Isolatie van je huis

Makkelijk besparen op je energierekening

Nieuw! Bespaartegoed voor korting op isolatie

Voor jou als Thuisvoordeelklant

Doe je mee met Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu elk jaar bespaartegoed wat je kunt gebruiken bij de aanschaf van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Elk jaar groeit je tegoed met €50, €75 of €100. Dit is afhankelijk van hoe lang je klant bent. Interesse in isolatie? Gebruik je bespaartegoed en krijg korting op de aanschaf. Zo isoleer je jouw woning extra voordelig én start je al snel met besparen op je energierekening. 

Bespaartegoed met Thuisvoordeel van Essent
  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Vaak binnen 1 dag geïsoleerd
  • Professionele installatie
  • Hoge kwaliteit isolatiemateriaal

Wel een geïsoleerd huis. Geen gedoe.

Isoleer je jouw huis van voor tot achter, dan kun je echt flink besparen op je energierekening. Toch zijn 3 van de 4 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Dat vinden we jammer, want isolatie is zo geregeld. Want kies je voor isolatie via Essent dan doen wij alles voor je. Van persoonlijk advies tot subsidieaanvraag en van de installatie tot het opvegen van het laatste beetje gruis. Onze gespecialiseerde servicepartners staan voor je klaar!

Isoleren van je huis

Benieuwd hoeveel jij bespaart met isolatie?

Veelgestelde vragen

Doe je mee met ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel? Dan krijg je vanaf nu ieder jaar bespaartegoed. Dit tegoed kun je uitgeven als korting bij de aankoop van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp bij één van de servicepartners van Essent. Doe je niets, dan groeit je tegoed automatisch met €50, €75 of €100 per jaar. De hoogte hangt af van hoe lang je klant bent bij Essent. Je tegoed kan oplopen tot maximaal €700. 

Je doorloopt het normale proces voor de aanschaf van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp via één van onze servicepartners (adviesgesprek, offerte, installatie). Betaal je factuur. Upload dan het betaalbewijs en factuur online. We kijken of alles klopt en volledig is. We berichten je wanneer we ongeveer uitbetalen of wat de reden is dat we (nog) niet kunnen uitbetalen. Is de aanvraag akkoord? Dan betalen we je het bespaartegoed binnen 4 weken op het bij ons bekende rekeningnummer. Het bespaartegoed komt daarna weer op nul. Je ontvangt weer nieuw tegoed op de volgende contractdatum. Het is niet mogelijk om de korting direct op de offerte te verrekenen. 

Je kunt het bespaartegoed inwisselen na aanschaf van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp bij één van de Essent servicepartners. Je kan het direct inzetten of na enkele jaren het opgebouwde tegoed inwisselen.

Thuisvoordeel is hét klantprogramma van Essent. Als je particulier klant ben van Essent, kun je gratis meedoen. Als je je hebt aangemeld, ontvang je vanaf dat moment korting op op je stroomtarief. Verder kun je bespaartegoed opbouwen waarmee je goedkoper zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp kunt aanschaffen. En je kunt voordelige, energiebesparende producten kopen in de Thuisvoordeelshop. Een paar keer per jaar ontvang je daarbovenop een leuke verrassing in je mailbox. Meld je hier makkelijk aan voor Thuisvoordeel

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, wat dat betekent extra voordelig isoleren! Bij afname van minimaal 2 isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor de subsidie. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al snel aan. Dankzij de subsidie op het isoleren van je huis bespaar je tijdelijk tot wel 20% op de kosten van isolatie.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?
Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

  • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
  • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
  • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.
Als je ingaat op de offerte, zal onze isolatiespecialist binnen één week opnieuw telefonisch contact met je opnemen. Afhankelijk van de drukte kunnen de werkzaamheden vaak al binnen één week plaatsvinden.

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Isoleren van de spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €650*

De spouwmuur van je huis isoleren is een relatief kleine investering. De spouwmuur is doorgaans al binnen 1 dag geïsoleerd. De kosten van spouwmuurisolatie verdien je gemiddeld in 3 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). De isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat.

Isoleren van het dak

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €700* 

Een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Via het dak gaat ongeveer 30% van de warmte verloren. Het isoleren van het dak maakt je woning dus een stuk energiezuiniger. Het dak is doorgaans al binnen 2 dagen geïsoleerd. Bovendien verdien je de isolatie van het dak gemiddeld in 6 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). 

isoleren van de vloer

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €210* 

Vloerisolatie zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Wil je je vloer isoleren? Dit kan doorgaans binnen 1 dag. De kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld in 7 jaar terug (Bron: Milieu Centraal). Bij vloerisolatie brengen we isolatiemateriaal aan in de kruipruimte van de woning.

Altijd een servicepartner in de buurt

Essent werkt samen met lokale servicepartners: specialisten in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Zo ben je zeker van vakmanschap en professionaliteit. Onze servicepartners verzorgen de adviesgesprekken en offertes en voeren de werkzaamheden uit. Er is altijd een servicepartner bij je in de buurt. 

Een servicepartner bij je in de buurt