Meer artikelen over:

Ventilatie

Wist u dat de temperatuur in uw slaapkamer bepalend is voor de kwaliteit van uw nachtrust? Een koele, goed geventileerde slaapkamer biedt namelijk veel zuurstof om spieren te herstellen en diep te kunnen slapen. U zal verkwikt wakker worden. Precies zoals het hoort na een goede nacht slapen. Daarom is ventilatie van de slaapkamer zo belangrijk.

Zet een raam open

Tijdens het slapen herstelt het lichaam. Hierbij zal u transpireren en gebruikte zuurstof uitademen. Deze oude, vochtige lucht raakt u natuurlijk het snelste kwijt door het raam ’s morgens lekker open te zetten of door ’s nachts al een luikje open te laten. Het nadeel hiervan is dat er veel koude lucht naar binnen kan stromen en dat insecten makkelijk toegang tot uw slaapkamer hebben.

Ventilatie

Daarom is het handiger om ventilatieroosters bij de ramen aan te brengen. Deze roosters zorgen ervoor dat de oude lucht wordt afgezogen en dat de slaapkamer gevuld wordt met frisse lucht. Dat slaapt wel zo lekker. Vaak kunnen deze roosters onder of boven het slaapkamerraam worden bevestigd.

Ventilatie in een slaapkamer zonder raam

Ventileren in een slaapkamer is belangrijk. Heeft u een slaapkamer zonder raam? Dan is ventilatie eigenlijk nog belangrijker. Hier heeft u namelijk niet de luxe om even een raam open te zetten voor frisse, schone lucht. Laat op deze slaapkamers geen ventilatieroosters aanleggen, maar zorg dat de kamer op het ventilatiekanaal van het huis wordt aangesloten om zo oude lucht snel te vervangen voor schone, frisse lucht.

Laat het aanleggen

Omdat ventilatie in de slaapkamer belangrijk is voor uw gezondheid laat u deze natuurlijk aanleggen door professionals. Wij staan voor u klaar met een persoonlijk advies en zorgen voor service en onderhoud. Zo hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Slaap lekker!

 

Meer artikelen over:

Ventilatie