Zonnepanelen van Essent vergelijken

Wij bieden drie pakketten zonnepanelen om uit te kiezen: budget, comfort en premium. De zonnepanelen verschillen in prijs en vermogen.

Basis, Comfort of Premium

Al onze zonnepanelen zijn van A-kwaliteit. Bij Essent heeft u de keuze uit drie verschillende pakketten zonnepanelen:

 • Basis: goede kwaliteit zonnepanelen tegen een scherpe prijs. Uiteraard met de service die u van ons kent.
 • Comfort: deze strakke zwarte zonnepanelen verkopen we het meest aan onze klanten. Ze zijn net zo mooi als efficiënt.
 • Premium: het nieuwste type zonnepanelen op de markt met het hoogste vermogen. Hiermee haalt u het allerbeste in huis.
 • Zonnepanelen - paneel basis

  Basis
  275 Wp Poly

 • Zonnepanelen - paneel comfort

  Comfort
  300 Wp Full Black

 • Zonnepanelen - paneel premium

  Premium
  330 Wp Full Black

Zonnepanelen Essent vergelijken

Basis

Comfort

Premium

Type

Poly

Full black

Mono black

Vermogen

275 Wp

300 Wp

330 Wp


Opbrengst 10
panelen

2.613 kWh

2.803 kWh

3.040 kWh

Kleur paneel

Blauw

Zwart

Zwart

Kleur omlijsting

Aluminium

Zwart

Aluminium

Afmeting (in mm)

1650*991*40

1650*991*40

1640*992*40

Gewicht

18,2 kg

19 kg

18,5 kg

Aantal cellen

606060

Omvormer

SolarEdgeSolarEdgeSolarEdge

Prijsindicatie 10 panelen (incl. btw)

€ 4.913,-

€ 5.397,-

€ 6.984,-

Netto investering na btw teruggave

€ 4.060,-

€ 4.460,-

€ 5.772,-


Op de Basis en Comfort zonnepanelen zit 12 jaar productgarantie. Op de Premium zonnepanelen zit 25 jaar productgarantie. Je krijgt bij alle drie de zonnepanelen 25 jaar garantie op het rendement.

De prijzen van onze zonnepanelen zijn inclusief:

 • A-merk omvormer
 • Aansluiting op de meterkast
 • Monitoring met wifi
 • Uitgebreide kwaliteitscontroles van de geleverde materialen

De afmetingen van Essent zonnepanelen

Bekijk de afmetingen van onze zonnepanelen.

Zonnepanelen vergelijken: waar moet u op letten?

Voor het vergelijken van zonnepanelen moet u verder kijken dan alleen de prijs. Hieronder vindt u de belangrijkste aandachtspunten bij het zonnepanelen vergelijken.

Soorten zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Er zijn verschillende materialen die zonlicht kunnen opvangen om er stroom van te maken. Bij het vergelijken van zonnepanelen ziet u dat er vaak onderscheid gemaakt wordt tussen de volgende soorten zonnepanelen:

 • Monokristallijne zonnepanelen: het hoofdbestanddeel van dit type zonnepaneel is monokristallijn silicium. De kristallen in een monokristallijne zonnecel liggen allen in dezelfde richting en zijn daardoor erg efficiënt in het opvangen van zonlicht. Daardoor zijn monokristallijne zonnepanelen echter wel relatief duur.
 • Polykristallijne zonnepanelen: in tegenstelling tot de kristallen in een monokristallijne zonnecel, liggen de kristallen in een polykristallijne zonnecel kriskras door elkaar. Daardoor is een polykristallijn zonnepaneel iets minder efficiënt, maar ook iets goedkoper.
 • Dunne film panelen: van de drie hier genoemde soorten is een dunne film zonnepaneel het goedkoopst, maar ook het minst efficiënt. Vaak worden dunne film zonnepanelen gemaakt van amorf silicium.

Bij het vergelijken van zonnepanelen moet u er alert op zijn dat er verschillende typen zonnepanelen zijn, waarvan de een net iets efficiënter is dan de ander. Dit heeft uiteraard ook invloed op de opbrengst van uw zonnestroomsysteem en daarmee ook uw terugverdientijd.

Meer over soorten zonnepanelen

Vermogen van zonnepanelen vergelijken

Een ander aandachtspunt bij het vergelijken van zonnepanelen is het vermogen van een zonnepaneel. Gaat u zonnepanelen vergelijken, dan ziet u dat de meeste panelen een vermogen hebben tussen de 200 en 300 Wattpiek. Gemiddeld brengt 1 Wattpiek (Wp) in Nederland ongeveer 0,88 kWh per jaar op. Des te groter het vermogen van het paneel, des te meer zonne-energie dit paneel opwekt. Er hangt echter ook een groter prijskaartje aan zonnepanelen met een relatief groot vermogen.

Meer over het vermogen van zonnepanelen

Het legplan van uw zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen kunnen vaak op meerdere manieren op uw dak geplaatst worden. Het legplan van uw zonnepanelen bepaalt het aantal zonnepanelen dat u laat installeren. Uiteraard heeft ook de afmeting van de zonnepanelen invloed op de plaatsing. Bij het opstellen van het legplan wordt bovendien rekening gehouden met eventuele schaduwval op uw dak. Deze zaken bepalen mede wat de opbrengst van uw zonnestroomsysteem is en zijn dus belangrijk om in de gaten te houden bij het vergelijken van zonnepanelen.

Meer over beste legplan

Garantie

Ook belangrijk bij zonnepanelen vergelijken: de garantie die de leverancier geeft op de zonnepanelen. Doorgaans wordt er door zonnepaneelverkopers onderscheid gemaakt tussen fabrieksgarantie en rendementsgarantie. Bij Essent krijgt u standaard 10 tot 12 jaar fabrieksgarantie, wat betekent dat u garantie heeft op onderdelen van uw zonnestroomsysteem als deze binnen 10 tot 12 jaar defect raken. Onder rendementsgarantie wordt verstaan de garantie op het rendement van uw zonnepanelen. Het rendement neemt namelijk na verloop van tijd af. Essent geeft u 25 jaar rendementsgarantie: wij garanderen u de eerste 10 jaar 90 procent rendement en de volgende 15 jaar 80 procent.

Ook belangrijk: keurmerk van zonnepanelen

De kwaliteit van zonnepanelen is belangrijk. Let daarom bij het vergelijken van zonnepanelen ook op keurmerken, zoals het CE-keurmerk, IEC en TÜV. Zo weet u dat u zonnepanelen kiest die voldoen aan hoge eisen.

Offertes zonnepanelen vergelijken: hoe wordt uw opbrengst berekend?

Er bestaan geen harde regels voor het berekenen van het rendement van een zonnestroomsysteem: iedere zonnepaneelleverancier doet dat op zijn eigen manier. Vraag daarom altijd hoe het rendement en de terugverdientijd van uw zonnepanelen berekend wordt. Met welke stroomprijs wordt bijvoorbeeld gerekend? Essent rekent met de volgende gegevens:

 • Een gemiddelde btw-teruggave van 21 procent over het investeringsbedrag
 • Een stroomtarief van €0,21 (we denken dat een flinke jaarlijkse stijging niet realistisch is)
 • Een rendementsgarantie van 25 jaar

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Doe dan de gratis Zonnepanelencheck en ontdek direct hoeveel u gaat betalen én besparen.

Doe de Zonnepanelencheck