Succesvolle goede voornemens

Een goede start van het jaar

De feestdagen zijn weer voorbij. Het nieuwe jaar is begonnen. Het is een mooi moment om na te denken over wat je dit jaar allemaal wilt doen. Hoe kun jij het jaar beter, fijner of liefdevoller insteken? Wat ga jij dit jaar anders doen? En vooral hoé houd je dat vol?

De als-dan-methode

Met deze methode motiveer je jezelf om op bepaalde momenten bezig te zijn met je goede voornemen. Zo maak je er sneller een gewoonte van. 

Herinner jezelf

Herinnerd worden aan je goede voornemen helpt om ermee bezig te blijven. Hoe herinner jij jezelf aan je goede voornemen?

Maak ze samen

Wat is er nu leuker dan samen goede voornemens maken en uitvoeren. Samen motiveer je elkaar om ermee aan de slag te gaan.

10 tips om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden

In de video's hierboven zag je al een aantal tips van gedragspsycholoog Jay Borgers. Hij heeft daarnaast nog 7 andere tips voor je. Zo houd je al je goede voornemens dit jaar vol

11 tips om slimmer om te gaan met energie dit jaar

Energieadviseur Diantha Cannegieter van Klimaatroute deelt 11 tips om dit jaar vol energie aan de slag te gaan met energie besparen. Met deze tips zorg je ervoor dat je élke dag energie bespaart en dat scheelt. 

Kerstherinneringen

Kerst is een bijzondere tijd. Een tijd waarin je samenkomt om herinneringen op te halen én om nieuwe herinneringen te maken. Zelfs een simpele kerst geeft veel warme energie.

Dit zijn jullie warmste kerstherinneringen

Van het ontsteken van kaarsjes in de boom tot lekker op de bank. Welke warme kerstherinnering herken jij?

Dit zijn jullie kerstgewoontes

Rondom de kerstboom maken we samen steeds nieuwe kersttradities. We vroegen op straat: wat is jouw (nieuwe) kersttraditie?

Zo besparen we energie tijdens de feestdagen

Een warme kerst zonder energie te verspillen. Met een foute kersttrui bijvoorbeeld. Zo besparen jullie met kerst.

Sinterklaasverhaaltjes gemist?

In de winter vieren we allerlei fijne tradities. Sinterklaas is ook zo'n gezellig feest. Heb je de voorleeshaaltjes met Party Piet Pablo en Chico Choco gemist? Download ze dan vast voor volgend jaar. Veel leesplezier!

Panne op het dak

Lukt het de Pieten om de cadeaus te bezorgen met al die zonnepanelen op de Nederlandse daken? Lees het in Panne op het dak.

Wie zoet is, krijgt tiramisu

Lukt het de Pieten om genoeg lange vingers te zoeken voor de tiramisu? Lees het in Wie zoet is, krijgt tiramisu.

Sinterklaas waait weg

Lukt het de Pieten om de gaten en kieren in het kasteel van de Sint te dichten? Lees het in Sinterklaas waait weg.

Essent en De Grote Sinterklaasfilm

Dit jaar werkt Essent samen met De Grote Sinterklaasfilm. Sinterklaas komt namelijk dit jaar al voor de 100ste keer naar Nederland. Om dit te vieren wil hij alle kinderen één extra cadeautje geven. Hugo Hogepief krijgt het er maar warm van want dat kost nogal wat. Essent-monteur Freek geeft Sinterklaas slimme bespaartips zoals korter douchen voor de pieten, het isoleren van het kasteel en een stroomboot.