Verzekerd van een
lekker warme woning

Onze verwarmingsoplossingen

Essent biedt een breed scala aan mogelijkheden om uw huis en kraanwater te verwarmen.
Kies, in overleg met de specialisten van onze lokale servicepartner, de oplossing die het beste bij uw huis en situatie past.

Cv-ketels

> Cv-ketels

Een geschikte ketel voor ieder huishouden én portemonnee: nu ook te huur

Slimme-thermostaten

> Slimme thermostaten

Onze thermostaten volgen uw dagritme. De cv-ketel stookt alleen nog als u thuis bent

Warmtepompen

> Warmtepompen

Hergebruik van warmte uit de (buiten)lucht: minder gasverbruik en een lagere rekening

Zonneboiler

> Zonneboiler

Bespaar tot de helft aan energiekosten voor het verwarmen van water

WarmeWinterCheck

Meer dan cv-ketels

Dat u bij Essent voor een nieuwe cv-ketel aan het juiste adres bent, dat wist u al. Maar wij bieden meer dan dat. Wij leveren verwarmingsoplossingen voor een comfortabel binnenklimaat. Op basis van uw warmtebehoefte, uw woonsituatie en gezinssamenstelling gaan we met u in gesprek.

Vrijblijvend persoonlijk advies

Met een advies, toegesneden op uw mogelijkheden, beantwoorden we uw specifieke behoefte zo goed mogelijk. Of het nu enkel om onderhoud van uw cv-ketel gaat, of een duurzame totaaloplossing waarin we cv-ketel, warmtepomp en slimme thermostaat combineren. Omdat ieder huis en iedere comfortvraag anders is. We wensen u een lekker warme winter toe!

In 2050 alle woningen aardgasvrij

Het verstoken van aardgas heeft een negatief effect op het milieu door de CO₂-uitstoot. Daarnaast worden de effecten van de gaswinning in Groningen steeds duidelijker. De overheid heeft daarom besloten dat in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. Essent biedt daarom duurzame alternatieven die streven naar een minimaal gasverbruik.

Warmtepompen

  • Werkt op stroom
  • Gasverbruik gaat 30 tot 50% omlaag
  • Subsidie varieert van 1100 tot 1500 euro

Zonneboiler

  • Verwarmd kraanwater
  • Kosten aftrekbaar bij uitbreiding hypotheek
  • Gasverbruik voor warm water gaat tot 50% omlaag

Meer weten over het verwarmen van uw huis?

Wilt u uw gasverbruik nu eindelijk eens aanpakken? Is uw cv-ketel aan vervanging toe en bent u benieuwd of er ook andere mogelijkheden zijn om uw huis te verwarmen? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u op de Essent Kennisbank.

zonnepanelen op dak

Bespaar energie met een zonneboiler

Warm water is heerlijk. Toch gebruiken we vaak te veel warm water tijdens het douchen, waardoor u veel energie verbruikt met de geiser, cv-ketel of boiler. Waarom zou u dan niet kiezen voor een zonneboiler?

> Lees meer over besparen met zonneboilers

thermostaat

Verwarmingskosten en bespaartips

Wanneer het buiten kouder wordt, de blaadjes van de bomen vallen, het pijpenstelen regent en de wind om het huis giert dan wilt u twee dingen: lekker op de bank kruipen én de verwarming hoger zetten. In dit artikel leest u de belangrijkste bespaartips.

> Lees onze bespaartips

cv-monteur cv-ketel

Enkele weetjes over de levensduur van uw cv-ketel

Na hoeveel jaar is een cv-ketel aan vervanging toe? Hoe zorg je ervoor dat de cv-ketel zo lang mogelijk blijft functioneren? Check zelf of u er alles aan doet om uw centrale verwarming in optimale conditie te houden.

> Lees meer over de levensduur van CV-ketels