We staan nog steeds voor je klaar om je te helpen met het energiezuinig maken van je huis. Uiteraard staat jouw en onze gezondheid voorop. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Bekijk de veelgestelde vragen.

De online huisscan van energieadvies tot installatie

Online huisscan
  • Gratis en snel energieadvies op maat
  • Persoonlijk contact met een energieadviseur
  • Van A tot Z: van advies tot offertes en installatie
huizen bespaarkansen

Energieadvies voor thuis

We helpen je graag op weg naar een energiezuinig huis. Dat doen we met onze online huisscan: persoonlijk energieadvies voor jouw woning. Met de gratis huisscan ontdek je binnen een paar stappen hoe je huis energiezuiniger wordt. Én wat dat kost en oplevert!

Van advies tot installatie

Het gratis advies uit de online huisscan is de eerste stap. Bespreek je het energieadvies graag telefonisch met een adviseur? Dat kan! Bovendien helpen we je met de offertes en installatie. Als je dat wilt natuurlijk. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker!

Scan mijn huis

Hoe werkt het energieadvies van Essent?


icon-1-scan.png
whitespace.png
Je start met de online huisscan. Dit is de eerste stap van het energieadvies (PlusJeHuis).
De online huisscan laat zien hoe jouw huis energiezuiniger wordt, wat dat kost én oplevert.
icon-2-people.png

Als je dat wilt, bespreek je de energiebesparende maatregelen telefonisch met een energieadviseur.
icon-3-document.png

Wij vragen de offerte(s) voor je op bij onze servicepartner.
icon-4-calculator.png

Wij plannen de afspraken. Heb je vragen? Essent blijft je aanspreekpunt.
icon-5-van.png

Onze servicepartner voert de werkzaamheden bij je thuis uit. Zo start je al snel met besparen!

Scan mijn huis

online huisscan
Goeie vraag!

Welke oplossingen zijn er om thuis energie te besparen?

Thuis energie besparen kan op verschillende manieren. Het begint bij kleine oplossingen zoals een tochtstrip of waterbesparende douchekop. Wil je het écht goed aanpakken? Dan zijn grotere oplossingen zoals isolatie of zonnepanelen nodig. Zo bespaar je flink op je energierekening!

Energie besparen: waar begin ik?

Weet je niet waar je moet beginnen? De online huisscan is een goede eerste stap. Binnen een paar stappen zie je hoe je huis energiezuiniger wordt, wat dat kost én oplevert. Daarna helpen we je met de offertes en installatie. Als je dat wilt natuurlijk. Zo wordt energie besparen steeds makkelijker!

Bespaar ook op je energierekening! We helpen je van A tot Z:

Onze partners

KemkensVolta LimburgIsoprofs
Energiewacht GroepVolta SolarNederland Isoleert
EnergiewachtEnergiewacht Solarleeg
Geas EnergiewachtCVtotaal leeg

Veelgestelde vragen over energieadvies van Essent

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur of -adviseur van 1 van de servicepartners van Essent. Zij volgen het protocol ‘Veilig samen doorwerken’. Dit protocol is vastgesteld door de overheid, Bouwend Nederland en Techniek Nederland en volgt de richtlijnen van het RIVM. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Er zijn verschillende energiebesparende maatregelen om je woning te verduurzamen. Denk aan zonnepanelen of isolatie, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. Benieuwd welke oplossing het meest geschikt is voor jouw huis? Doe onze online huisscan. Zo zie je snel hoe je huis energiezuinig wordt, wat dat kost én oplevert! De online huisscan is de eerste stap. Als je dat wilt, helpen we je daarna met de offertes en installatie. Zo geniet je al snel van een energiezuinig huis én een lagere energierekening. 

De online huisscan is een onderdeel van het van A tot Z energieadvies van Essent, PlusJeHuis. De online huisscan is de eerste stap. Na het invullen van deze scan heb je direct inzicht in de bespaarmogelijkheden van jouw huis. Daarna vervolgen we onze service met hulp bij het aanvragen van offertes en het uitvoeren van de installatie. Als je dat wilt, natuurlijk.

Na het invullen van de online huisscan krijg je energieadvies. Dit doen we onder andere op basis van de kenmerken van je woning, de werkzaamheden die al gedaan zijn en het aantal bewoners. Bovendien houden we rekening met wat jij belangrijk vindt bij het energiezuinig maken van je woning. Bijvoorbeeld geld besparen, minder gas verbruiken, je comfort verhogen of een beter energielabel.

Binnen een paar stappen zie je hoe jouw huis energiezuinig wordt. Het energieadvies bestaat uit een overzicht van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen. Je kunt het energieadvies opslaan. Neem je het graag door met een energieadviseur van Essent? Dat kan telefonisch. Als je dat wenst, vragen we de offertes voor je aan bij onze servicepartners. Jouw aanspreekpunt blijft Essent. Van energieadvies tot installatie.

Voor het aanbrengen van de energiebesparende maatregelen werken wij samen met onze servicepartners. Deze partners zijn zorgvuldig geselecteerd door Essent.

De online huisscan is een initiatief van Essent. Zo helpen we je met energieadvies: bespaaradvies wat op jouw thuis geschreven is.  Wij helpen je met het opvragen van de offertes en het uitvoeren van de installatie. Hiervoor werken we samen met onze servicepartners. Zij voeren de werkzaamheden uit. Essent ziet er op toe dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Essent is je aanspreekpunt.