Zonnepanelen kopen

Bespaar flink op je energierekening

Nieuw! Bespaartegoed voor korting op zonnepanelen

Voor jou als Thuisvoordeelklant

Doe je mee met Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu elk jaar bespaartegoed wat je kunt gebruiken bij de aanschaf van zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Elk jaar groeit je tegoed met €50, €75 of €100. Dit is afhankelijk van hoe lang je klant bent. Interesse in zonnepanelen? Gebruik je bespaartegoed en krijg korting op de aanschaf. Zo leg je de zonnepanelen extra voordelig op je dak én start je al snel met besparen op je energierekening. 

Bespaartegoed met Thuisvoordeel van Essent
  • Hoge kwaliteit materialen
  • Btw-teruggave service
  • Product- en vermogensgarantie
  • Altijd bij jou in de buurt

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan ontvang je altijd een lange garantie op de zonnepanelen. Je krijgt namelijk tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat je goed zit. Onze experts vertellen je hier alles over.
Garantie zonnepanelen

Garantie op product en vermogen

Koop je zonnepanelen via Essent, dan krijg je tot wel 25 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer én 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Zonnepanelen aanschaffen

Btw-teruggave
service

We helpen je met het terugvragen van de btw op zonnepanelen. Dit is een administratief werkje. Koop je zonnepanelen via Essent, dan kunnen wij de btw-teruggave voor je regelen.

Aanschaf zonnepanelen met kwaliteit

Hoge kwaliteit materiaal en installatie

De kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen worden door onze professionele servicepartners op je dak geplaatst. Er is altijd een servicepartner bij jou in de buurt.

Benieuwd hoeveel jij bespaart met zonnepanelen?

Veelgestelde vragen

Doe je mee met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu ieder jaar bespaartegoed. Dit tegoed kun je uitgeven als korting bij de aankoop van zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp bij één van de servicepartners van Essent. Doe je niets, dan stijgt je tegoed automatisch met €50, €75 of €100 per jaar. De hoogte hangt af van hoe lang je klant bent bij Essent. Je tegoed kan oplopen tot maximaal €700. 

Je doorloopt het normale proces voor de aanschaf van zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp via één van onze servicepartners (adviesgesprek, offerte, installatie). Betaal je factuur. Upload dan het betaalbewijs en factuur online. We kijken of alles klopt en volledig is. We berichten je wanneer we ongeveer uitbetalen of wat de reden is dat we (nog) niet kunnen uitbetalen. Is de aanvraag akkoord? Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer. Het tegoed komt daarna weer op nul. Je ontvangt weer nieuw bespaartegoed op de volgende contractdatum. Het is niet mogelijk om de korting direct op de offerte te verrekenen. 

Je kunt het bespaartegoed inwisselen na aanschaf van zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp bij één van de Essent servicepartners. Je kan het direct inzetten of na enkele jaren het opgebouwde tegoed inwisselen.

Thuisvoordeel is hét klantprogramma van Essent. Als je particulier klant ben van Essent, kun je gratis meedoen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je vanaf dat moment korting op op je stroomtarief. Verder kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp kunt aanschaffen. En je kunt voordelige, energiebesparende producten kopen in de Thuisvoordeelshop. Een paar keer per jaar ontvang je daarbovenop een leuke verrassing in je mailbox. Meld je hier makkelijk aan voor Thuisvoordeel

Ja, dat kan. In een gratis adviesgesprek vertelt een expert van onze servicepartners alles over de mogelijkheden van zonnepanelen in jouw situatie.

Bij de aanschaf van zonnepanelen krijg je minimaal 15 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Op Premium zonnepanelen krijg je 25 jaar productgarantie. Bovendien krijg je 25 jaar garantie op het vermogen van de zonnepanelen.

Dat is afhankelijk van de gemeente waar je woont. De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen met financiële regelingen en gemeentelijke subsidies. Benieuwd wat er precies mogelijk is?

Lees meer over zonnepanelen kopen en subsidie.

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Goed om te weten over zonnepanelen

btw zonnepanelen

Btw terugvragen zonnepanelen

De overheid stimuleert zonnepanelen. Daarom mag je de btw op zonnepanelen terugvragen. Dit levert je een besparing op van 21%.

Meer over btw terugvragen zonnepanelen

Zonnepanelen subsidie regeling

Zonnepanelen subsidie

Financiële regelingen en gemeentelijke subsidies maken zonnepanelen extra aantrekkelijk. Meer weten?

Meer subsidie en zonnepanelen

Zonnepaneel kopen: salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Leveren je zonnepanelen meer op dan de energie die je verbruikt? Dan kun je de energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. 

Lees alles over de salderingsregeling

Altijd een servicepartner in de buurt

Essent werkt samen met lokale servicepartners: specialisten in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken en offertes en voeren de werkzaamheden uit. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt. 

Een servicepartner bij je in de buurt