarden E-inzicht

 

Voorwaarden Nest Learning Thermostat™

Bekijk de actievoorwaarden en installatievoorwaarden van de Nest Learning Thermostat.

Actievoorwaarden Nest Learning Thermostat 1, 3 en 5 jaar

Installatievoorwaarden Nest Learning Thermostat

 

Voorwaarden Essent shop

Wij werken samen met Volta Solar BV. De Bespaarbazaar voor de levering van producten. Zij zorgen voor de levering van je product. Ook voor servicevragen of retouren kun je terecht bij Volta Solar BV. De Bespaarbazaar. Hiervoor gelden de leveringsvoorwaarden van de Bespaarbazaar.

 

Voorwaarden PlusJeHuis

Voorwaarden service en onderhoud

Essent werkt samen met gecertificeerde servicepartners voor service en onderhoud aan cv-ketels. Hiervoor gelden de algemene voorwaarden van de betreffende servicepartner.

Algemene voorwaarden Energiewacht

Algemene voorwaarden Energiewacht West

Algemene voorwaarden Kemkens

Algemene voorwaarden Volta Limburg

Aanvullende voorwaarden online dienstverlening

Hieronder vind je de voorwaarden die gelden voort onze online diensten. Bij deze voorwaarden is rekening gehouden met de privacyverklaring. De gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Als klant is het belangrijk om zorg te dragen voor de geheimhouding van je gebruikersnaam en wachtwoord. Vindt er toch misbruik, verlies, ontvreemding of het in verkeerde handen raken van de gebruikersnaam en/of het wachtwoord plaats dan vragen we je dit direct aan ons te melden.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebruik of misbruik van jee gebruikersnaam en wachtwoord door anderen, tenzij Essent tekort is geschoten in de zorgvuldigheidsverplichtingen.

Zijn er wijzigingen in je persoonlijke gegevens, zoals een wijziging van het e-mailadres en andere wijzigingen die wij nodig hebben voor kunnen aanbieden van de online diensten, geef dit dan op tijd bij ons aan. Is er een verschil tussen de persoonlijke gegevens in de online diensten en de gegevens in onze administratie, dan gelden de gegevens die bij ons in de administratie bekend zijn. 

Voorwaarden VerbruiksManager

 

Gedragscodes

Hieronder dowload je de gedragscode die Energie Nederland met ons en andere energiebedrijven heeft opgesteld. In deze gedragscode lees je waar wij aan moeten voldoen bij werving, het onderhouden van klantcontacten, het afsluiten, voortzetten en beëindigen van leveringsovereenkomsten. 

Gedragscode consument en leverancier

Als aanvulling op de Wet Bescherming Persoonsgegevens hebben leveranciers en de meetbedrijven in de Nederlandse energiebranche een gedragscode opgesteld over het gebruik, het vastleggen, het uitwisselen en het bewaren van gegevens die we ontvangen uit slimme meters die op afstand uitleesbaar zijn.

Gedragscode Leveranciers Slimme Meters 2012

Verantwoording Gedragscode Slimme Meters

Veelgestelde vragen

Klant worden bij Essent kost je niets. Ook als je verhuist hoef je niets te betalen.

Als Essent/je huidige leverancier de Algemene Voorwaarden wijzigt, kun je je overeenkomst beëindigen door deze op te zeggen. Je kunt daarna overstappen naar een andere leverancier. In het algemeen gelden bij Essent de onderstaande opzegtermijnen:

Overeenkomst flexibele looptijd (onbepaalde tijd)

Bij Essent heb je een opzegtermijn van dertig dagen. Zodra je je overeenkomst met Essent opzegt, wordt dertig dagen na je opzegging je overeenkomst beëindigd.

Overeenkomst met vaste looptijd (bepaalde tijd)

Bij Essent heb je een opzegtermijn van dertig dagen. Zodra je je overeenkomst met Essent opzegt, wordt dertig dagen na je  opzegging je overeenkomst beëindigd.

Let op: controleer je huidige overeenkomst voordat je opzegt. Bij het voortijdig beëindigen van een overeenkomst mag een leverancier een opzegvergoeding in rekening brengen. Dit moet dan wel vermeld staan op je leveringsovereenkomst. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben waarschijnlijk een ander passend aanbod voor je.

 

Staat je vraag er niet bij?

Bekijk alle informatie over andere onderwerpen of neem contact met ons op.