Energie verkopen

Energie inkopen en verkopen aan klanten

We leveren elke dag energie aan onze klanten. En we zorgen ervoor dat ze zelf energie kunnen besparen en opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of isolatie. We kopen alle energie slim in en verkopen het vervolgens aan huishoudens en bedrijven. Bekijk hoe we dat doen. Online, telefonisch of aan de voordeur.
Online energie verkopen

Online energie verkopen

We verkopen energie. Maar energie verspillen is natuurlijk zonde. Daarom hebben we handige tests ontwikkeld zodat mensen inzicht krijgen of ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Kijk maar:

Telefonisch energie verkopen

Telefonisch energie verkopen

Elke dag staan we klaar. Om energie te verkopen maar ook om vragen te beantwoorden. Vragen over ons energieaanbod, maar ook vragen over verduurzamen. Want de klant staat voorop.

Aan de deur energie verkopen

Aan de deur energie verkopen

Tring. De deurbel gaat. Onze energieverkopers helpen mensen graag met een voordelig aanbod voor energie. Daarbij houden we ons natuurlijk aan de wet- en regelgeving.

 • Zo werkt persoonlijk advies aan de deur
 • We werken samen met Hof Promotions
 • Luister onze podcast over eerlijke energieverkoop
 • Essent in de prijzen

  Essent in de prijzen

  Meestal zijn we vrij bescheiden. Maar onze website valt zó vaak prijzen dat we het toch even benoemen. En dan vooral hoe makkelijk mensen energie of energieproducten van ons kunnen kopen.

  Misleidende verkoop

  Elk jaar stappen veel mensen over van energieleverancier. Tevreden mensen. Maar er zijn ook mensen die misleid worden door bedrijven die niet werken volgens de wettelijke regels en spelregels van de branche. We willen dat energieverkoop eerlijk en transparant is. Daarom is Essent één van de initiatiefnemers van CIRE, een keurmerk voor energieverkopers. Het Centraal Intermediair Register Energiemarkt is opgericht om de transparantie in de markt van energieverkoop te vergroten. Bedrijven met een keurmerk van CIRE moeten voldoen aan bestaande wet- en regelgeving waaronder:

  • Het respecteren van het bel-me-niet Register
  • Ze moeten bereikbaar zijn
  • Er moet duidelijk zijn wie de eigenaren zijn
  • De handelsnamen die gebruikt worden moeten vindbaar zijn