Het energielabel geeft aan hoe zuinig je woning is. Een woning met energielabel A is zeer energiezuinig. Het betekent dat de woning beschikt over verschillende energiebesparende oplossingen. We vertellen je er meer over.

Wat is energielabel A?

Het energielabel geeft aan hoe zuinig je huis is. Een energielabel is verplicht bij het verkopen van een woning. Het is handig: je ziet in één oogopslag hoe energiezuinig je huis is. Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het zuinigste, energielabel. Dit wordt aangegeven met een groene kleur. In een woning met energielabel A is goed nagedacht over manieren om energie te besparen. Denk aan een hr-ketel, isolatie en zonnepanelen. 

De voordelen van energielabel A

Een woning met energielabel A heeft verschillende voordelen. Je hebt namelijk een zeer energiezuinig huis. In een energiezuinig huis bespaar je energie, en dat zorgt voor een lagere energierekening. Zo bespaar je flink. Een energielabel A heeft meer voordelen. Denk aan de temperatuur in huis. Goede isolatie zorgt voor een lekker warm huis, zonder tocht en kou. Een woning met energielabel A is erg comfortabel. Én ook nog eens goed voor het milieu!

Woning met energielabel A is meer waard

Over het algemeen zijn woningen met energielabel A makkelijker te verkopen dan woningen met een rood energielabel, zoals F of G. In de praktijk zie je vaak dat huizen met energielabel A voor een hoger bedrag verkocht worden (bron: Milieu Centraal). Het is dus slim om het energielabel van je huis te verbeteren. Niet alleen wordt je woning meer waard, ook zorg je voor een lagere energierekening en een comfortabel huis. Ga je je huis verkopen? Dan is een energielabel A gunstig voor de woningwaarde. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis energielabel A krijgt?

Bij de verkoop van je huis ben je verplicht een energielabel aan te vragen. Je krijgt het energielabel wat op dat moment voor jouw huis geldt. Heb je een nieuwbouwhuis? Dan heeft je woning vaak al het energielabel A. Heb je een bestaande woning, maar nog niet het energielabel A? Dan zijn er verschillende energiebesparende oplossingen om je huis energiezuinig te maken. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Wil je wel energie besparen en je energielabel verbeteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? We helpen je daar graag bij. 

Met onze online huisscan ontdek je online in een paar minuten hoe je je nieuwe huis energiezuiniger maakt en je energielabel verbetert. En je ziet meteen wat dat kost én oplevert! Bovendien helpen we je graag met het opvragen van offertes en de installatie. Op het moment dat het jou uitkomt natuurlijk. 

Scan mijn huis