Investeren in zonnepanelen is een slimme zet. Je bespaart op je energierekening en draagt bij aan een duurzamere wereld. Bovendien verhogen zonnepanelen op je dak de waarde van je woning. Zoek je een complete set zonnepanelen inclusief montage en alle kabels? Er zijn verschillende mogelijkheden. We zetten het voor je op een rij.

Complete zonnepanelen set met accu en micro omvormer

Met een complete set zonnepanelen met accu en micro omvormers zet je zonlicht helemaal zelf om in bruikbare elektriciteit voor je huis. Hierdoor ben je zelfvoorzienend in je energiebehoefte, minder afhankelijk van het energienet en draag je bij aan een duurzamere wereld. Een goede investering dus.

Dit is hoe het werkt:

De zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in gelijkstroom. Omdat de meeste huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom, is er een omvormer nodig. In een zonnepanelen set met een micro omvormers wordt elke paneel gekoppeld aan een eigen kleine omvormer. De micro omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom, die je kunt gebruiken voor al je apparaten.

A merk zonnepanelen set kopen en installeren

Koop je een complete zonnepanelen set? Dan installeren we deze ook. Eerst bepalen we wat de juiste ligging voor je zonnepanelen is. Bij de installatie houden we rekening met het type dak en eventuele schaduw. Ook berekenen we hoeveel panelen er nodig zijn.

Met zonnepanelen wek je snel en eenvoudig je eigen stroom op. Onze zonnepanelen voldoen aan de hoogst gestelde eisen en kwaliteitsnormen. Koop je zonnepanelen via Essent? Dan vertellen we je graag wat je kunt verwachten.

Wat kun je verwachten:

  • We helpen je van persoonlijk advies tot en met de professionele installatie.
  • We installeren het merendeel van onze projecten binnen 10 weken. Snel en makkelijk dus.
  • Je krijgt tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.
  • We werken samen met servicepartners, waardoor er altijd iemand bij jou in de buurt is.

Complete zonnepanelen set

Kies je voor een set, dan heb je gelijk alles om je huis van duurzame energie te voorzien. Wel zo makkelijk dus. De volgende producten zitten inbegrepen bij een complete zonnepanelen set:

1. Zonnepanelen

De panelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Samen kiezen we de panelen die het beste bij jouw situatie passen.

2. Micro omvormer

Micro omvormers zetten de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom om in wisselstroom, die je in huis kunt gebruiken. Je krijgt micro omvormers die passen bij het vermogen van je zonnepanelen.

3. Montagemateriaal

We leveren al het benodigde materiaal om de zonnepanelen veilig en stevig op verschillende soorten daken te monteren.

4. Bekabeling

De kabels verbinden de zonnepanelen met de omvormer en het elektriciteitsnet. We zorgen voor de juiste lengte van de kabel en het beste type kabel voor jouw systeem.

5. Installatie

Kies je voor een zonnepanelen set, dan plaatsen de installateurs van onze servicepartners de zonnepanelen op je dak.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het verschilt per huishouden hoeveel zonnepanelen je in je set nodig hebt. Dit ligt aan je verbruik en aan de opbrengst van je zonnepanelen. Dat laatste hangt onder andere af van het vermogen van je paneel (uitgedrukt in Wattpiek) en de hoeveelheid zonlicht die deze paneel ontvangt. Een paneel met een hoger vermogen op een zonnige plek levert bijvoorbeeld meer stroom op dan een paneel met een lager vermogen op een plek in de schaduw. Ook speelt mee wat voor daktype je hebt: een plat dak of een schuin dak.

Aantal zonnepanelen berekenen

De energie die een zonnepaneel oplevert, wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Het vertelt je hoeveel stroom een paneel maximaal kan opwekken, onder de beste omstandigheden. Hoeveel panelen je nodig hebt is sterk afhankelijk van deze omstandigheden. Graag adviseren we je daarom op maat over de verschillende producten en het gewenste aantal voor jouw situatie.

Zonnepanelen set met weinig panelen

Met de zonnepanelen set van een klein aantal panelen kun je direct aan de slag met je eigen duurzame energieproductie. Deze set past perfect bij je situatie als je een klein dakoppervlak hebt, minder energie verbruikt of gewoon wilt beginnen met een kleiner systeem. Je kunt je systeem in de toekomst namelijk altijd uitbreiden naarmate je energiebehoeften toenemen.

Een kleine set panelen is een betaalbare keuze die nog steeds flinke besparingen op je energierekening op kan leveren. Een kleine set is verrassend efficiënt.

Zonnepanelen set van 6 en 8 panelen

Een set van 6 en 8 panelen kan een keuze zijn voor kleine woningen, met een lager energieverbruik. Deze set is daarnaast perfect voor mensen die graag willen beginnen met het opwekken van duurzame energie, maar misschien niet de ruimte of het budget hebben voor een grotere set.

Een complete set van 6 en 8 panelen heeft een bij elkaar een hoger vermogen dan een kleinere set. Deze levert je dus meer besparingen op. Deze is daarnaast betaalbaarder en neemt minder ruimte in. Dit maakt deze set een uitstekende keuze voor veel huiseigenaren. We staan klaar om je te helpen om de juiste keuze te maken op basis van jouw specifieke behoeften en omstandigheden.

Zonnepanelen set van 10 of 12 panelen

Een andere mogelijkheid is 10 tot 12 zonnepanelen. Deze sets zijn ideaal als je een hoger energieverbruik hebt of graag volledig onafhankelijk bent. Het gemiddelde Nederlandse huishouden verbruikt ongeveer 2.500 kWh per jaar volgens Mileu Centraal. Het exacte aantal benodigde zonnepanelen om dit te dekken kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de locatie van uw woning en de efficiëntie van de panelen. Een set van 10 of 12 panelen is dus meestal voldoende voor een gemiddeld huishouden in Nederland.

Zonnepanelen set van 20 of 24 panelen

Als je veel zonnepanelen bij elkaar wilt plaatsen kun je denken aan een set van 20 en 24 zonnepanelen. Deze sets zijn geschikt voor hen met een heel hoog energieverbruik of bedrijven met hoge energiebehoeften.

Plug & play zonnepaneel set: snel en makkelijk

Een plug & play zonnepaneel set staat ook bekend als de zonnepanelen set met stekker of de zonnepanelen stopcontact set. Deze set is ontworpen om het gebruik van zonne-energie zo eenvoudig mogelijk te maken. Een plug & play zonnepaneel set is precies wat de naam suggereert: je hoeft alleen maar de panelen te installeren en de stekker in het stopcontact te steken. Daarna begin je gelijk met het opwekken van je eigen zonne-energie.

Dit betekent: geen gedoe met ingewikkelde bedrading of elektrische installaties. Bovendien verplaats je ze gemakkelijker dan traditionele zonnepanelen. Je bespaart dus niet alleen tijd en moeite bij de installatie, je begint ook sneller met het besparen op je energierekening.

Heb ik optimizers nodig?

Optimizers maximaliseren de energieproductie van elk individueel zonnepaneel. Hierdoor kan het totale systeem meer energie produceren. Zonder een optimizer werkt een zonnepaneelsysteem als een serie geschakelde kerstverlichting: als één lampje uitvalt of minder goed presteert, wordt het hele systeem beïnvloed. Dit gebeurt bijvoorbeeld als één paneel in de schaduw ligt, vies of kapot is.

Bovendien kun je door optimizers de prestaties beter monitoren. Je volgt de prestaties van elk afzonderlijk paneel. Hierdoor kun je snel eventuele problemen aanpakken. Kortom: optimizers verbeteren je systeem én zorgen ervoor dat je je prestaties beter kunt monitoren.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen sets

Wat is inbegrepen in een complete set zonnepanelen?

Bij ons houdt een complete zonnepanelen set in: de zonnepanelen, de omvormer, het montagemateriaal en de bekabeling. De installatie zit altijd inbegrepen in de prijs.

Hoeveel kost een set zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen verschillen per daktype. De prijs van zonnepanelen is bijvoorbeeld afhankelijk van het type en aantal zonnepanelen wat je nodig hebt. Meer weten? We vertellen je graag meer over de kosten van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een gemiddeld huishouden verbruikt 2.500 kWh per jaar volgens de cijfers van Mileu Centraal. We geven je graag op maat gemaakt advies over hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Vul de Dakcheck in en bekijk hoeveel je per jaar kunt besparen.

Benieuwd welke zonnepanelen set bij jou past?

Zonnepanelen kopen