Ventilatie in de keuken

Ventilatie in de keuken

Omdat er in de keuken gekookt wordt, zitten er in deze ruimte meer luchtjes en vocht opgeslagen. Dat is een feit. Gelukkig zuivert u de lucht gemakkelijk met ventilatie in de keuken.

Tips om de ventilatiecapaciteit te berekenen

Tips om de ventilatiecapaciteit te berekenen

In een geïsoleerd huis moet u zorgen voor goede ventilatie. Daarom moet uw ventilatiesysteem de juiste ventilatiecapaciteit hebben. In deze blog leest u wat dat is en hoe u de voor uw woning benodigde ventilatiecapaciteit berekent.

Ventilatie in nieuwbouw

Ventilatie in nieuwbouw

Wanneer u nieuwbouw huurt of koopt, dan is hier vaak rekening gehouden met een basic ventilatieplan in de keuken, het toilet en de badkamer. Het is mogelijk om de ventilatie van nieuwbouw uit te breiden.

Ventilator in de badkamer

Ventilator in de badkamer

Ventilatie in de badkamer is erg belangrijk. De badkamer is een zogeheten natte kamer, waar het vooral na een bad en douche erg warm en vochtig kan zijn. Heeft u een badkamer zonder raam, dan is een ventilator in de badkamer helemaal een must. Vocht blijft anders in de ruimte hangen en verdeelt zich over uw huis. Ook kunnen dankzij dit vocht schimmels groeien in de badkamer.

Hoe plaatst u een ventilator in een muur

Hoe plaatst u een ventilator in een muur

Een goed geïsoleerd huis is energiezuinig, maar vraagt wel om voldoende ventilatie. Daarom vertellen wij u wat stootvoegen in de muur zijn en waarom u die niet moet afdichten. Ook leest u hier hoe u een ventilator in een muur plaatst.

Bij goede isolatie hoort ook goede ventilatie

Bij goede isolatie hoort ook goede ventilatie

Isolatie en ventilatie lijken tegengestelde dingen. Toch is het belangrijk dat u een geïsoleerde woning goed ventileert. Waarom is ventileren belangrijk en hoe pakt u dat het beste aan?

Ventilatie schoonmaken

Ventilatie schoonmaken

Het ventilatiesysteem krijgt veel te verduren. Zo zuigt het oude lucht uit uw woning, maar ook vocht, stofdeeltjes, schimmels, bacteriën en virussen worden door het kanaal opgezogen. Allemaal om uw woning van zuivere, gezonde lucht te voorzien. Om het systeem optimaal te laten werken is onderhoud geen overbodige luxe. Evenals het grondig reinigen van de kanalen.

Ventilatie in de woonkamer

Ventilatie in de woonkamer

In de woonkamer brengt u wellicht het meeste van uw tijd door als u thuis bent. Er wordt gegeten, televisie gekeken, gedanst, er worden spelletjes gespeeld en zoveel meer. Dan wilt u natuurlijk ook altijd verzekerd zijn van gezonde lucht. Daarom is ventilatie in de woonkamer heel belangrijk.

Ventilatie in de douche

Ventilatie in de douche

Ventilatie in vochtige ruimtes is heel belangrijk, zelfs wanneer er een raam aanwezig is. Dankzij ventilatie worden warmte en vocht snel afgevoerd. Hierdoor worden mogelijke schimmelinfecties voorkomen en geniet u snel van een droge en gezonde doucheruimte. Daarom is ventilatie in de douche geen overbodige luxe.

Ventilatie van een plat dak

Ventilatie van een plat dak

De bovenverdieping van een woning is altijd warmer dan een benedenverdieping. Dat komt onder meer doordat warmte lucht opstijgt. Daarnaast staat de zon op het dak, waardoor het boven gewoon warmer is dan beneden. Maar daardoor kan de lucht ook vochtiger zijn en muf gaan ruiken. Daarom is ventilatie onder een dak van de woning heel belangrijk.

Ventilatie op zolder

Ventilatie op zolder

Een zolder is een fijne plek om bijvoorbeeld de kerstboom en toebehoren op te ruimen, maar ook om spulletjes die u wilt bewaren neer te zetten. Ook kan de zolder een extra kamer zijn, zoals een thuiskantoor of tienerslaapkamer. Wat de functie van de zolder ook is, ventilatie op zolder is heel belangrijk. Onder het dak stapelen oude lucht en geurtjes zich namelijk sneller op, wat een muffe geur geeft.

Ventilatie in de sauna

Ventilatie in de sauna

Wat een luxe om een sauna in huis te hebben. Lekker relaxen, afvalstoffen afvoeren en helemaal opgefrist weer de dag aankunnen. Het is belangrijk dat de sauna daarna ook opgefrist wordt, want het warme vocht van de sauna gecombineerd met transpiratievocht vol afvalstoffen wilt u niet in uw huis hebben. Met goede ventilatie in de sauna is dit mogelijk.

Ventilatierooster boven het raam

Ventilatierooster boven het raam

U wilt graag de hele dag en ’s nachts luchten om zo het huis goed te ventileren, zelfs wanneer u niet thuis bent. Met behulp van ventilatieroosters boven het raam ventileert u veilig, komt er geen ongedierte binnen en heeft u altijd schone, droge lucht in huis.

Ventilatie in de kelder

Ventilatie in de kelder

Is uw huis gezegend met een kelder? Dan is goede ventilatie in de kelder geen overbodige luxe. Omdat de ruimte zich onder de grond bevindt, is het vaak een stuk vochtiger dan de rest van het huis.

De ideale luchtvochtigheid in huis

De ideale luchtvochtigheid in huis

Niet alleen een aangename temperatuur in huis zorgt voor een prettig binnenklimaat, maar ook de luchtvochtigheid in huis is erg belangrijk om fijn te kunnen wonen. Maar wat is nu de ideale luchtvochtigheid?