We steunen het voorstel om vanaf 2021 oude cv-ketels geleidelijk te vervangen door hybride warmtepompen. Dit verduurzaamt het energieverbruik in Nederland. We willen graag dat de veranderende wereld van energie (energietransitie) voor iedereen betaalbaar en bereikbaar blijft. Daarom ondersteunen we initiatieven - en geven we deze mede vorm - waarmee we iedereen in staat stellen om op zijn eigen manier mee te doen!

Een hybride warmtepomp is voor mij veel te duur, dat kan ik nooit betalen voor 2021

Een warmtepomp is dit moment duur om aan te schaffen. Daarom hebben wij in het manifest enkele voorwaarden gesteld om ervoor te zorgen dat het voorstel een realistisch voorstel is. Dit is wat we graag willen:

  1. De prijzen van hybride warmtepompen moeten dalen.
  2. Pas wanneer de oude cv-ketel na 1 januari 2021 stuk is, wordt hij vervangen door een hybride warmtepomp of duurzaam alternatief voor dergelijke pompen.
  3. Hybride warmtepompen moeten, net zoals zonnepanelen, ook gehuurd kunnen worden. Zodat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen met de energietransitie.

Ik heb nu net een nieuwe cv-ketel. Moet ik die dan ook vervangen voor 2021?

Zeker niet! Pas wanneer uw cv-ketel na 1 januari 2021 stuk is, stellen we voor om hem te vervangen door een hybride warmtepomp. Wat ons betreft dus wel onder deze voorwaarden:

  1. De prijzen van hybride warmtepompen moeten dalen.
  2. Pas wanneer de oude cv-ketel na  1 januari 2021 stuk is, wordt hij vervangen door een hybride warmtepomp of duurzaam alternatief voor dergelijke pompen.
  3. Hybride warmtepompen moeten, net zoals zonnepanelen, ook gehuurd kunnen worden. Zodat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen met de energietransitie.

Binnen hoeveel jaar verdien ik een hybride warmtepomp terug?

Hybride warmtepompen zijn op dit moment duurder dan cv-ketels. We weten nu nog niet wat in 2021 de prijzen voor hybride warmtepompen zullen zijn. Het is dan ook lastig om iets te zeggen over de terugverdientijd van hybride warmtepompen. We werken eraan dat warmtepompen ook gehuurd kunnen worden, net zoals zonnepanelen. Zodat iedereen op zijn eigen manier mee kan doen met de energietransitie!

Ik woon in een oud huis. Ik hoor dat mijn woning eerst goed geïsoleerd moet zijn voordat een warmtepomp zijn werk kan doen. Dat gaat me dus nog veel meer geld kosten!

Niets moet, alles mag. Met isoleren van je huis bespaart u op uw stookkosten. Dat geldt nu al en geldt ook wanneer u een hybride warmtepomp in uw woning heeft. U verbruikt minder energie om uw huis comfortabel te maken wanneer uw huis geïsoleerd is.

Met dit manifest worden klanten op kosten gejaagd. Hoe helpt Essent klanten om te verduurzamen?

We ontkomen er in Nederland niet aan om duurzamer om te gaan met onze energie. Onze rol varieert van het aanbieden van adviezen hoe u zonder kosten minder energie verbruikt, tot het aanbieden van duurzame producten en diensten als isoleren, warmtepompen en zonnepanelen. Ook zonnepanelen kunt u bijvoorbeeld bij ons huren en betaalt u via de energierekening.

Essent wil alleen maar geld verdienen met warmtepompen. En dat onder de noemer van verduurzaming. Ik stap over naar een andere energieleverancier!

Veel energieleveranciers willen het energieverbruik van hun klanten verduurzamen. Het kan dus zijn dat u bij andere leveranciers ook te maken krijgt dit soort ontwikkelingen. Essent wil juist als een van de weinige energieleveranciers een betaalbare energietransitie voor iedereen.