Gas is duurder dan stroom. Maar het is verstandig om voor beiden zo voordelig mogelijk uit te zijn door voor een voordelig leveringstarief te kiezen. Een vast voordelig gas- en stroomtarief geeft je zekerheid. Je weet dat je dan geen last hebt van prijsstijgingen. Hoe lang? Dat is afhankelijk van de looptijd die je kiest. Maar feit blijft: energie die je niet verbruikt is het allergoedkoopste.

Kilowatturen vs. kubieke meters

Het antwoord is dus eigenlijk heel erg simpel: gas is duurder. Gas betaal je per m3 aan Essent en stroom per kWh. En bij welke energieleverancier je zit, je betaalt altijd meer voor gas dan voor stroom. Bovendien is de energiebelasting vanuit de overheid ook hoger op gas dan op stroom. Maar het is sowieso altijd slim om ervoor te zorgen dat je voor zowel stroom als gas zo voordelig mogelijk uit bent.

Wat is het voordeligste tarief?

Ga je voor voordelige energie bij Essent, dan kies je natuurlijk zelf de looptijd, maar ook je cadeautje. Wil je liever een mooi welkomstcadeau, een laag actietarief of een cashback? Vergelijk ons aanbod en ontdek meteen welk stroom – en gastarief we voor je hebben.

Tarieven vastzetten, of juist niet?

Een vraag die we vaak krijgen, het beste antwoord is er niet. De een vindt het fijner om zekerheid te hebben, de ander wil vrijheid. We helpen je om een keuze te maken.

Lees het artikel

Onze klanten hebben Thuisvoordeel

Essent klanten kunnen gratis meedoen aan Thuisvoordeel. Je krijgt dan cadeautjes, Air Miles en tot 10% korting op je stroomtarief.

  • Korting op je stroomtarief
  • Leuke cadeautjes
  • Air Miles sparen
  • Exclusieve kortingen op onze eigen producten

Doe de postcodecheck