Meer artikelen over:

Ventilatie

Ventileren is heel goed voor een gezonde leefomgeving in huis, want dankzij ventileren verdwijnt vochtige lucht uit huis. Vochtige lucht is een voedingsbodem voor virussen en schimmels. Blijft dit te lang in huis hangen, dan kunt u last krijgen van schimmels op de muren en in het plafond. En u kunt hier vaker verkouden of ziek door worden. Door geregeld ramen en deuren open te zetten kunt u heel goed luchten. Maar een open raam – bijvoorbeeld in de slaapkamer – is ook weer inbraakgevoelig en nodigt insecten uit om naar binnen te komen. Daarom kiest u voor ventilatieroosters boven het raam.

Altijd frisse lucht in huis

Ventilatieroosters boven het raam laten frisse lucht naar binnen en halen oude, vochtige lucht uit de kamer. Dankzij een handig systeem zijn deze roosters helemaal of gedeeltelijk open te zetten. Zo bepaalt u zelf de mate van ventilatie; in de zomermaanden is het bijvoorbeeld fijn om het ventilatierooster boven het raam zo ver mogelijk open te zetten. En als de behoefte in de winter minder is, sluit u het rooster iets verder. Wanneer het ventilatieraam helemaal gesloten is, wil niet zeggen dat er geen ventilatie plaatsvindt.

Uiterst veilig

De ventilatie in het raam is geheel veilig en laat geen insecten binnen. En geen inbrekers. De roosters zijn niet inbraakgevoelig. En dat is wel zo'n veilig gevoel. Laat het ventilatierooster boven het raam gerust openstaan wanneer u niet thuis bent. Zo komt u later wel thuis in een fris, geventileerd huis. Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters voor het raam en het is mogelijk om roosters zowel boven als onder een raam te plaatsen.

 

Meer artikelen over:

Ventilatie