Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Een laadpaal thuis bespaart je geld én is handig. Zeg vaarwel tegen wachten bij openbare laadpalen en hallo tegen het comfort van een eigen laadpaal thuis. Dit artikel wijst je de weg naar slim en voordelig thuis laden. Ideaal voor eigenaren van elektrische auto's die slim willen kiezen en kosten willen besparen.

Hoe werkt een laadpaal thuis?

's Morgens wakker worden met een volledig opgeladen elektrische auto voor de deur? Dat kan met een thuislaadpunt: een speciaal stopcontact, aangesloten op een aparte groep. Sneller én veiliger dan via een gewoon stopcontact. Je bent niet meer afhankelijk van laadpalen in de buurt en je laadt sneller en goedkoper dan met een openbare laadpaal.

Hoe werkt een laadpaal thuis precies? Een installateur sluit een laadpaal aan op je meterkast, vervolgens stop je de laadkabel in je auto en laden maar. Snel en makkelijk. Bij ons kun je eenvoudig een laadpaal voor thuis aanvragen.

Welke laadpaal thuis?

Er zijn veel verschillende soorten laadpalen. Elk met hun eigen unieke voordelen en eigenschappen. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Bij Essent maken we het je makkelijk. Je kiest bij ons uit 2 laadpalen: Eve Single S-line of Eve Single Pro-Line. Deze Alfen laadpalen zijn van Nederlandse bodem en van een uitstekende kwaliteit. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Beste laadpaal voor thuis: adviesgesprek

Wil je weten wat de beste laadpaal voor thuis is? Dat is volledig afhankelijk van je situatie, wensen en eisen. Denk bijvoorbeeld aan het maximale laadvermogen van je auto en de aansluiting van je meterkast. Bekijk welke laadoplossing het beste bij jouw situatie past of laat je adviseren door een van onze laadpaaladviseurs. Geheel vrijblijvend.

Beste laadpaal voor thuis met zonnepanelen

Als je thuis zonnepanelen hebt, is elektrisch laden helemaal interessant en kun je je auto nog duurzamer laden. Laad dan je auto overdag op, het liefst als de zon schijnt. Je gebruikt je eigen zonne-energie dan direct. Of kies voor dynamisch laden. Dit houdt in dat de laadpaal het laadvermogen automatisch aanpast aan het beschikbare vermogen van je zonnepanelen. Zo gebruik je de energie die je zonnepanelen opwekken zo efficiënt mogelijk. Er zijn allerlei slimme apps waarmee je instelt dat je auto start met thuis opladen zodra de zon schijnt. Of zelfs wanneer de energieprijs het laagst is.

Slimme laadpaal thuis

Een slimme laadpaal biedt extra functies door innovatieve software en internetconnectiviteit. Een intelligente laadpaal volgt het totale elektriciteitsverbruik in je woning. Met die informatie optimaliseert het de laadsnelheid van je auto, waardoor je efficiënter gebruikmaakt van je energie. Bovendien heb je met slim laden de mogelijkheid om zelfs zonne-energie in je auto op te slaan.

Laadpaal installeren met loadbalancing

Je wilt natuurlijk niet dat je de wasmachine niet aan kunt zetten omdat je de auto aan het opladen bent. Dus als je zeker wilt weten dat je de beste laadpaal voor thuis hebt, let dan op of je een laadpaal koopt inclusief loadbalancing. Met loadbalancing meet jouw laadpunt hoeveel stroom er in huis wordt gebruikt, en stemt daar de laadsnelheid op af. Zo laad je sneller als er meer stroom beschikbaar is, maar raakt je meterkast nooit overbelast. Kies je voor een laadpaal van Essent? Dat is slim, want loadbalancing zit er standaard bij.

Bidirectionele laadpaal thuis

Heb je al gehoord van een bidirectionele laadpaal voor thuis? Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om niet alleen stroom van het net naar je auto te sturen, maar ook andersom. Dit betekent dat je de energie die je opslaat in je elektrische auto terug levert aan het stroomnet of gebruikt voor je huishouden. Een geweldige manier om je energieverbruik optimaal te beheren! Het is ook een goede optie als je zonnepanelen overweegt. Dan sla je de energie die je overdag opwekt op in je auto en gebruik je deze 's nachts.

Laadpaal thuis installeren

Met een laadpaal op je eigen oprit heb je altijd de zekerheid van een opgeladen auto. Onze laadspecialisten helpen je graag met de beste oplossing voor thuis laden. Niet alleen met een losse laadpaal kiezen, maar ook met je laadpaal installeren. We werken samen met de betrouwbare installatiepartner ChargeCars. Gegarandeerd kwaliteit en binnen een halve dag je laadpaal geïnstalleerd. Je krijgt 2 jaar garantie op de hardware en er is altijd hulp dichtbij met een specialist aan de lijn of een monteur aan je deur.

Laadpaal plaatsen thuis: vermogen en stroomaansluiting

Hoe snel je thuis kan opladen, hangt af van het type laadpaal en je stroomaansluiting. Met een 3-fase-aansluiting laad je het snelst. Heb je geen 3-fase-aansluiting? Je kunt je netbeheerder je aansluiting laten verzwaren. Het type laadpaal (het vermogen) heeft ook invloed op de snelheid van het laden. Laadpalen met een hoog vermogen laden sneller, maar zijn ook duurder. Check van tevoren of jouw meterkast geschikt is voor een laadpaal met een hoger vermogen. En check ook welk vermogen de boordlader in je auto aankan.

1-fase-laadpaal thuis

Bij een laadpaal thuis sta je voor de keuze tussen een 1-fase of een 3-fase-laadpaal. Maar wat betekent dat nu precies en welke optie is de beste voor jou? Een 1-fase-laadpaal thuis maakt gebruik van 1 fase uit het stroomnet. Dit type laadpaal biedt een laadvermogen van 3,7 kW en is ideaal voor auto's die niet sneller kunnen laden dan dit vermogen. Het is een goede optie als je auto 's nachts opgeladen kan worden en je geen haast hebt om hem op te laden.

Laadpaal thuis 3-fase

Daarentegen maakt een laadpaal thuis 3-fase gebruik van alle 3 de fasen van het stroomnet, ook wel krachtstroom genoemd. Dit type laadpaal biedt een laadvermogen van 11 kW of 22 kW, afhankelijk van de capaciteit van je elektrische auto. Met een 3-fase-laadpaal laad je je auto veel sneller op. Handig als je vaak lange afstanden rijdt of als je auto een grote batterij heeft.

Laadpaal thuis 11kW

Zoek je een laadpaal thuis 11 kW? De Eve Single S-Line biedt je een goede basis voor een thuislaadstation. Deze laadpaal heeft een laadvermogen tot 11 kW (55 km/uur) en is geschikt voor iedere elektrische auto. Inclusief loadbalancing. Loadbalancing betekent dat de laadsnelheid wordt afgestemd op de beschikbare hoeveelheid stroom op dat moment.

Ja, ik wil de Eve Single S-Line

22kW laadpaal thuis

Wil je een geavanceerdere 22 kW laadpaal thuis? Kies dan voor de Eve Single PRO-Line. Deze laadpaal komt mét display en is ideaal voor snelladen. De laadpaal heeft een laadvermogen tot 22 kW (110 km/uur) en is geschikt voor iedere elektrische auto. Inclusief loadbalancing en full colour 3,5" kleurendisplay.

Ja, ik wil de Eve Single PRO-line

Prijs laadpaal thuis

De prijs van een laadpaal thuis is volledig afhankelijk van je situatie en keuzes. Voer een adviesgesprek met een van onze laadpaaladviseurs en ontvang direct een prijsindicatie.

En de kosten voor het opladen? Als je thuis je elektrische auto oplaadt, gebruik je meer stroom dan normaal. Het is dus een goed idee om je termijnbedrag op te hogen. Zo voorkom je dat je aan het eind van het jaar bij moet betalen. De kosten voor het thuis laden van je elektrische auto zijn afhankelijk van je energiecontract. Je betaalt namelijk per kWh die je verbruikt.

Subsidie laadpaal thuis

Momenteel zijn er helaas geen specifieke subsidies beschikbaar voor het kopen van een thuislaadpaal. Hoewel je momenteel misschien geen landelijke subsidie ontvangt voor een laadpaal thuis, kan dit in de toekomst zeker veranderen. Dus houd de mogelijkheden voor een subsidie laadpaal thuis scherp in de gaten. Hoewel er landelijk gezien misschien geen subsidie voor een particuliere laadpaal beschikbaar is, kunnen er op lokaal niveau wel degelijk mogelijkheden zijn.

Laadpaal huren thuis

Overweeg je om een laadpaal thuis te installeren voor je elektrische auto? Dan heb je de keuze tussen een laadpaal huren of kopen. Maar wat is het verschil en welke optie past het beste bij jou?

Bij het huren van een laadpaal thuis betaal je een vast bedrag per maand. Dit bedrag is inclusief service en onderhoud, dus je maakt je geen zorgen over eventuele reparaties of vervangingen. Het huren van een laadpaal biedt ook flexibiliteit. Je kunt het huurcontract op elk moment opzeggen en overstappen naar een andere aanbieder als dat beter bij je past. Bij Essent kun je op dit moment geen laadpalen huren.

Laadpaal kopen thuis

Aan de andere kant biedt het kopen van een laadpaal thuis je volledige eigendom en controle over de laadpaal. Er zijn geen maandelijkse kosten, maar de initiële investering is hoger. Je bent ook verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties. De keuze tussen het huren of kopen van een laadpaal hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren.

Laadpaal aanvragen thuis

Wil je altijd de zekerheid van een opgeladen auto? Bij ons kun je een laadpaal aanvragen voor thuis. Wij ontzorgen je van persoonlijk advies tot het aanvegen van jouw stoep. We werken samen met de betrouwbare installatiepartner ChargeCars. Gegarandeerd kwaliteit en binnen een halve dag geïnstalleerd.

Zo vraag je een Essent laadpaal aan:

1. Adviesgesprek

Voer een adviesgesprek met een van onze laadpaaladviseurs en ontvang direct een prijsindicatie.

2. Gegevens verzamelen

Je ontvangt een formulier, vult het in en stuurt dit retour.

3. Offerte

Nadat je foto's hebt aangeleverd van jouw thuissituatie ontvang je een definitieve offerte.

4. Installatie

Wij installeren de laadpaal op een gewenste datum. Je kunt direct laden bij jou thuis.

Veelgestelde vragen over een eigen laadpaal thuis

Wat is het verschil tussen een 1-fase-laadpaal en een 3-fase-laadpaal thuis?

Een 1-fase-laadpaal maakt gebruik van 1 fase uit het stroomnet en biedt een laadvermogen van 3,7 kW. Een 3-fase-laadpaal maakt gebruik van 3 fasen en kan een laadvermogen van 11 of 22 kW leveren, afhankelijk van je auto's capaciteit.

Hoelang duurt het om mijn auto op te laden met een laadpaal thuis in vergelijking met een openbare laadpaal?

De laadtijd varieert afhankelijk van de capaciteit van de accu van je auto en het vermogen van de laadpaal. Gemiddeld kun je verwachten dat het opladen van een lege batterij 4 tot 12 uur duurt met een thuislaadpaal.

Is het mogelijk om mijn laadpaal thuis te gebruiken met groene energie?

Ja, het is zeker mogelijk om je laadpaal thuis te voeden met groene energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen te installeren of door energie te kopen van een duurzame energieleverancier.

Bekijk onze laadpalen

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden