Klantenservice
Opzegvergoeding terugvragen

De opzegvergoeding terugkrijgen, hoe werkt dat?

We zijn blij dat je voor Essent gekozen hebt als jouw nieuwe energieleverancier. Wil je weten of wij de opzegvergoeding die je aan je vorige leverancier betaald hebt, aan jou terugbetalen? En hoe dat werkt? Je leest het hier.
Wat moet ik weten over opzegvergoeding als ik klant word bij Essent?

Betalen jullie de opzegvergoeding van mijn vorige leverancier?

Fijn dat je klant bent geworden bij Essent! Vraagt je vorige leverancier een opzegvergoeding omdat je je contract eerder hebt opgezegd? In bepaalde gevallen betalen wij deze opzegvergoeding aan je terug.

In de actievoorwaarden van je energiecontract lees je of je recht hebt op een terugbetaling van de opzegvergoeding. Je vindt de actievoorwaarden als bijlage bij de e-mail of brief die je eerder van ons hebt ontvangen.

Wij betalen maximaal € 250 aan je terug. Moet je aan je vorige leverancier ook een welkomstcadeau of andere bedragen terugbetalen? Dat vergoeden we niet.

Kan ik een terugbetaling van mijn opzegvergoeding aanvragen?

Kan ik een terugbetaling van mijn opzegvergoeding aanvragen?

Kom je in aanmerking voor een terugbetaling? Dan regel je de aanvraag snel en makkelijk online in Mijn Essent. Het werkt zo:

  • Zorg dat je de eindrekening van je vorige leverancier bij de hand hebt. Daar staat op hoe hoog je opzegvergoeding is.
  • Ga naar Mijn Essent en vraag de terugbetaling bij ons aan. Doe dit binnen 3 maanden nadat we gestart zijn met het leveren van je energie.
  • We storten de terugbetaling binnen 4 maanden nadat je contract gestart is, direct op je rekening.

Opzegvergoeding aanvragen

Heb je het antwoord op je vraag nog niet gevonden?

Lees hier meer over de opzegvergoeding.