Ben je op zoek naar de perfecte energieoplossing voor je woning? Overweeg dan zonnepanelen met 400 Wattpiek (Wp) vermogen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze krachtige zonnepanelen. Van prijzen en prestaties tot de beste merken en modellen, we hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek hoe je met 400 Wp zonnepanelen je energierekening kunt verlagen en tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Wat betekent 400 Wp zonnepanelen?

Wp staat voor Wattpiek, een maateenheid die het maximale vermogen van een zonnepaneel aanduidt. Het getal 400 geeft het piekvermogen aan, dat is dus het maximale vermogen dat het paneel kan leveren onder ideale omstandigheden. Deze panelen geven je een sterke basis voor een hoge energieopbrengst.

400 Wp zonnepanelen genereren dus een piekvermogen van 400 watt. Dit is een relatief hoog piekvermogen. Met 400 Wp zonnepanelen kies je dus voor extra krachtige panelen, die veel energie opwekken. Maar let op: het piekvermogen is geen garantie voor de daadwerkelijke energieopbrengst. Het haalbare vermogen hangt af van verschillende factoren. Zoals de ligging en hellingshoek van je dak, de hoeveelheid zonlicht en de temperatuur.

Beste 400 Wp zonnepanelen

Natuurlijk wil je de beste 400 Wp zonnepanelen voor je woning. Daar helpen we je graag bij. We hebben een selectie gemaakt van topmerken die betrouwbaarheid en hoge prestaties combineren.

  • Eerst hebben we de EON 405, een krachtig zonnepaneel met een hoog vermogen van 405 Wp. Dit paneel staat bekend om zijn duurzaamheid en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  • Vervolgens is er de EON 435. Met een piekvermogen van 435 Wp levert dit zonnepaneel nog meer stroom. Ideaal als je een hoger energieverbruik hebt of gewoon het maximale uit je zonnedak wilt halen.

  • En we hebben de AIKO 440. Dit paneel gaat nog een stapje verder met een indrukwekkend hoog vermogen van 440 Wp. De AIKO 440 is een uitstekende keuze als je zoekt naar de beste zonnepanelen van 400 Watt.

400 Wattpiek zonnepanelen genoeg?

Nu vraag je je misschien af welk van deze zonnepanelen het beste is voor jouw situatie. Dat hangt af van verschillende factoren. Zoals je jaarlijkse stroomverbruik, de grootte en oriëntatie van je dak, en natuurlijk je budget. Ga naar onze Zonnepanelen vergelijken pagina en ontdek welk zonnepaneel het beste bij jou past.

Zonnepaneel 400 Wp afmeting

Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, vraag je je vast af: hoe groot is een zonnepaneel van 400 Wp? De afmetingen van zonnepanelen variëren, maar een typisch 400 Wp zonnepaneel zoals de EON 405 heeft de volgende afmetingen: 1.722 x 1.134 x 30 mm. Zonnepanelen met een hoog vermogen zijn groter en zwaarder dan panelen met een lager piekvermogen, maar daardoor heb je ook minder panelen nodig voor dezelfde energieopbrengst.

De zonnepaneel 400 Wp afmeting is natuurlijk niet het enige dat telt. Het gewicht en de kleur verschillen ook per paneel. En hoewel deze factoren belangrijk zijn, zijn ze niet doorslaggevend bij het bepalen van het aantal panelen dat je nodig hebt. Dat hangt af van factoren, zoals je energieverbruik, de grootte en oriëntatie van je dak en de gewenste opbrengst.

Hoeveel 400 Wp zonnepanelen heb je dan nodig? We hebben geen kant en klaar antwoord over de hoeveelheid zonnepanelen. Elk huishouden is uniek en daarom bieden we een gratis adviesgesprek aan via onze Dakcheck. We kijken naar jouw specifieke situatie en maken een legplan op maat. Zo weet je precies hoeveel panelen je nodig hebt. En waar ze het beste geplaatst worden voor een optimale opbrengst.

400 Wp zonnepanelen opbrengst

Hoeveel levert een zonnepaneel van 400 Wp op? Een zonnepaneel met een vermogen van 400 Wp genereert gemiddeld tussen de 340 en 380 kWh per jaar. Dit is echter een gemiddelde en de daadwerkelijke opbrengst varieert. Het is afhankelijk van factoren zoals de locatie van de installatie, de oriëntatie van het dak en de hoeveelheid zonlicht die het ontvangt.

Neem bijvoorbeeld onze hoogste kwaliteit wattpiek zonnepanelen met een vermogen van 440 Wp. Als je 10 van deze panelen installeert, kun je een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 4.400 kWh verwachten. Dat is genoeg om een gemiddeld huishouden van stroom te voorzien.

Maar zelfs onze voordeligste keuze, een zonnepaneel met een vermogen van 405 Wp, biedt nog steeds een indrukwekkende opbrengst. Met 10 van deze panelen kun je rekenen op een jaarlijkse productie van ongeveer 3.847,5 kWh.

Dus, hoeveel stroom wekt een zonnepaneel van 400 Wp op? Het antwoord hangt af van het specifieke model en de installatieomstandigheden, maar je kunt er zeker van zijn dat het een aanzienlijke bijdrage levert aan je energiebehoeften.

Zonnepanelen 400 Wp prijs

Wat kost een 400 Wp zonnepaneel? De kosten van deze wattpiek zonnepanelen zijn afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de installatiekosten. We begrijpen dat het belangrijk voor je is om een duidelijk beeld te hebben van de kosten voordat je een beslissing neemt.

Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan. Op deze manier krijg je een nauwkeurige inschatting van de kosten van je zonnepanelen, afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften.

Offerte aanvragen

De prijs van zonne-energie

Zonnepanelen leiden niet alleen tot een lagere energierekening, maar dragen ook bij aan een duurzamere toekomst. Dus terwijl je bespaart op je energiekosten, help je ook het milieu. Ben je klaar om de stap te zetten en te ontdekken wat de zonnepanelen 400 Wp prijs voor jou is? 

Zonnepanelen set 400 Wp

Ben je op zoek naar een complete zonnepanelen set van 400 Wp? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een all-inclusive pakket dat bestaat uit de zonnepanelen, de omvormer, het montagemateriaal, de bekabeling, en natuurlijk de installatie.

De precieze samenstelling van de set hangt af van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen glas-glas zonnepanelen en glas-folie zonnepanelen. Glas-glas panelen hebben een langere levensduur en hogere efficiëntie, terwijl glas-folie panelen vaak voordeliger in prijs zijn.

Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende soorten omvormers. Een string omvormer verbindt alle panelen in serie, terwijl een micro-omvormer elk paneel afzonderlijk regelt. Dit betekent dat als één paneel in de schaduw ligt of minder presteert, de andere panelen nog steeds op volle capaciteit werken. Micro-omvormers zijn wel duurder dan reguliere string omvormers.

Dus, wil je een duurzame stap maken met een glas-glas 400 Wp zonnepanelen pakket of overweeg je misschien een set van 8 zonnepanelen 400 Wp met micro-omvormer? Wat je wensen ook zijn, we helpen je graag de perfecte zonnepanelen set samen te stellen.

Adviesgesprek aanvragen

Zonnepanelen 400 Wp all black

Als je zoekt naar zonnepanelen 400 Wp all black, dan heb je een specifieke esthetiek in gedachten voor jouw zonne-energiesysteem. All black, of volledig zwarte zonnepanelen, bieden een strak en uniform uiterlijk op je dak. Ze vallen minder op en verstoren het aanzicht van je huis minder dan traditionele zonnepanelen met een aluminium frame.

Polykristallijne zonnepanelen of monokristallijne zonnepanelen?

Bij het kiezen van zonnepanelen, kom je vaak de termen polykristallijn en monokristallijn tegen. Dit verwijst naar het type silicium waaruit de zonnecellen gemaakt zijn. Monokristallijne cellen bestaan uit één kristalstructuur en zijn efficiënter dan polykristallijne cellen, die bestaan uit meerdere kristallen. Deze extra efficiëntie zie je terug in de hogere output van monokristallijne panelen.

In ons aanbod vind je 400 Wp zonnepanelen die monokristallijn zijn. Dit betekent dat ze niet alleen een hoge energie-output hebben, maar ook een langere levensduur. Bovendien zijn ze beschikbaar als zonnepaneel 400 Wp full black, waardoor ze naadloos passen in het ontwerp van je huis.

Dus, ben je klaar om te investeren in een duurzame toekomst en wil je dit doen zonder concessies te doen aan de uitstraling van je huis? Bekijk dan onze all black monokristallijne zonnepanelen van 400 Wp.

Zonnepanelen meer dan 400 Wp

Ben je benieuwd of er zonnepanelen bestaan met meer dan 400 Wp? Het antwoord is ja! Er zijn inderdaad zonnepanelen op de markt met een hoger vermogen. Deze panelen bieden een indrukwekkende energie-output en kunnen nog meer zonne-energie omzetten in bruikbare stroom.

Deze hoogvermogen panelen zijn groter en zwaarder dan standaard panelen. Daarom zijn ze momenteel nog niet altijd geschikt voor de particuliere markt. Je dak moet namelijk wel in staat zijn om het gewicht te dragen en je moet voldoende ruimte hebben voor de installatie.

Dus, hoewel zonnepanelen met meer dan 400 Wp zeker bestaan, is het raadzaam om eerst goed te onderzoeken of dit de beste keuze is voor jouw specifieke situatie. We staan klaar om je hierbij te helpen en al je vragen te beantwoorden.

400 Wp zonnepanelen kopen?

Denk je aan het kopen van 400 Wp zonnepanelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We werken samen met verschillende installateurs, waardoor er altijd een lokale servicepartner bij jou in de buurt is om je te helpen.

Onze zonnepanelen voldoen aan de hoogste eisen en kwaliteitsnormen. Ze bieden een efficiënte energieproductie en een betrouwbare levensduur. Bovendien ontvang je bij aanschaf tot wel 25 jaar garantie op de panelen. Dat is de zekerheid die we je geven.

Ben je klaar om de stap te zetten en zonnepanelen van 400 Wp te kopen? Vraag dan nu een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de beste keuze. Wil je liever direct een offerte? Geen probleem. We stellen graag een offerte op maat voor je op.

Adviesgesprek aanvragen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen 400 Wp

Hoeveel zonnepanelen van 400 Wp heb ik nodig?

Dat hangt af van je jaarlijkse energieverbruik en de hoeveelheid zonlicht op je locatie. We helpen je graag met het berekenen van het juiste aantal panelen voor jouw situatie.

Zijn zonnepanelen van 400 Wp een goede keus?

Zeker, zonnepanelen met 400 Wp hebben een hoger vermogen dan gemiddeld en leveren dus meer energie.

Wat is de levensduur van 400 Wp zonnepanelen?

Met goed onderhoud hebben 400 Wp zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar.