Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dat is een letter van A tot en met G. Wat zegt energielabel B over een huis? Hoe comfortabel is een woning met energielabel B? Hoe maakt u een huis met energielabel B nog zuiniger? Hieronder leest u informatie over dit onderwerp.

Wat zegt energielabel B over een huis?

Het energielabel is een letter van A tot en met G. Energielabels A en B zijn 'groene' energielabels. Een woning met energielabel B is comfortabel en zuinig met energie. Toch loont het om nog wat meer energiebesparende maatregelen te nemen voor extra zuinigheid en comfort. Bent u van plan uw eigen huis met energielabel B te verkopen? Een huis met groen energielabel wordt sneller verkocht en levert meer geld op. Ook dit voordeel kunt u vergroten door uw woning op te waarderen naar energielabel A.

Hoe comfortabel is een woning met energielabel B?

Energielabel B geeft aan dat een woning in vrijwel alle opzichten aan de moderne energievereisten voldoet. Zo zal een huis met energielabel B vrijwel altijd goed geïsoleerd zijn. Isolatie van de vloer, het dak en de spouwmuren en door het gebruik van dubbel glas betekent een lage energierekening. Het verschil is vaak zo'n 600 euro per jaar ten opzichte van huizen met een 'rood' label (E, F of G). Daarnaast is het huis aangenaam gelijkmatig verwarmd. Wist u dat vloerverwarming en vloerisolatie goed samengaan? Met warme voeten bent u minder snel geneigd de verwarming hoger te zetten. Zo bespaart u nog eens extra.

Hoe maakt u een huis met energielabel B nog zuiniger?

Nog meer energie besparen in een woning met energielabel B moet komen van kleine winstpunten. De belangrijkste besparingsmogelijkheden zijn immers al benut om aan het groene label te komen. Hebt u geen inspiratie hoe u nog kunt besparen? Het energielabel is meer dan een letter. Op het document staat uitleg waarom uw woning energielabel B verdient en wat u kunt doen om er energielabel A van te maken. Tips opgevolgd? Een nieuw energielabel aanvragen is zo geregeld via Essent.