Door uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden verkleint u de kans op storingen en een onnodig hoge energierekening. En heeft u deze winter gegarandeerd een comfortabel verwarmd huis. Geen overbodige luxe dus.

Daarom cv-ketelonderhoud

Omdat een cv-ketel zo’n ingewikkeld toestel is, kunnen veel mensen zelf niet (op tijd) defecten herkennen. Een ervaren cv-ketelmonteur lost tijdens een onderhoudsbeurt kleine defecten direct op, nog voordat ze voor een storing kunnen zorgen. Zo kunt u altijd rekenen op een warmhuisgarantie.

 1. Verlaag de kans op koude douche
  De eerste drie jaar raakt de warmtewisselaar vervuild. Dit zorgt voor onnodig gasverbruik én een hogere energierekening. Bovendien verhoogt dit de kans op storing en dus een koude douche of een onverwarmd huis.

 2. Voorkom lekkage en hoge energierekening
  Vanaf vijf jaar neemt de kans op lekkages en verroeste onderdelen fors toe. Vaak gaat de automatische ontluchter stuk, waardoor opgehoopte lucht niet meer verwijderd wordt. Dit belemmert de prestaties van uw cv-ketel, waardoor u meer energie verbruikt en de energiekosten toenemen.

 3. Geen onnodige reparatiekosten
  De meest voorkomende storingen na zeven jaar komen door een vervuilde luchtdrukschakelaar en ventilator. De kosten voor reparatie zijn vaak hoog.

 4. Niet vroegtijdig nieuwe ketel aanschaffen
  Na negen jaar gaat het elektronische deel van de cv-ketel sneller haperen, waardoor de ketel slecht werkt of helemaal niet meer. De kans dat u een nieuwe ketel aan moet schaffen is groot. Zonde! De gemiddelde levensduur van een ketel is zo’n vijftien jaar bij goed onderhoud.

 5. Veiligheid
  Het is niet voor niets dat bij veel brandverzekeringen wordt geëist dat de cv-ketel een regelmatige inspectie ondergaat. Onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw cv-ketel en verkleint de kans op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk.

 6. Hoger rendement
  Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw cv-ketel optimaal ingesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel. Met andere woorden: u gebruikt minder energie. Onderhoud kan een rendementsverhoging van 5 tot zelfs 25% opleveren.

Tip: kies voor een cv-ketel onderhoudsabonnement

Wilt u deze winter ook een warmhuisgarantie? Kies dan voor een onderhoudsabonnement. Bekijk hier alle ins en outs over het cv-ketel abonnement van Essent.

 

Bent u zeker van een warme woning?

 

Doe de Warme Woning Check