Sinterklaas waait weg

Voorleesverhaaltje

Maak de voorpret voor het Sinterklaasfeest nóg leuker.
Geniet samen van deze Sinterklaasverhaaltjes en vier de gezelligheid van vandaag.

Vroeger, toen waaide de wind niet alleen door de bomen, maar ook door Sints kasteel. Overal waar je keek, zaten kieren en gaten. Soms wel zo groot als een pepernoot. Willem Wortel vond het maar niets. Hij, en de andere Pieten, hadden steeds een snotneus van de kou. En Sinterklaas? Die stond tot drie keer toe in zijn onderbroek. De wind waaide zo hard naar binnen, dat zijn gewaad ervan omhoog waaide.

Nu het buiten weer kouder wordt, gaat het steeds harder waaien in het kasteel. Sint gaat er van mopperen: “Het-t-t-t is hier-r-r-r z-z-z-z-o k-k-k-k-koud”, bibbert hij. “Met al die snotneuspieten kunnen we toch nooit op tijd alle cadeautjes bezorgen?” Dat kan zo niet langer. Er moet iets gebeuren!Gelukkig is daar Willem Wortel, met een geniale ingeving. “Zullen we pepernoten in de kieren en gaten van het kasteel stoppen? Dan waait er vast en zeker geen wind meer naar binnen.” “Ben je mal”, zegt de Sint. “Dan hebben de kindjes geen pepernoten dit jaar. Ik heb een ander idee.” Hij pakte zijn grote boek en begon te zoeken. “Aha, ik heb het!” Na een kort belletje zegt Sinterklaas: “Zo, dat wordt geregeld.”

Nog geen uur later staan Bennie Taai Taai en Paco Post voor de deur van Sinterklaas zijn werkkamer. Na een kort overleg beginnen ze alle kieren en gaten in het kasteel te vullen met speciale isoparels. Nee, die kun je niet opsnoepen, maar ze zorgen er gelukkig wel voor dat er geen zuchtje wind meer naar binnen komt. Of het moeten de scheetjes van Paco Post zijn …

Sinterklaas is blij. Zijn kasteel is eindelijk lekker warm. En de wind waait alleen nog buiten door de bomen. Zo staan de meer dan duizend jute zakken vol pepernoten en cadeautjes veilig en droog binnen. Dus ook met jouw cadeautjes én met jouw pepernoten komt het dit jaar vast en zeker goed.

 

Tip energie voor bedrijvenDe andere verhaaltjes ook voorlezen? Lees ook Panne op het dak en Wie zoet is, krijgt tiramisu