Een warmtepomp via Essent
Het duurzame alternatief

Nieuw! Bespaartegoed voor korting op een warmtepomp

Voor jou als Thuisvoordeelklant

Doe je mee met Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu elk jaar bespaartegoed wat je kunt gebruiken bij de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie. Elk jaar groeit je tegoed met €50, €75 of €100. Dit is afhankelijk van hoe lang je klant bent. Interesse in een warmtepomp? Gebruik je bespaartegoed en krijg korting op de aanschaf. Zo start je al snel met besparen op je energierekening. 

Bespaartegoed met Thuisvoordeel van Essent

Verwarmen met een warmtepomp

Verwarmen met een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. De warmtepomp verwarmt je huis en water op een milieuvriendelijke manier. Je gasverbruik daalt, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Je woning wordt duurzamer, energiezuinig én klaar voor de toekomst. Bij aankoop ontvang je nu subsidie.

Lagere energiekosten met een warmtepomp in mijn woning

Besparen op je energierekening

Een warmtepomp werkt op stroom. Je verbruikt tot 60 procent minder gas dan met een cv-ketel. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je energierekening.

Gasverbruik daalt met warmtepomp

Duurzaam verwarmen

Gas wordt steeds duurder en zal op termijn beperkt beschikbaar zijn. Een warmtepomp is dé duurzame verwarmingsoplossing. Een goede investering voor de toekomst!

Warmtepomp : geschikt voor elk huishouden en woning

Begeleiding van A tot Z

We begeleiden je bij alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidieaanvraag. Voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of je woning geschikt is en welk type warmtepomp wij je adviseren. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.

Veelgestelde vragen

Doe je mee met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu ieder jaar bespaartegoed. Dit tegoed kun je uitgeven als korting bij de aankoop van een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie bij één van de servicepartners van Essent. Doe je niets, dan stijgt je tegoed automatisch met €50, €75 of €100 per jaar. De hoogte hangt af van hoe lang je klant bent bij Essent. Je bespaartegoed kan oplopen tot maximaal €700. 

Je doorloopt het normale proces voor de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie via één van onze servicepartners (adviesgesprek, offerte, installatie). Betaal je factuur. Upload dan het betaalbewijs en factuur online. We kijken of alles klopt en volledig is. We berichten je wanneer we ongeveer uitbetalen of wat de reden is dat we (nog) niet kunnen uitbetalen. Is de aanvraag akkoord? Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer. Het bespaartegoed komt daarna weer op nul. Je ontvangt weer nieuw bespaartegoed op de volgende contractdatum. Het is niet mogelijk om de korting direct op de offerte te verrekenen. 

Je kunt het bespaartegoed inwisselen na aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of isolatie bij één van de Essent servicepartners. Je kan het direct inzetten of na enkele jaren het opgebouwde tegoed inwisselen.

Thuisvoordeel is hét klantprogramma van Essent. Als je particulier klant ben van Essent, kun je gratis meedoen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je vanaf dat moment korting op op je stroomtarief. Verder kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp kunt aanschaffen. En je kunt voordelige, energiebesparende producten kopen in de Thuisvoordeelshop. Een paar keer per jaar ontvang je daarbovenop een leuke verrassing in je mailbox. Meld je hier makkelijk aan voor Thuisvoordeel

Om een adviesgesprek aan te vragen, verwijzen we je eerst graag naar de Warmtepompcheck. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de check direct een adviesgesprek aanvragen. Een van de adviseurs van onze servicepartners neemt dan contact met je op.

Een woning moet voldoen aan een aantal voorwaarden om verwarmd te kunnen worden met een warmtepomp. Het is belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is de manier waarop de warmte de woning binnenkomt van belang. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest geschikt. 

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met de isolatie of het afgiftesysteem.Als de woning niet goed geïsoleerd is, kan de warmte de woning gemakkelijk verlaten. De warmtepomp verliest dan te veel rendement. Daarnaast is het belangrijk dat het afgiftesysteem geschikt is om samen te werken met een warmtepomp. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest ideaal. Dat komt omdat een warmtepomp het water efficiënt kan verwarmen tot ongeveer 45 graden. Dit is lager dan de 60 tot 80 graden die een cv-ketel afgeeft. Met de Warmtepompcheck ontdek je of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. 

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is. Ben je benieuwd of jouw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Doe dan de Warmtepompcheck..

De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen is de warmtepomp binnen 1 dag geïnstalleerd.

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Altijd een servicepartner in de buurt

Essent werkt samen met lokale servicepartners: specialisten in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken en offertes en voeren de werkzaamheden uit. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt. 

Een servicepartner bij je in de buurt