Verwarming van de keuken is anders dan in de rest van het huis. Er is meestal wat minder ruimte voor een grote radiator. Dat is op zich niet erg. Een kleine radiator is voor verwarming van de keuken voldoende. De temperatuur mag best een paar graden lager zijn, omdat u er minder vaak komt. Alleen als u staat te koken bent u er langer, maar dan geven ook de kooktoestellen warmte af. In deze blog bespreken we welke soorten verwarming geschikt zijn voor de keuken.

Hoe kunt u de keuken verwarmen?

Net als ventilatie is ook verwarming van de keuken maatwerk. Waar niet voldoende ruimte is voor een standaard radiator hebt u de keuze uit twee handige afwijkende modellen:

  • een verticale radiator
  • plintverwarming

Wat zijn de voordelen van een verticale radiator?

Het belangrijkste voordeel van een verticale radiator is dat hij weinig ruimte inneemt. Maar dat is niet het enige. Andere voordelen van een verticale radiator zijn:

  • 'Weinig ruimte' is eigenlijk zwak uitgedrukt. Hoe vol de keuken ook lijkt, er is altijd wel een ongebruikt hoekje waar een verticale radiator totaal niet in de weg zit.
  • Een verticale radiator is een gewone radiator, alleen in een afwijkend formaat. De warmteafgifte is dus vergelijkbaar met die van een gewone radiator.
  • Is de theedoek nat van de afwas, of hebt u even een vaatdoekje ergens voor gebruikt? Een verticale radiator is een ideaal droogrek!
  • Een verticale designradiator kan een sieraad zijn waardoor u met meer plezier in de keuken bent.

Wat zijn de voordelen van plintverwarming?

Plintverwarming kan mooi worden weggewerkt in loze ruimtes zoals onder een keukenkastje. Er zijn twee soorten plintverwarming, elk met hun eigen voordelen:

  • Cv-modellen plintverwarming worden aangesloten op een gewone cv-installatie. Het zijn in de regel fraai vormgegeven en ruimtebesparende, gewone radiatoren.
  • Elektrische plintverwarming kan overal worden aangesloten, zelfs op plaatsen waar cv-leidingen bezwaarlijk of onmogelijk aan te brengen zijn.