Er zijn verschillende soorten combinaties van thermostaten en cv-ketels. Zo is er de zogeheten aan-uit cv-ketel die alleen aangaat wanneer u om warm water of verwarming vraagt. Die werkt eigenlijk net zoals de lichtknop: zodra u de lichtknop omzet heeft u licht, en wanneer u deze terugschakelt gaat het licht weer uit. Dat geldt ook voor deze cv-ketels en thermostaten. Het principe aan-uit is echter niet zo energiezuinig, want het kost veel energie om het water in een hoog tempo te verwarmen, op de momenten die u erom vraagt. Daarom kiest u beter voor een thermostaat die modulerend werkt.

Snel warm water dankzij de modulerende cv-ketel

Een cv-ketel met modulerend effect werkt anders dan een aan-uit cv-ketel. Bovendien werken alleen bepaalde soorten (modulerende) thermostaten met een modulerende cv-ketel. De ketel verwarmt het water snel tot een hoge temperatuur. Vervolgens houdt de cv-ketel het water op deze constante temperatuur. Wanneer u dan heet water nodig hebt uit de kraan of voor de verwarming, aangevraagd door de thermostaat met modulerend effect, dan is het water al direct op de juiste temperatuur. Dat scheelt vooral in energiekosten.

Bespaar op energie met de modulerende thermostaat

Omdat het water constant op een bepaalde temperatuur gehouden wordt door de ketel, heeft u altijd de beschikking over warm water voor uw kraan of verwarming. Met een modulerende cv-ketel en een daarbij passende modulerende thermostaat bent u altijd voorzien van warmte, zonder enig temperatuurverschil. En dat scheelt niet alleen in uw energieverbruik, maar ook op uw energierekening.