Blik op energie podcast

Luister op Soundcloud of Spotify

Waterstof als duurzaam en betaalbaar alternatief

In het Klimaatakkoord hebben we met elkaar afgesproken dat we de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugschroeven. Maar met het dichtdraaien van de aardgaskraan alleen zijn we er nog lang niet. Biedt waterstof een kansrijk perspectief? In deze aflevering van Blik op Energie bespreken Patrick Lammers (Essent), Robert Dencher (H2-platform) en Henri Bontenbal (Stedin) de mogelijkheden van waterstof als duurzame en betaalbare energiedrager.
Waterstof als duurzaam en betaalbaar alternatief
Eerlijke en transparante energieverkoop

Eerlijke en transparante energieverkoop

Je kent ze misschien wel. De deur-tot-deur-verkopers waar je bijna niet vanaf komt als je eenmaal open doet of je ´s avonds thuis opbellen terwijl je in het bel-me-niet-register staat. Die praktijken moeten stoppen. Want de voordelen van overstappen naar een andere energieleverancier kunnen groot zijn. In Blik op Energie bespreken Patrick Jordens (CIRE), Ferry Raaijmakers (Hof Promotions) en Sarah Mosch (DDMA) hoe energieverkoop op een prettige manier kan gaan en eerlijk en transparant is.

De duurzame sociale huurwoning

In Nederland hebben we meer dan 2,2 miljoen sociale huurwoningen. Die huizen verduurzamen is een enorme klus. Hoe gaan woningcorporaties hiermee om? Wat betekent dit voor huurders? Welke consequenties zijn er voor marktpartijen? Maar ook: moeten we in 1 keer van het gas af, of stap voor stap en op natuurlijke momenten? In Blik op Energie bespreken Mark Peterse (Portaal), Bastiaan van Perlo (Woonbond) en Wilfred Wilting (Energiewacht) hoe hun organisaties corporatiewoningen duurzamer maken.

Soundcloud Spotify iTunes

Podcast blik op energie
Sociaal incasseren

Sociaal incasseren

Hoe gaat Essent om met mensen die – al dan niet tijdelijk – verzaken hun energierekening te betalen? En welke aanpak rond sociaal incasseren werkt goed? Connie Maathuis (directeur NVI Nederlandse Incasso Bureaus) en Diederik Mohr (Regulatory & Public Affairs bij Essent) spreken over de betaalbaarheid van je energierekening.

Soundcloud Spotify iTunes

Stap voor stap verduurzamen

Hoe krijgen we Nederland enthousiast om te verduurzamen? De energietransitie is noodzakelijk om ook in de toekomst veilig en gezond te kunnen leven. Om de ambitieuze doelen uit het Klimaatakkoord te bereiken, gaat er in woningen, gebouwen en wijken de komende jaren veel veranderen. In deze podcast praten Bram Borgman van Essent en Wouter Verduyn van Energie Nederland je bij.
Stap voor stap verduurzamen