Energieverbruik

Energieverbruik vergelijken

Samen verbruiken we steeds minder energie. En dat is goed. Want wat we niet verbruiken, hoeven we ook niet op te wekken. We weten dat het helpt als mensen inzicht hebben in hun eigen energieverbruik en die van anderen. Daar helpen wij graag aan mee. En dat heeft resultaat. Nederland is de afgelopen decennia minder energie gaan verbruiken. We zijn samen écht aan het verduurzamen. Stap voor stap!
Energieverbruik per huishouden

Energieverbruik per huishouden

Het is logisch dat een groot gezin meer energie verbruikt dan een alleenstaande. Vergelijken heeft alleen zin als dat realistisch gebeurt. Onze klanten zien elke maand standaard in hun verbruiksoverzicht hoeveel energie ze verbruiken vergeleken met anderen. Hieronder zie je de Essent energierekening in 2020 van veel voorkomende huishoudens.
Gemiddeld gas verbruik in Nederland

Energieverbruik in Nederland

Kijk, we doen het gewoon. Stap voor stap leveren we samen een bijdrage om in 2050 klimaatneutraal te wonen en werken. (bron: Milieucentraal)

Meten is weten

Op de jaarafrekening zien klanten hoeveel energie ze verbruikt hebben. Maar dan weten ze eigenlijk nog niet zo veel. Een slimme meter wordt pas echt een slimme meter als ze die koppelen aan een verbruiksmanager. Dan krijgen ze pas echt inzicht in hoeveel energie hun apparaten verbruiken. Dat helpt met besparen. Je haalt de energieslurpers er dan makkelijker uit.
Slimme meter

Wat meet een slimme meter?

Een slimme meter geeft automatisch de meterstanden door aan de netbeheerders en helpt hen om storingen makkelijker op te sporen. Deze meter past ook mooi in onze duurzame plannen. Mensen wekken steeds vaker zelf energie op. Daardoor schommelt het aanbod van elektriciteit meer. Typisch iets waar een slimme meter bij kan helpen. Meer weten? Bekijk de video.