MVO bij Essent

Onze maatschappelijke rol

Onze maatschappelijke thema’s

Met ons talent voor energie dragen we ons steentje bij aan het Nederland van vandaag én morgen. Als grootste energiebedrijf van Nederland staan we midden in de maatschappij. Onze rol? Zorgen dat de energietransitie voor iedereen succesvol is. Hoe we dat doen? Door ervoor te zorgen dat energie duurzaam is én betaalbaar voor iedereen. Daarbij kijken we altijd naar de invloed van onze beslissingen voor mensen, het milieu en de economie. Dát is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor Essent. Met meer dan 100 jaar ervaring weten wij waar we het verschil kunnen maken in de steeds veranderende wereld van energie. Dat doen we door ons te focussen op 4 thema’s.

Energie besparen

We willen de CO2-voetafdruk van onze klanten de komende jaren sterk terug brengen. Als je minder energie verbruikt, stoot je ook minder CO2 uit en bespaar je op je energiekosten. Met tips, inzicht en slimme producten helpen we onze klanten met energie besparen.

Betaalbare energietransitie

We willen betaalbare en duurzame energie voor iedereen. Wij zetten ons daarom in om de kosten zo eerlijk mogelijk te verdelen onder consumenten, bedrijfsleven en overheid. De energietransitie is pas geslaagd als iedereen bijdraagt.

Duurzame energie

Om de CO2-uitstoot flink terug te brengen moet de productie van energie schoner. Hoewel wij zelf geen producent van energie zijn, stimuleren wij duurzame energie. Dat doen we met ons duurzame aanbod van energie, bijvoorbeeld met groene stroom uit windparken, zonnepanelen, isolatie en groen gas.

Een goede werkgever

Werken met passie. Daar gaan we voor. Daarom willen we voor al onze medewerkers een fijne, uitdagende en diverse werkplek creëren. Daar zetten we samen de schouders onder voor onze klanten, de maatschappij en het klimaat.
Kirstin Simons over Refugee Talent Hub

Vluchtelingen aan de slag als energiemonteurs

Kirstin Simons is directeur Corporate Affairs bij Essent. Zij besloot de handen ineen te slaan met de Refugee Talent Hub, een organisatie die werkgeverstalent en vluchtelingentalent samenbrengt. Een sociale samenwerking om vluchtelingen een kans te bieden.
Duurzame Doorstart

Duurzame Doorstart

Misschien ben je nu niet zo bezig met verduurzamen? Toch is het belangrijk om ook nu stappen te zetten. Met bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Omdat je ook op kleine schaal al een bijdrage levert aan een schone wereld. Daarom zijn wij partner van Duurzame Doorstart.
Groen Gas bij NS en Pro Rail

Groen gas voor verduurzaming NS & ProRail

Slim samenwerken is helpen om elkaar doelen te realiseren. Zo werken we samen met NS en ProRail aan het verduurzamen van Nederland. woning. In 2017 hebben we afgesproken dat we alle kantoren, stationsgebouwen en wissels verwarmen met groen gas.