Klantenservice
Opzegvergoeding

Opzegvergoeding terugkrijgen of betalen, hoe werkt dat?

Wil je weten of wij de opzegvergoeding die je aan je vorige leverancier hebt betaald, aan jou terugbetalen? En hoe je dat aanvraagt? Of wil je weten of je bij Essent een opzegvergoeding betaalt als je het contract eerder opzegt? We leggen het hier allemaal uit.
Ik wil klant worden

Ik wil klant worden

Mijn huidige leverancier vraagt een opzegvergoeding als ik het contract eerder opzeg. Kan ik dat bedrag aan Essent terugvragen?


Bekijk het antwoord

Ik ben net klant geworden

Ik ben net klant geworden

Ik wil weten of jullie de opzegvergoeding, die ik betaald heb aan mijn vorige leverancier, aan mij terugbetalen en hoe ik dit kan terugvragen.


Bekijk het antwoord

Ik wil mijn contract opzeggen

Ik wil mijn contract opzeggen

Ik wil weten of ik een opzegvergoeding moet betalen aan Essent en hoe hoog dat bedrag is.Bekijk het antwoord

Wat moet ik weten over opzegvergoeding als ik klant word bij Essent?

Wat moet ik weten over opzegvergoeding als ik klant word bij Essent?

Vraagt je vorige leverancier een opzegvergoeding omdat je het contract eerder opzegt? In bepaalde gevallen betalen wij deze opzegvergoeding aan je terug.

Belangrijk om te weten:

  • In de actievoorwaarden van je contract lees je of je recht hebt op een terugbetaling van de opzegvergoeding. Wij betalen maximaal 250 euro aan je terug.
  • Je vindt de hoogte van de opzegvergoeding die je moet betalen aan je vorige leverancier op de eindrekening van je vorige leverancier. Dit bedrag heb je nodig om de terugbetaling bij ons aan te vragen.
  • We storten de terugbetaling binnen 4 maanden nadat je contract gestart is, direct op je rekening. Moet je aan je vorige leverancier ook een welkomstcadeau of andere bedragen terugbetalen? Dat vergoeden we niet.
  • Zeg je het contract met ons op voor de einddatum? Dan moet je de terugbetaling van de opzegvergoeding die je eerder van Essent hebt ontvangen aan ons terugbetalen.
    Ook heb je geen recht op een terugbetaling als je een betalingsachterstand hebt.

Ben je al klant? In de actievoorwaarden van je energiecontract lees je of je recht hebt op een terugbetaling van de opzegvergoeding. Je vindt de actievoorwaarden als bijlage bij de e-mail of brief die je eerder van ons hebt ontvangen en in Mijn Essent.

Kan ik een terugbetaling van mijn opzegvergoeding aanvragen?

In de actievoorwaarden van je energiecontract lees je of je recht hebt op een terugbetaling van de opzegvergoeding. Je vindt de actievoorwaarden als bijlage bij de e-mail of brief die je eerder van ons hebt ontvangen. Heb je er recht op? Dan vraag je de terugbetaling eenvoudig zelf aan in Mijn Essent. Je hebt hiervoor de eindrekening van je vorige leverancier nodig. Daar staat op hoe hoog je opzegvergoeding is. Wij betalen maximaal € 250 aan je terug.


Opzegvergoeding aanvragen

Kan ik een terugbetaling van mijn opzegvergoeding aanvragen?
Wat moet ik betalen als ik mijn contract eerder opzeg?

Wat moet ik betalen als ik mijn contract eerder opzeg?

Zeg je het contact eerder op dan afgesproken? Dan betaal je ons daarvoor een opzegvergoeding. Hoeveel dat is, hangt af van hoe lang je contract nog loopt.

Hoe lang loopt je
contract nog?
Opzegvergoeding voor
alleen stroom of gas
Opzegvergoeding voor
stroom én gas
Minder dan 1,5 jaar € 50 € 100
Tussen 1,5 en 2 jaar € 75 € 150
Tussen 2 en 2,5 jaar € 100 € 200
Langer dan 2,5 jaar € 125 € 250

 Je betaalt geen opzegvergoeding als je verhuist en je contract meeneemt naar het nieuwe adres.

 Houd er rekening mee dat je niet alleen een opzegvergoeding betaalt als je het contract eerder opzegt, maar dat je ook een eventuele terugbetaling van de opzegvergoeding van je vorige leverancier weer aan ons moet terugbetalen.

Log in op Mijn Essent om te kijken hoe lang jouw contract nog loopt. Óf ontdek de voordelen van het verlengen van je contract bij Essent. Wel zo slim.