Interesse in zonnepanelen? Zonnepanelen op je dak zorgen voor een mooie besparing op je energierekening. Zo profiteer je optimaal van zonne-energie. Ga je zonnepanelen via je energieleverancier aanschaffen, dan denk je vast: waar moet ik op letten? We geven je wat tips bij het aanschaffen van zonnepanelen. Zo ben je goed voorbereid op de aankoop en geniet je al snel van je zonnepanelen. 

Zonnepanelen: waar op letten?

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het fijn als je weet waar je op moet letten. Zo maak je optimaal gebruik van zonne-energie. Bij het aanschaffen van zonnepanelen zijn tips dan handig. Denk bij de aankoop van zonnepanelen aan de volgende punten:

 1. Je energieverbruik

  Hoeveel energie verbruik je nu, en hoeveel energie verwacht je in de toekomst te gaan gebruiken? Op basis hiervan bepaal je wat de benodigde opwek van je zonnepanelen is. Wil je in de toekomst meer stroom gaan verbruiken, bijvoorbeeld in verband met een elektrische auto of een warmtepomp? Dat is goed om alvast op te letten wanneer je zonnepanelen op je dak laat leggen. Onze zon-expert kan je hierin adviseren.

 2. Soorten zonnepanelen

  Waar let je ook op bij het kopen van zonnepanelen? Dat is het soort zonnepanelen. Zonnepanelen verschillen bijvoorbeeld in vermogen of in kleur. Niet alle zonnepanelen wekken evenveel energie op, verschillende soorten zonnepanelen verschillen in hoeveel stroom ze kunnen opwekken. De efficiëntie van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Welke zonnepanelen kies je in welke situatie, en wat zijn precies de verschillen? Ook hierin adviseert de zon-expert je.

 3. Specificaties zonnepanelen

  Bij de vraag: waar op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? is het goed om ook de specificaties van de panelen te bekijken. Zoals gezegd adviseert onze zon-expert je hierin en geeft de zon-expert informatie. Belangrijke eigenschappen van zonnepanelen zijn bijvoorbeeld de afmetingen, het vermogen in Wattpiek en de garantie die je krijgt. Bekijk de tabel om zonnepanelen te vergelijken. 

 4. De omvormer

  De omvormer speelt een belangrijke rol in hoe goed je zonnepanelen werken en hoeveel stroom ze opwekken. Wat moet ik weten over de omvormer van zonnepanelen? In elk geval dat je de keuze voor de omvormer niet alleen hoeft te maken. De adviseur kijkt naar de juiste samenstelling van zonnepanelen en omvormer. De adviseur houd hierbij rekening met het type dak, schaduwvorming en de eigenschappen van de omvormer en de panelen. Zo wordt gekeken naar de beste combinatie voor jouw situatie. 

 5. De installatie

  Het is verstandig om de zonnepanelen op je dak te laten leggen door een erkend installateur. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen op basis van alle geldende normen en wet- en regelgeving geplaatst worden. Bovendien ben je zeker van een veilige en professionele installatie. Zodat jij kunt genieten van de zonne-energie!

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van meerdere factoren. Met name je energieverbruik en je dak. Daarom is de vraag niet eenvoudig te beantwoorden. Je krijgt een goede indicatie met de zonnepanelencheck. In een vrijblijvend adviesgesprek vertelt onze adviseur je alles over je mogelijkheden. Daarnaast vertelt de adviseur je bijvoorbeeld over verschillende soorten zonnepanelen, de prijs van zonnepanelen, het installeren en de levensduur. Online vind je ook al wat meer informatie, bijvoorbeeld over de salderingregeling, subsidie op zonnepanelen óf stel al je vragen in een gratis adviesgesprek met een zon-expert. Met een goed advies ben je zeker professioneel geïnstalleerde zonnepanelen. Zo geniet je al snel van zonne-energie én de besparing op je energierekening.