Energiekosten berekenen

Wij helpen je

Bereken je energiekosten

Op zoek naar een nieuw energiecontract en benieuwd wat je gaat betalen? Of ben je bewust bezig met het berekenen van je energiekosten en wil je meer inzicht in je verbruik? Welke reden je ook hebt: we helpen je bij het berekenen van je maandbedrag voor energie. Onze postcodecheck laat je binnen 1 minuut zien wat jij per maand gaat betalen voor energie. Je hoeft alleen je postcode en je verbruik in te vullen. Weet je je verbruik niet? Geen probleem, dan maken wij een schatting voor je.

Energie-uitgaven: goed om te weten

Er komt heel wat kijken bij het schatten van je energiekosten. Je vraagt je misschien wel af hoe je energierekening is opgebouwd, welke kosten er allemaal zijn en hoe de energieprijs tot stand komt. We vertellen je er meer over.

Leveringskosten

De leveringskosten zijn een belangrijk deel van de energierekening. Ze bestaan uit variabele en vaste leveringskosten. Benieuwd wat dit precies inhoudt?

Energieprijs

Natuurlijk wil je een scherp energietarief. En voor stroom en gas ben je bij ons op het goede adres. Benieuwd naar de energieprijzenWij helpen je.

Energierekening

Wil je je energiekosten berekenen? We leggen je uit hoe je energierekening is opgebouwd. Welke verschillende kosten zijn er allemaal?

De kosten voor stroom en gas

De prijzen van energie worden bepaald door vraag en aanbod. Ook jouw gemiddelde energiekosten zijn hiervan afhankelijk. Vaak ligt dit aan onvoorspelbare zaken en heb je dit niet zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan gasvoorraden en de prijs van grondstoffen. Daarnaast bepaalt je energieverbruik hoe hoog je uitgaven voor energie per maand zijn. Gebruik je veel stroom of gas, dan zijn je energiekosten ook hoger. Je verbruik zie je snel in onze Essent app of in Mijn Essent.

adviseur Essent aan tafel

De energiekosten van mijn nieuwe huis

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Zo ook nieuwe energiekosten. We begrijpen dat je benieuwd bent naar je verwachte energie-uitgaven. De maandelijkse kosten reken je eenvoudig uit via de postcodecheck.

 

Bereken binnen 1 minuut je energiekosten

De kosten voor gas en stroom uitrekenen? Met de postcodecheck maak je snel en makkelijk de berekening van je energiekosten.

Veelgestelde vragen

Het berekenen van je energiekosten kan op verschillende manieren. Je kunt dit bijvoorbeeld heel makkelijk doen via onze postcodecheck. Vul je postcode en je verbruik in en we rekenen binnen 1 minuut uit wat je energiekosten zijn. Weet je je verbruik niet? Dat is niet erg, wij maken een schatting voor je.

Ben je op zoek naar meer inzicht in je verbruik of teruglevering van je zonnepanelen? Je vindt je verbruik en teruglevering in onze VerbruiksManager+ app of in Mijn Essent.

Je energierekening bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn de volgende energiekosten: leveringskosten, netbeheerkosten en overheidsheffingen. De netbeheerkosten zijn de kosten voor gas en stroom en de levering daarvan. De netbeheerkosten zijn bijvoorbeeld de kosten om het elektriciteitsnetwerk te kunnen onderhouden. De overheidsheffingen zijn belastingen en toeslagen. We vertellen je graag meer over de opbouw van de energierekening.

Ja, dat kan. We berekenen je energieverbruik nauwkeurig. Toch kan het zijn dat je verbruik afwijkt van de schatting. Je kan dan je termijnbedrag aanpassen via Mijn Essent. Stel je je termijnbedrag bij naar boven? Dan voorkom je dat je op het einde van het jaar bij moet betalen. Dat is handig!

Weten hoeveel je verbruikt? Als klant van Essent kun je gebruikmaken van de VerbruiksManager+ app. Hiermee heb je inzicht in je verbruik en je zonnepanelen. Ook pas je er je termijnbedrag makkelijk aan.

Je kunt met onze postcodecheck eenvoudig je nieuwe energiekosten uitrekenen als je gaan verhuizen. Vul je nieuwe adres in en je gemiddelde verbruik en we laten je zien wat je energiekosten per maand zullen zijn.

De kosten voor stroom en gas zijn afhankelijk van verschillende zaken. Vaak zijn dit onvoorspelbare zaken zoals de beschikbaarheid van gasvoorraden en de prijs van grondstoffen. Wil je hier meer over weten, dan leggen we je graag uit welke zaken de prijs van stroom en gas bepalen.
Hoeveel jij aan stroom en gas verbruikt bepaalt uiteindelijk hoeveel jij betaalt.