Een verwarming op zolder is eigenlijk alleen noodzakelijk wanneer u de zolder gebruikt als extra kamer. Bijvoorbeeld als (tiener)slaapkamer, hobby- of kantoorruimte of studieplek. Dan is het wel zo fijn als het er tijdens koude winterdagen lekker behaaglijk is. Het aanleggen van verwarming is vaak heel gemakkelijk. Vooral wanneer de cv-ketel die de verwarming verzorgt voor uw woning al op zolder hangt.

Aansluiten op het verwarmingssysteem

Voor verwarming op zolder heeft u een radiator nodig, een aansluiting op het verwarmingssysteem en goede isolatie om de warmte binnen te houden en niet naar buiten weg te laten lekken. Misschien hangt uw cv-ketel al op zolder, dan kunt u daar eenvoudig een aansluiting op laten maken. Dat scheelt ook in de aanleg van de verwarming op zolder. Anders heeft u wellicht wat langere verwarmingsbuizen nodig.

Aansturen met de thermostaat

Uw nieuwe radiator op zolder is gekoppeld aan uw cv-ketel en wanneer u werkt met een thermostaat, dan zal de radiator op zolder ook via deze thermostaat worden aangestuurd. Dit bespaart heel veel geld, omdat u een constante temperatuur aanhoudt voor de hele woning. En met een slimme thermostaat kunt u zelfs instellen dat de verwarming lager gaat wanneer u niet aanwezig bent op zolder. Dat is wel zo fijn, want zo bespaart u weer op de energierekening.