De radiator is eigenlijk een onvermijdelijk onderdeel van uw interieur. En dat terwijl u de radiator in veel ruimtes niet eens gebruikt. Het past net niet bij de slaapkamer of bij uw zorgvuldig uitgekozen kleuren van de woonkamer. Weg kunnen ze natuurlijk ook niet, want de verwarming maakt het huis natuurlijk wel een stuk comfortabeler. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor u om de radiator beter te integreren in uw interieur.

Radiatorcover

Stijlvol, vrolijk, elegant en functioneel: de radiatorcover. Dit is een ombouw die warmte doorlaat, maar de radiator wel verbloemt. Het lijkt wel een beetje op een dichte schouw om de haard. De covers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en bieden een extra decoratiemogelijkheid in uw woning. U kunt namelijk bovenop de cover nog wat leuks neerzetten. De covers zijn overigens ook ideaal voor kinderkamers, want het ontneemt ook de mogelijkheid om met de vingers tegen het metaal van de radiator aan te komen.

Maak er een meubelstuk van

Dit kan natuurlijk niet met alle radiatoren, maar als u een ouderwetse open radiator heeft, dan zou u tussen de openingen dunne boeken kunnen plaatsen als een soort boekenkast. Let wel op dat wanneer de verwarming aanstaat, de boeken niet beschadigen. Ook kunt u een bankje maken om de radiator heen. Zorg wel dat de verwarmingsefficiëntie niet afneemt en de warmte de kamer in kan door de voorkant van de bank open te houden. Net zoals bij een radiatorcover. Ook perfect te gebruiken in slaapkamers.

Studiehoekje

Plaats eens een tafel of mooi bureau over de verwarming heen. Dat is niet alleen gezellig, maar ook nog eens lekker warm als u in de wintermaanden achter de computer moet zitten. Dit idee is ook ideaal voor studentenkamers en slaapkamers van de kinderen. De verwarming is nagenoeg onzichtbaar, terwijl u optimaal gebruikt maakt van de ruimte.

Versier met magneten

Ook leuk voor de kinderen, maar het kan ook bij u in de keuken of op de slaapkamer: versier de radiator met magneetjes. Hou wel in de gaten dat deze niet te warm worden of smelten wanneer u de radiator aan hebt staan. U kan ze dan beter verwijderen en de radiator alleen versieren als deze uit staat.

Schilder de radiator

Tegenwoordig zijn er bij de bouwmarkt verschillende kleuren radiatorverf verkrijgbaar. Op de kinderkamer kunt u de radiator bijvoorbeeld een vrolijke kleur geven en zo meenemen in een muurschildering. Maar dat kan ook zeer zeker op de slaapkamer of in uw woonkamer. Geef de radiator en de muur dezelfde kleur. Zo camoufleert u de radiator en zal deze veel minder opvallen.