Verschillende soorten cv-ketels

Soorten cv-ketels: van hr tot solo

Wist u dat centrale verwarming eigenlijk pas sinds 1965 betaalbaar werd voor ‘gewone huishoudens’? Tegenwoordig is het niet bijzonder meer als u een cv-ketel thuis heeft en kunt u zelfs kiezen uit verschillende soorten cv-ketels. Daar vertellen we u graag meer over.

Adviesgeprek aanvragen

  • Soloketel of combiketel?

    Wilt u een cv-ketel die uw huis verwarmt en warmwater levert, kies dan voor een combiketel. Heeft u bijvoorbeeld al een geiser of boiler in uw keuken en badkamer, dan is een soloketel voor u de juiste keuze. Vraag een van onze servicepartners naar de mogelijkheden en welke cv-ketel het beste bij uw huis en wensen past.

  • De beste cv-ketels

Hr-ketel, hrE-ketel of vr-ketel?

VR-ketel

Een VR-ketel is een cv-ketel met een verbeterd rendement. Dat betekent dat ongeveer 89 procent van de energie door de cv-ketel wordt omgezet in bruikbare warmte. Bij een VR-ketel gaat dus nog wel een deel van de energie verloren. Heeft u een VR-ketel en wilt u deze laten vervangen? Neem voor meer informatie contact op met een van onze onze servicepartners.

  • HR-ketel

    Een HR-ketel is een cv-ketel met een hoog rendement: meer dan 100 procent zelfs. Dat betekent dat alle energie door deze cv-ketel wordt omgezet in bruikbare warmte. En in tegenstelling tot een VR-ketel gebruikt een HR-ketel de warmte die vrijkomt bij de verbranding van aardgas. Er zijn HR-ketels die op deze wijze een rendement van wel 107 procent halen. Vraag een van onze servicepartners of een HR-ketel bij uw situatie past.

  • HR-e ketel

    Een HR-e ketel produceert zelf elektriciteit. Hoe dat werkt? In de ketel zit een aardgasmotor. Als u warmwater gebruikt of als de verwarming aanslaat, zet de motor een kleine generator aan die elektriciteit opwekt. Deze stroom kunt u terugleveren aan uw energieleverancier. Een HR-e ketel verbruikt nog minder energie dan een HR-ketel en stoot minder CO2 uit. Vraag een van onze servicepartners om meer informatie.

Benieuwd welke merken u bij onze servicepartners kunt kopen, huren of leasen?