De installatie van uw cv-ketel

Heeft u een cv-ketel via een van onze servicepartners gekocht? Dan maakt een van de deskundige monteurs met u een afspraak voor de installatie. Binnen een dag regelt hij de installatie van uw cv-ketel. Tip: zet de verwarming uit voordat de monteur langskomt. Zorg er ook voor dat hij overal bij kan. Uiteraard wordt uw oude cv-ketel meegenomen.

Nu € 100 korting óf gratis slimme thermostaat bij aankoop van een cv-ketel
Bij aankoop van een nieuwe cv-ketel profiteer je nu van een mooie aanbieding. Je ontvangt € 100 korting op een geselecteerde cv-ketel óf een slimme thermostaat naar keuze.
Verplicht gasloos? Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden.
Actievoorwaarden


Nog geen nieuwe ketel, maar wel benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een adviesgesprek aan met een servicepartner bij u in de buurt.

Adviesgesprek aanvragen

 • Deskundige installatie door onze servicepartner

  Een ketel verbruikt veel aardgas en de verbrandingsgassen moeten goed afgevoerd worden om zo bijvoorbeeld koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Laat de installatie van uw cv-ketel dan ook altijd over aan een van onze servicepartners.  Zij kennen de laatste voorschriften en hun werk voldoet aan hoge veiligheidseisen. Zo bent u zeker van een veilig huis. 

 •    Onze servicepartners hebben veiligheid, kwaliteit en service op nummer één staan. Daarom investeren ze continu in belangrijke certificaten, zoals:
  • VCA
  • ISO 9001
  • SCIOS
 • Service en Abonnementen
 • Garantie, service en onderhoud

  Koopt u een nieuwe cv-ketel, dan krijgt u twee jaar garantie. Uw servicepartner kent de precieze voorwaarden. Om ook na deze periode zo lang mogelijk plezier te hebben van uw cv-ketel is onderhoud belangrijk. Via onze servicepartners kunt u een Service- en Onderhoudabonnement afsluiten. Bovendien krijgt u een gratis
  cv-ketelcheck.

Hoe gaat een cv installatie in z'n werk?

Voor de installatie van een cv-ketel is vakkennis en ervaring nodig. Daarom bent u bij een van onze servicepartners in goede handen. De installateur van uw cv-ketel heeft oog voor veiligheid en neemt u het werk uit handen.


Voordat de cv installateur bij u thuis komt, loont het de moeite om de werkplek alvast goed voor te bereiden. Zet bijvoorbeeld de verwarming uit en maak ruimte op de plek waar de cv-ketel hangt, zodat de monteur direct aan de slag kan. Op die manier is er in principe maar één cv installateur nodig.


Eenmaal bij u thuis, zal de cv installateur de volgende stappen ondernemen:

 1. De waterleidingen worden afgetapt en de gastoevoer gesloten

 2. Uw huidige cv-ketel wordt gedemonteerd
 3. Eventueel wordt het leidingwerk aangepast voor uw nieuwe cv-ketel
 4. Uw nieuwe cv-ketel wordt geïnstalleerd
 5. Het leidingsysteem wordt weer bijgevuld en op de juiste druk gebracht; de gastoevoer wordt weer opgestart
 6. De cv installateur zal de cv-ketel testen en controleren of deze naar behoren werkt

De installatie van een cv-ketel is doorgaans in 4 tot 6 uur afgerond. Dezelfde avond kunt u dus weer genieten van een aangename temperatuur, warm water uit de keukenkraan en een lekker hete douche. Moeten er naast de cv installatie nog andere werkzaamheden plaatsvinden, zoals het vervangen van de radiatoren, dan zal de klus meer tijd in beslag nemen.

 • Komt de monteur eerst bij u thuis kijken voor de cv installatie?

  Een nieuwe cv-ketel wordt doorgaans op dezelfde plek opgehangen als uw huidige cv-ketel. In de meeste gevallen is het daarom niet nodig dat de cv installateur eerst bij u thuis komt kijken voordat uw cv-ketel geïnstalleerd wordt. In sommige gevallen kan het handig zijn om enkele foto's op te sturen van de plek waar de cv-ketel geïnstalleerd moet worden. Onze servicepartners zullen hier desgewenst om vragen.

 • Installatie cv-ketel

Waarom is veiligheid tijdens de cv installatie zo belangrijk?

Bij de installatie van een nieuwe cv-ketel is voorzichtigheid geboden. Een klein foutje is snel gemaakt, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Wordt uw cv-ketel niet op de juiste manier geïnstalleerd, dan bestaat het risico op koolmonoxidevergiftiging. Bij de onvolledige verbranding van gas komt namelijk koolmonoxide vrij. Is er niet voldoende zuurstof in de ruimte aanwezig en/of werkt de afvoer niet naar behoren, dan kan er koolmonoxide in uw huis komen. Koolmonoxide is een reukloos, zeer giftig gas. Omdat u dit gas niet kunt ruiken, proeven of zien, is het mogelijk dat u koolmonoxidevergiftiging krijgt. Dit kan een dodelijke afloop hebben. Jaarlijks overlijden er in Nederland 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en belanden er meer dan 100 mensen in het ziekenhuis.


Om de kans op een koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, is het verstandig om de cv installatie door een gecertificeerd monteur uit te laten voeren. Zo weet u zeker dat de installatie van uw cv-ketel goed en vakkundig gedaan wordt. U kunt uw cv installateur ook vragen om een inspectieronde te doen. De monteur zal letten op de rookgasafvoer en gasleidingen en zal meten hoeveel koolmonoxide er rondom de ketel aanwezig is. Daarnaast kunt u zelf een koolmonoxidemelder ophangen die u waarschuwt wanneer er teveel koolmonoxide in uw woning aanwezig is.