Zonnepanelen vergelijken
Hier let je op

Zonnepanelen vergelijken

Heb je interesse in zonnepanelen? Dat begrijpen we, want met zonnepanelen bespaar je via je eigen dak. Maar welke zonnepanelen kies je? Het is goed om voordat je zonnepanelen op je dak legt, verschillende zonnepanelen te vergelijken. Via Essent heb je de keuze uit 3 verschillende panelen. Lees hieronder meer over deze zonnepanelen, zodat je een goed vergelijk kunt maken. Wil je de zonnepanelen op prijs vergelijken? Dat is slim, maar bekijk ook de andere eigenschappen. Zo maak je een goede keuze. Uiteraard helpen onze zon-experts je.

Vergelijk Comfort, Comfort Plus en Premium zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn de van de beste A-kwaliteit. Je hebt de keuze uit: 

  • Comfort zonnepanelen: zonnepanelen met een vermogen van 330 Wp.
  • Comfort Plus zonnepanelen: zonnepanelen met een vermogen van 360 Wp.
  • Premium zonnepanelen: zonnepanelen met een vermogen van 370 Wp.
Comfort Comfort Plus Premium
Type
Full black
Full black Full black
Vermogen 330 Wp 360 Wp 370 Wp
Opbrengst 10 zonnepanelen 3.090 kWh 3.420 kWh 3.470 kWh
Kleur zonnepanelen Zwart Zwart Zwart
Kleur omlijsting Zwart Zwart Zwart
Afmeting (mm) 1689*996*35 1776*1052*35 1721*1016*30
Gewicht (kg) 18,7 20,7 19,5
Productgarantie 15 jaar 15 jaar 25 jaar
Vermogensgarantie 83,1% in 25 jaar 83,1% in 25 jaar 92% in 25 jaar
Aantal cellen 120 120 120
Omvormer SolarEdge SolarEdge SolarEdge
Afbeelding zonnepanelen kopen vergelijken Soorten zonnepanelen vergelijken
Zonnepanelen op prijs vergelijken

Doe de Zonnepanelencheck

en ontdek binnen 1 minuut

 

  • Of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen
  • Een indicatie van je besparing

Zonnepanelen vergelijken: hier let je op

Probeer bij de aanschaf van zonnepanelen niet alleen op prijs te vergelijken. Natuurlijk is dat erg belangrijk, maar het is verstandig om een breder vergelijk te maken tussen zonnepanelen. Vergelijk de zonnepanelen bijvoorbeeld ook op het vermogen van de zonnepanelen. Het vermogen is van invloed op de opbrengst van de zonnepanelen en dus ook op de terugverdientijd van de zonnepanelen. Ga je zonnepanelen kopen, dan is het goed om de zonnepanelen in ieder geval op onderstaande punten te vergelijken.

1. Zonnepanelen op prijs vergelijken

Het eerste wat je waarschijnlijk doet is het vergelijken van de prijs van de zonnepanelen. In de tabel zie je een prijsindicatie voor 10 zonnepanelen én de netto investering per type paneel. Via Essent heb je de keuze uit 3 verschillende zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zo weet je zeker dat je een goed product op je dak legt, voor een goede prijs.

2. Vergelijk zonnepanelen op kwaliteit en materiaal

Zonnepanelen kunnen verschillen in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Koop je zonnepanelen via Essent, dan ontvang je zogenaamde 'half-cells'- zonnepanelen. Een standaard paneel bevat 60 zonnecellen, een half-cells zonnepaneel 120. Dit heeft een aantal voordelen. Denk aan een hogere opbrengst, een hoger rendement én de zonnepanelen gaan langer mee. Goed om mee te nemen in je vergelijk van zonnepanelen. Let ook goed op de kwaliteit van de omvormer en de levensduur van de zonnepanelen. Onze zon-experts kunnen je daar uiteraard alles over vertellen.

3. Het vermogen van zonnepanelen vergelijken

In zonnepanelen zit verschil in vermogen en dus ook in opbrengst. Vergelijk de zonnepanelen dus op het vermogen in Wattpiek. Meestal ligt dit tussen de 310 en 366 Wp. Koop je zonnepanelen via Essent, dan varieert het vermogen van 330 Wp bij het Comfort zonnepaneel tot 370 Wp bij het Premium zonnepaneel. Gemiddeld brengt 1 Wattpiek (Wp) in Nederland ongeveer 0,88 kWh per jaar op. Dit kan elk jaar wat verschillen. Hoe meer vermogen een zonnepaneel heeft, hoe meer zonne-energie het zonnepaneel opwekt wat weer resulteert in een hoger rendement. Lees meer over het vermogen van zonnepanelen.  

4. Afmetingen en uiterlijk

Ook niet onbelangrijk: hoe zien de zonnepanelen eruit? De afmetingen, gewicht en kleur van de zonnepanelen kunnen van elkaar verschillen. Lees meer over de afmetingen van zonnepanelen

Tot slot is het belangrijk om bij zonnepanelen kopen te vergelijken op garantie. Zo weet je zeker dat je goed zit en lang van je panelen kunt genieten. 

Garantie zonnepanelen

Let bij het vergelijken van de zonnepanelen ook op de garantie. Via Essent krijg je uiteraard garantie op de zonnepanelen. Naast de vermogensgarantie, bieden we je ook productgarantie. Op de Comfort en Comfort Plus zonnepanelen ontvang je 15 jaar productgarantie, op Premium zonnepanelen ontvang je 25 jaar productgarantie. Bovendien zijn al onze zonnepanelen voorzien van een keurmerk. Onze experts vertellen je hier alles over.