Thuis energie besparen met a.s.r. en Essent

a.s.r. en Essent werken samen om huishoudens in Nederland te helpen met verduurzamen. Energiebesparende maatregelen zorgen voor een lagere energierekening én meer comfort in huis. Bovendien verlaag je de CO2-uitstoot. En dat is goed voor het milieu!

Met de WelThuis Verduurzamingshypotheek van a.s.r. leen je voordelig extra geld voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen. Met de gratis online huisscan van Essent zie je binnen een paar stappen hoe je je huis energiezuinig maakt, wat het kost én oplevert! Ook voor de installatie kan je terecht bij Essent. Met een ruime ervaring in energiebesparende maatregelen zorgt Essent voor een energiezuinig thuis. 

Als klant van a.s.r. krijg je de volgende voordelen:

 • Gratis energieadvies op maat
 • Persoonlijk contact met een energieadviseur wanneer je dat wilt
 • Van A tot Z bij één partij, van advies tot en met installatie

Krijg een deel van je aankoopbedrag terug!

Heb je al een hypotheek van a.s.r. en wil je zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp aanschaffen via Essent? Dan krijg je tot wel € 150 van je aankoopbedrag terug! Lees meer in de voorwaarden van deze actie. Wil je meer weten over de maatregelen die jij kunt aanbrengen in je huis? Doe dan de online huisscan van Essent.

De online huisscan

van energieadvies tot installatie

Ontdek binnen 1 minuut hoe jij thuis energie kunt besparen

 • Gratis en snel energieadvies op maat
 • Van A tot Z: van advies tot offertes en installatie
 • Persoonlijk contact met een energieadviseur

Energieadvies vanuit je luie stoel

Denk je aan energie besparen? Dan kun je nu vanuit je luie stoel al aan de slag. Met onze gratis online huisscan krijg je namelijk persoonlijk energieadvies voor jouw woning. Binnen een paar minuten weet je precies hoe je je huis energiezuiniger kunt laten maken. En wel zo handig: ook wat het kost en oplevert.

Van advies tot installatie

Met de online huisscan zet je een eerste stap naar een lagere energierekening. Wil je het advies even bespreken of een offerte aanvragen, dan belt een van onze specialisten je graag. Volgende stap: je hebt de knoop doorgehakt en gaat verduurzamen! Top, een van onze servicepartners gaat bij je thuis aan de slag en trekt de deur pas achter zich dicht als jouw huis energiezuiniger is.

Hoe werkt het energieadvies van Essent?
 • Je start met de online huisscan. Dit is de eerste stap van het energieadvies (PlusJeHuis). Zo ontdek je hoe je je huis energiezuiniger maakt, wat dat kost én oplevert.
 • Meer weten? Bespreek het advies telefonisch met een van onze energieadviseurs.
 • Onze servicepartner maakt een scherpe offerte voor je. Ga je akkoord, dan gaan we aan de slag!
 • De installatie wordt ingepland. Essent houdt je van alles op de hoogte.
 • Onze servicepartner komt bij je thuis en gaat meteen aan de slag. Na (meestal) 1 dag hard werken, zijn ze weer weg en ga jij besparen!

Welke oplossingen zijn er om thuis energie te besparen?

Thuis energie besparen kan op verschillende manieren. Het begint bij kleine oplossingen zoals een tochtstrip of waterbesparende douchekop. Wil je het écht goed aanpakken? Dan zijn grotere oplossingen zoals isolatie of zonnepanelen nodig. Zo bespaar je flink op je energierekening!

Energie besparen: waar begin ik?

Weet je niet waar je moet beginnen? De online huisscan is een goede eerste stap. Binnen een paar stappen zie je hoe je huis energiezuiniger wordt, wat dat kost én oplevert. Daarna helpen we je met de offertes en installatie. Als je dat wilt natuurlijk. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker!

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw huis?

Onze partners

 

Veelgestelde vragen