De overheid wil de aanschaf van duurzame apparatuur aantrekkelijker maken. Daarom bestaan er verschillende subsidies voor huishoudens en bedrijven. Welke subsidie beschikbaar is, wijzigt regelmatig. Bekijk of er op dit moment een subsidie cv-ketel is en lees meer over zuinige cv-ketels en andere energiebesparende maatregelen waarvoor subsidie beschikbaar is.

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huishoudens minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Om energie te besparen en CO2-uitstoot terug te dringen. Daarom wil de overheid de aanschaf van duurzame apparatuur laagdrempeliger maken. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en kachels op houtkorrels (pelletkachels). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de gekozen maatregel.

Wat zijn de mogelijkheden?

De subsidiemogelijkheden in Nederland zijn aan vrij veel verandering onderhevig en vaak afhankelijk van het nog resterende budget dat de overheid voor bepaalde maatregelen bepaald heeft. Het is daarom hier moeilijk aan te geven of er op dit moment een subsidie cv-ketel voor u beschikbaar is. Hiervoor bestaat de site energiesubsidiewijzer.nl, waarop u de voor u beschikbare subsidies kunt zien. Heeft u recht op subsidie cv-ketel? Dan geldt vrijwel altijd dat u eerst een cv-ketel koopt en laat installeren, voordat u de subsidie cv-ketel aanvraagt.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Is er geen subsidie cv-ketel beschikbaar? Er zijn ook voor andere energiebesparende maatregelen subsidies beschikbaar. Zo krijgt u als woningbezitter subsidie voor woningisolatie als u minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt. Huiseigenaren die dat doen, kunnen daarna nog meer subsidie aanvragen voor aanvullende energiebesparende maatregelen. Mogelijk komt daar ook subsidie cv-ketel bij. Controleer ook altijd of er een lokale subsidie bestaat, waarin eventueel extra subsidie beschikbaar is voor uw energiezuinige cv-ketel.

Ook zonder subsidie cv-ketel interessant

Is er op dit moment geen subsidie voor uw cv-ketel beschikbaar? Dan kan het nog steeds interessant zijn om een zuinige cv-ketel aan te schaffen. Of om over te stappen op een warmtepomp. U bespaart dan direct op de stookkosten. Zeker als u de aanschaf combineert met isolatie en andere energiebesparende maatregelen is een zuinige cv-ketel een goede aanschaf. Vraag een vrijblijvend isolatieadvies aan en hoor meer over de energiebesparende maatregelen die bij u thuis mogelijk zijn.

 

Bent u zeker van een warme woning?

 

Doe de Warme Woning Check