Meer artikelen over:

Ventilatie

De meterkast is zo'n plek waar u eigenlijk alleen maar komt wanneer de meterstanden moeten worden opgenomen. Soms komt u er tussentijds, omdat u deze kast ook gebruikt om de paraplu’s in op te bergen of om de sponzen en zemen van de auto in te bewaren. Meestal ruikt deze kast ook niet zo prettig.

Oude lucht

Zodra u de deur opentrekt, wordt u begroet door een muffe, oude lucht. Dat is niet zo gek wanneer u zich bedenkt dat deze kast dus het leeuwendeel van de tijd dicht zit en wordt gebruikt om vochtige spullen in op te bergen. De kast bevat daarom ook vaak veel stof. Na het snel openen van de kast wordt deze met liefde weer snel dichtgeduwd. En dat terwijl het anders kan.

Luchten en ventileren

Ventileren in de meterkast is eigenlijk helemaal geen overbodige luxe. Het is namelijk veel beter voor de gezondheid wanneer deze kast geregeld gelucht en goed geventileerd wordt. De kast zal vele malen minder muf ruiken, minder stof vasthouden en minder gevoelig zijn voor het kweken van schimmels wanneer u ventilatie in de meterkast laat aanleggen. De meterkast knapt er zeker van op – en het is dus ook beter voor uw gezondheid.

Laat het aanleggen

Ventilatie in de meterkast kan heel gemakkelijk worden aangelegd door een professional. Het afzuigrooster kan namelijk direct worden aangesloten op het huidige ventilatiekanaal. Door vochtige lucht van paraplu’s en schoonmaakmateriaal direct af te zuigen kunnen in deze warme kast schimmels geen voedingsbodem vinden. En dat is tevens gezonder voor uw algehele woning.

 

Meer artikelen over:

Ventilatie