De overheid wil de aanschaf van duurzame apparatuur aantrekkelijker maken. Daarom bestaan er verschillende subsidies voor huishoudens en bedrijven. Welke subsidie beschikbaar is, wijzigt regelmatig. Bekijk of er op dit moment een subsidie cv-ketel is en lees meer over zuinige cv-ketels en andere energiebesparende maatregelen waarvoor subsidie beschikbaar is.

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huishoudens minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Om energie te besparen en CO2-uitstoot terug te dringen. Daarom wil de overheid de aanschaf van duurzame apparatuur laagdrempeliger maken. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kun je een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en kachels op houtkorrels (pelletkachels). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de gekozen maatregel.

Wat zijn de mogelijkheden?

De subsidiemogelijkheden in Nederland zijn aan vrij veel verandering onderhevig en vaak afhankelijk van het nog resterende budget dat de overheid voor bepaalde maatregelen bepaald heeft. Het is daarom hier moeilijk aan te geven of er op dit moment een subsidie cv-ketel voor jou beschikbaar is. Hiervoor bestaat de site energiesubsidiewijzer.nl, waarop je de voor jou beschikbare subsidies kunt zien. Heb je recht op subsidie cv-ketel? Dan geldt vrijwel altijd dat je eerst een cv-ketel koopt en laat installeren, voordat je de subsidie cv-ketel aanvraagt.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Is er geen subsidie cv-ketel beschikbaar? Er zijn ook voor andere energiebesparende maatregelen subsidies beschikbaar. Zo krijg je als woningbezitter subsidie voor woningisolatie als je minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt. Huiseigenaren die dat doen, kunnen daarna nog meer subsidie aanvragen voor aanvullende energiebesparende maatregelen. Mogelijk komt daar ook subsidie cv-ketel bij. Controleer ook altijd of er een lokale subsidie bestaat, waarin eventueel extra subsidie beschikbaar is voor je energiezuinige cv-ketel.

Ook zonder subsidie cv-ketel interessant

Is er op dit moment geen subsidie voor je cv-ketel beschikbaar? Dan kan het nog steeds interessant zijn om een zuinige cv-ketel aan te schaffen. Of om over te stappen op een warmtepomp. Je bespaart dan direct op de stookkosten. Zeker als je de aanschaf combineert met isolatie en andere energiebesparende maatregelen is een zuinige cv-ketel een goede aanschaf. Vraag een vrijblijvend isolatieadvies aan en hoor meer over de energiebesparende maatregelen die bij jou thuis mogelijk zijn.