Nefit CV-ketels: al dertig jaar het meest verkocht

 • Nefit heeft inmiddels al meer dan drie miljoen cv-ketels verkocht en is al dertig jaar het meest verkochte merk. In de jaren tachtig zette Nefit als eerste ter wereld een hr-ketel op de markt. Kortom: kiest u voor een Nefit, dan kiest u voor zekerheid.

  • Duurzame oplossingen
  • Hoge kwaliteit
  • Uitstekende service

Nefit: de TrendLine en ProLine Nxt

Bij onze servicepartners heeft u de keuze uit verschillende type cv-ketels van Nefit. Hieronder ziet u alvast welke series van Nefit u kunt kopen, huren of leasen. Een adviseur vertelt u graag meer over de verschillen én welke ketel het beste bij uw huis en wensen past. Vraag hiervoor een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Hoe kiest u de juiste cv?

Nefit heeft met de introductie van de Hoog Rendement-ketel de trend gezet voor duurzame warmteoplossingen. Maar hoe kiest u de ketel die het beste aansluit bij uw situatie en wensen?


Het hangt van een aantal factoren:

 • De grootte van uw huishouden
 • Uw type woning
 • De inhoud van uw woning
 • Het bouwjaar van uw woning
 • Of u op meerdere plekken tegelijkertijd warm water wilt gebruiken

Een van onze servicepartners kan u adviseren welke Nefit CV-ketel voor u de beste keuze is.

Eigenschappen

Als u een CV-ketel van Nefit kiest, wilt u natuurlijk de best passende ketel voor uw situatie. Een van de belangrijkste eigenschappen van een CV-ketel is het vermogen. Het vermogen moet goed afgestemd worden op uw situatie: heeft de CV-ketel te weinig vermogen, dan wordt uw huis niet warm genoeg, maar wanneer uw CV-ketel te veel vermogen heeft, dan verbruikt u onnodig veel energie.


Een andere eigenschap waar u rekening mee moet houden in de keuze voor een CV-ketel is de ComfortWaarde (CW-waarde). Deze waarde geeft aan hoeveel warm water uw CV-ketel kan leveren. Heeft u bijvoorbeeld een stortdouche? Dan moet de CV-ketel in één keer veel meer warm water kunnen leveren dan wanneer u een normale douche of spaardouche heeft. Een hogere comfortwaarde betekent ook dat u tegelijkertijd op meerdere plekken warm water kunt gebruiken. Des te hoger de CW-waarde, des te meer warm water er geleverd kan worden.


Een Nefit CV-ketel installeren: zo werkt het

Vroeg of laat is uw CV-ketel aan vervanging toe. Het plaatsen van een Nefit CV-ketel werkt hetzelfde als de installatie van welke CV-ketel dan ook. Aangeraden wordt om het plaatsen van een CV-ketel over te laten aan een ervaren monteur, om zo problemen te voorkomen. De installatie van uw Nefit CV-ketel is op te delen in vier stappen:

 • Uw oude CV-ketel wordt verwijderd
 • Uw nieuwe ketel wordt geplaatst
 • De kranen onder de ketel en het expansievat worden vervangen
 • Uw nieuwe ketel wordt ingeregeld en afgesteld

Doorgaans duurt de installatie van een cv-ketel niet langer dan een dag. Aan het einde van de dag kunt u dus alweer genieten van een warm huis en warm water uit de kraan!


Onderhoud van uw Nefit CV-ketel

Er komt een tijd dat uw Nefit CV-ketel tekenen van slijtage gaat vertonen. Onderdelen van uw CV-ketel kunnen gaan roesten of verkeerd ingesteld zijn, waardoor er storingen ontstaan. Door uw CV-ketel regelmatig te onderhouden door een ervaren expert, verkleint u het risico op defecten en storingen. Zo gaat uw CV-ketel langer mee, haalt u een hoger rendement en weet u zeker dat uw CV-ketel veilig is. Met een service- en onderhoudsabonnement houdt u uw installatie in topconditie. 


Nefit CV-ketel bestellen via Essent

Heeft u interesse in een cv-ketel van Nefit? Een van onze servicepartners kan u adviseren welke Nefit cv-ketel het best bij uw woonwensen en situatie past.

Vraag een adviesgesprek aan