Je wilt besparen op je energierekening en je huis verduurzamen. Daarom denk je aan zonnepanelen. Goed bezig. Maar met zoveel zonnepanelen op de markt is het moeilijk kiezen. Wat zijn goede zonnepanelen? Die van de beste kwaliteit, de grootste fabrikanten, bepaalde keurmerken of de nieuwste zonnepanelen? We leggen het je stap voor stap uit.

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Je wilt de beste zonnepanelen kopen. Maar wat is het beste zonnepaneel? Dat is een goede vraag. Natuurlijk kun je voor kwalitatief goede zonnepanelen gaan. Maar eigenlijk is het beste voor iedereen anders. Iedereen houdt rekening met andere factoren. Het gaat er om dat je de juiste zonnepanelen kiest voor jouw situatie. Er zijn verschillende factoren om mee rekening te houden.

Je dak

Hoeveel ruimte heb je op je dak? Hoeveel zon komt daar? Dat zijn belangrijke factoren in je keuze voor een bepaald type zonnepaneel.

Je verbruik

Gebruik je veel stroom of juist weinig? Kijk naar je energierekening. Dan weet je hoeveel stroom je nodig hebt. Denk hierbij ook aan de toekomst. Wil je bijvoorbeeld kinderen of een elektrische auto? Dan neemt je stroomverbruik toe. Handig om daar alvast rekening mee te houden.

Het rendement

Hoeveel stroom maken de zonnepanelen van de zonne-energie? Een hoger rendement betekent een hogere totale opbrengst. En dat is goed. Maar zonnepanelen met een uitstekend rendement zijn vaak wat duurder. Maar je hebt wel meer opgewekte stroom per paneel. Let dus altijd op het vermelde vermogen als je zonnepanelen koopt. Bekijk het vermogen van onze panelen.

Het materiaal

Sommige materialen kunnen beter tegen verschillende weersomstandigheden zoals wind en regen. Goed materiaal is duurder. Dat betaalt zich vaak terug door de lange levensduur van de zonnepanelen. Er zijn op dit moment vooral monokristallijn zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen te koop. Monokristallijn zonnepanelen zijn vaak efficiënter dan polykristallijn zonnepanelen, maar wel iets duurder.

Het merk en de installateur

A-merken zonnepanelen en erkende installateurs geven vaak betere garanties. Denk aan het aantal jaar productgarantie en de vermogensgarantie. Ook hebben ze een goede service. Gaat er iets mis? Dan helpen ze je snel. Laat je zonnepanelen plaatsen via ons, dan kun je rekenen op goede garanties en service.

De beste zonnepanelen van Essent

Bij Essent ben je zeker van kwalitatief goede zonnepanelen, welke zonnepanelen je ook kiest. Bekijk onze panelen en ontdek het vermogen, de opbrengst, de productgarantie en vermogensgarantie. In een persoonlijk adviesgesprek kijkt de adviseur naar jouw wensen en mogelijkheden. Samen bespreken jullie wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw situatie.

De beste zonnepanelen in 2024

Er zijn veel nieuwe trends en technologieën als het om de beste zonnepanelen gaat. Dit betekent betere prestaties en meer opties voor jou. Nog niet alle nieuwste varianten zijn te koop. Maar de ontwikkelingen gaan hard. Een paar voorbeelden van ontwikkelingen in 2024:

Verbeteringen in het materiaal

De nieuwste panelen hebben betere halfgeleiders. Halfgeleiders begeleiden de elektriciteit als er zon op schijnt. Hoe beter deze zijn, hoe efficiënter de zonnepanelen. De panelen zetten dan meer zonlicht om in energie. De zonnepanelen produceren dus meer stroom.

Slimme technologie

De beste zonnepanelen verbind je eenvoudig met een app op je mobiel. Zo zie je precies hoeveel en wanneer je energie opwekt. Handig om dan een wasje te draaien of de vaatwasser aan te zetten. Ook zie je direct hoeveel je bespaart.

Nieuwe designs

Het oog wil ook wat. Donkerblauwe en zwarte panelen zijn het meest bekend. Maar er zijn nu ook panelen in andere kleuren in opkomst. Zo kies je wat bij jouw huis past. En het allernieuwste zijn flexibele zonnepanelen. Die zijn buigzaam en passen dus ook op daken met hoeken en rondingen. Zo gaat er geen plekje verloren.

Lagere prijzen

Begin 2024 steeg de prijs van zonnepanelen omdat er veel vraag naar was. Inmiddels zijn de prijzen aan het dalen. Technologie wordt goedkoper, er is meer concurrentie op de markt en wereldwijd neemt de productie toe. Dat betekent lagere prijzen voor iedereen.

Beste rendement zonnepanelen: meer energie voor je geld

Wat krijg je terug voor je geld? Dat is je rendement. Bij de beste zonnepanelen gaat het om energie. Hoe meer energie, hoe beter het rendement. Het rendement verschilt per soort zonnepaneel. Goede zonnepanelen halen veel energie uit een beetje licht. Ook als het bewolkt is. Deze panelen hebben een hoog rendement.

Kijk altijd naar het rendement als je zonnepanelen vergelijkt. Dit wordt uitgedrukt in een percentage. Hoe hoger het rendement, hoe beter de zonnepanelen. Bedenk wel dat de prestaties van zonnepanelen blijven veranderen. Dus het is goed om zelf het rendement van verschillende zonnepanelen te checken op het moment dat je ze aan wilt schaffen.

Beste zonnepanelen merken

Er zijn verschillende merken zonnepanelen. Welk merk zonnepanelen voor jou de beste keuze is, hangt af van je wensen. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek ontdek je wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw situatie.

Beste koop zonnepanelen: waar voor je geld

Ben je op zoek naar de beste koop? Zoek dan de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kijk hierbij naar prijs per paneel, rendement, garanties en installatie- en onderhoudskosten. Ga op zoek naar tests en beoordelingen van experts en consumenten. Kijk daarnaast goed naar de grootte van je dak:

Kleiner dak (rijtjeswoningen met ruimte voor maximaal 8 panelen)

Kies voor panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter, zoals die met een capaciteit van 300 Wattpiek (WP) of hoger. Je betaalt iets meer. Maar zo haal je het maximale uit de beschikbare ruimte.

Middelgroot dak (woningen met ruimte voor maximaal 16 panelen)

Ligt je jaarlijks verbruik rond de 3.750 kWh? Dan zijn panelen vanaf 270 WP een goede keuze vanwege hun aantrekkelijke prijs. Voor een hoger verbruik zijn panelen met een hogere capaciteit nodig.

Groot dak

Je hebt een bredere keuze en kunt overwegen om dunne film zonnepanelen aan te schaffen, zoals die van Solar Frontier. Deze nemen meer ruimte in. Maar ze leveren ook meer opbrengst per Wattpiek.

Onze zonnepanelen hebben allemaal een vermogen van 405 WP of hoger. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Meer weten? Doe de Dakcheck

Met de Dakcheck ontdek je binnen 1 minuut hoeveel je per jaar bespaart met zonnepanelen. Doe de Dakcheck.

Beste energieleverancier zonnepanelen

Naast de zoektocht naar de beste zonnepanelen, is het ook belangrijk om een goede energieleverancier te zoeken. De beste energieleverancier zonnepanelen doet meer dan alleen stroom leveren. Kijk goed wat jij belangrijk vindt en welke energieleverancier dat biedt. Denk aan goede service, scherpe tarieven, zekerheid, bonussen en soort contract.

Als je zonnepanelen hebt of zonnepanelen overweegt kun je bij het kiezen van een energieleverancier bijvoorbeeld extra letten op teruglevering en terugleverkosten

Beste omvormer zonnepanelen

De omvormer is het hart van je zonnepanelensysteem. Het zet zonlicht om in stroom die je echt kunt gebruiken. Goede omvormers zijn van goede kwaliteit. Ze gaan lang mee en blijven werken in regen, wind, hete zomers en koude winters. Ook zijn ze efficiënt: ze halen meer stroom uit dezelfde zon. Daarnaast zijn ze slim. Ze verbinden met je wifi en laten zien hoeveel stroom je maakt. Soms geven ze zelfs tips. En tot slot is veiligheid belangrijk. Goede omvormers beschermen tegen overbelasting en kortsluiting.

Als je zonnepanelen bij ons koopt, kijken onze specialisten welke omvormer het beste past bij jouw situatie. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je zonnepanelen haalt.

Maak jouw beste keuze voor de beste zonnepanelen

Al met al is de keuze aan jou. Ga op onderzoek uit en kijk naar kwaliteit, rendement en beoordelingen. Kijk wat past bij jouw budget, dak en stroombehoefte. De beste optie is efficiënt, slim en veilig. Check daarnaast energieleveranciers. Kijk naar tarieven, duurzaamheidsplannen en hoe ze omgaan met terugleveren.

We helpen je graag bij het maken van je keuze voor de beste zonnepanelen. In een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kijken we naar jouw situatie en bespreken we wat hierbij past.

Adviesgesprek aanvragen

 

Veelgestelde vragen over de beste zonnepanelen

Welke 3 typen zonnepanelen zijn er?

De juiste zonnepanelen kiezen is een grote stap op weg naar duurzaamheid. En bij Essent helpen we je graag de beste keuze te maken. Er zijn voornamelijk drie soorten zonnepanelen beschikbaar, elk met zijn eigen voordelen:

Monokristallijn zonnepanelen

Deze zijn makkelijk te herkennen aan hun egaal zwarte kleur en hebben het hoogste rendement per vierkante meter. Ze zijn ideaal als je niet veel ruimte hebt op je dak, maar ze zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf.

Polykristallijne zonnepanelen

Iets voordeliger dan de monokristallijn panelen. Deze zonnepanelen hebben een blauwe tint en zijn iets minder efficiënt. Maar als je voldoende dakruimte hebt, is dit een economisch verstandige keuze.

Dunne-film zonnepanelen

De nieuwkomer op de markt, deze panelen zijn flexibeler en lichter. Ze zijn esthetisch aantrekkelijk en kunnen op verschillende ondergronden worden geplaatst. Maar hun rendement is momenteel lager dan dat van kristallijne panelen.

Bij Essent staan we klaar om je te helpen met de optie die het beste bij jouw huis en jouw energiebehoeften past. Vraag direct een adviesgesprek aan en zet samen met ons de stap naar een duurzame toekomst!

Wat is beter Duitse of Chinese zonnepanelen?

De kwaliteit van zonnepanelen hangt niet zozeer af van het land van herkomst, maar meer van de fabrikant en de gebruikte technologie. Zowel Duitse als Chinese zonnepanelen kunnen uitstekende opties zijn.

Duitse fabrikanten staan bekend om hun hoge kwaliteitsnormen en grondige tests, wat vaak resulteert in betrouwbare en duurzame panelen. Aan de andere kant hebben Chinese zonnepanelen de markt veroverd vanwege hun zeer concurrerende prijzen en verbeterde kwaliteitsnormen.

Het is dus belangrijk om te kijken naar de garanties, het rendement, en de reputatie van de fabrikant, ongeacht het land van herkomst. En natuurlijk staan wij bij Essent klaar om je te helpen de zonnepanelen te kiezen die het beste passen bij jouw behoeften en budget.

 

Alles wat je wil weten over zonnepanelen

Zonnepanelen offerte

Ben je benieuwd wat zonnepanelen jou kunnen brengen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan.
zonnepaneel plaatsen

Zonnepanelen installeren

In veel gevallen installeren we de zonnepanelen al binnen 12 weken. Benieuwd hoe de installatie verloopt?

Zonnepanelen vergelijken

We hebben het beste zonnepanelen aanbod voor je samengesteld. Benieuwd welke panelen bij je passen?