Verwarmingsoplossingen via Essent
Ruime keuze in producten én onderhoud

Onze verwarmingsoplossingen

Bij Essent heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om je woning en water te verwarmen. Zo geniet je altijd van een warm huis en warm water. Kies de oplossing die het beste bij jouw situatie past. De specialisten van onze lokale servicepartners helpen je hier graag bij.

Cv-ketel huren of kopen via Essent

Cv-ketels

Dankzij een ruime keuze in cv-ketels is er altijd een geschikte ketel voor jouw woning én huishouden. Te huur óf te koop.

in 2050 alle woningen aardgasvrij

Persoonlijk en vrijblijvend advies

We bieden verschillende verwarmingsoplossingen voor een comfortabel binnenklimaat. Dit doen we samen met onze lokale servicepartners. Op basis van je woning, huishouden en warmtebehoefte gaan we met je op zoek naar de verwarmingsoplossing die bij jouw situatie past.

Dit doen we in een persoonlijk adviesgesprek. Na je aanvraag neemt één van de specialisten van onze lokale servicepartners contact met je op om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

Adviesgesprek aanvragen

Duurzaam verwarmen voor minder gasverbruik

Verwarm je graag op een duurzame manier? Essent biedt duurzame verwarmingsmogelijkheden die streven naar een minimaal gasverbruik.

Warmtepomp, een duurzame verwarmingsoplossing

Warmtepompen

  • Werkt op stroom
  • Gasverbruik gaat 30 tot 60% omlaag
  • Subsidie tussen 1500 en 2000 euro
Zonneboiler, een duurzame verwarmingsoplossing

Zonneboiler

  • Verwarmd kraanwater
  • Kosten aftrekbaar bij uitbreiding hypotheek
  • Gasverbruik voor warm water gaat tot 50% omlaag

Meer over zonneboilers

Meer weten over het verwarmen van je huis?

Lees alles over het verwarmen van je woning in de Kennisbank.

zonnepanelen op dak

Bespaar energie met een zonneboiler

Warm water is heerlijk. Toch gebruiken we vaak te veel warm water tijdens het douchen, waardoor je veel energie verbruikt met de geiser, cv-ketel of boiler. Waarom zou je dan niet kiezen voor een zonneboiler?

Lees meer over besparen met zonneboilers

thermostaat

Verwarmingskosten en bespaartips

Wanneer het buiten kouder wordt, de blaadjes van de bomen vallen, het pijpenstelen regent en de wind om het huis giert dan wil je twee dingen: lekker op de bank kruipen én de verwarming hoger zetten. In dit artikel lees je de belangrijkste bespaartips.

> Lees onze bespaartips

cv-monteur cv-ketel

Enkele weetjes over de levensduur van je cv-ketel

Na hoeveel jaar is een cv-ketel aan vervanging toe? Hoe zorg je ervoor dat de cv-ketel zo lang mogelijk blijft functioneren? Houd je cv-ketel in goede conditie en zorg zo voor een optimale levensduur.

> Lees meer over de levensduur van CV-ketels