Een was draaien, tv kijken, je mobiel opladen; je denkt er vaak niet over na, maar voor veel dagelijkse bezigheden verbruiken we energie. Hoeveel is dit eigenlijk? En wat is het gemiddeld energieverbruik van een gezin in Nederland? We zetten wat gegevens op een rij.

Energieverbruik van een gezin in Nederland 

Een Nederlands gezin verbruikt het meeste stroom aan wassen, drogen, koeling en verlichting. Het gasverbruik zit veelal in verwarming, koken en warm water dat bijvoorbeeld nodig is voor het  douchen. Voor een gemiddeld huishouden betekent dit:  

Waar hangt het energieverbruik van af?

Natuurlijk is het gemiddeld energieverbruik niet voor elk huishouden in Nederland hetzelfde. Er zijn grote verschillen tussen huizen en gezinnen. Het maakt verschil of je met een gezin van 6 personen in een groot, oud vrijstaand huis woont of met z'n 2-en in een klein nieuwbouwappartement. Daarom zegt het gemiddelde niet zo veel. Je moet dus rekening houden met het soort huis, het bouwjaar en het aantal bewoners. Het soort huis maakt voor het stroomverbruik weer niet veel uit. Het gemiddeld verbruik aan gas hangt echter sterk hiervan af. In een appartement hoef je relatief weinig te stoken dankzij je buren. 

Verlaag je energieverbruik met energiebesparende maatregelen 

Je kan op heel veel manieren energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, zonnepanelen en vervanging van oude apparaten met een hoog energieverbruik door moderne, energiezuinige apparaten. Hoeveel al die maatregelen precies opleveren, verschilt van geval tot geval. We helpen je hier graag bij. Bijvoorbeeld met de online huisscan: een energieadvies wat past bij jouw situatie. 

Minder energieverbruik, lagere energierekening  

Een lager energieverbruik is goed voor het milieu én het zorgt voor een lagere energierekening. Wil je weten hoe je het energieverbruik in jouw huis kan verlagen? We helpen je graag met de online huisscan: een bespaaradvies dat op jouw thuis geschreven is. Met de gratis adviesscan zie je in een paar minuten waarmee jij minder energie verbruikt. En wat dat kost én oplevert!

 
Doe de online huisscan

En ontdek hoe jij je energieverbruik verlaagt

 

 Gratis advies op maat

 

 

 Snel inzicht in de kosten én opbrengsten

 

 Persoonlijk contact