Soms is het niet mogelijk om enkel glas te vervangen voor dubbelglas of zelfs driedubbel glas. Wat zijn in dit geval uw mogelijkheden? De isolatie van enkel glas is niet goed, maar er bestaan goedkope en simpele alternatieven om de isolatie van enkel glas te verbeteren. Bovendien heeft u na het toepassen van verbeterde isolatie van enkel glas minder last van condensdruppels en blijft het warmer in huis.

De mogelijkheden om enkel glas te isoleren zijn:

  • isolatiefolie plakken
  • voorzetraam plaatsen
  • dikke en afsluitende gordijnen ophangen
  • noppenfolie plaatsen
  • speciaal isolerend enkel glas laten plaatsen

Uiteraard is het ook mogelijk om de bovenstaande opties te combineren, bijvoorbeeld het plakken van isolatiefolie en het ophangen van dikke isolerende gordijnen. Het speciaal isolerend enkel glas is de duurste optie, omdat het eigenlijk gaat om een heel dunne vorm van dubbelglas.

Isolatiefolie voor isolatie enkel glas

Van alle mogelijkheden om de isolatie van enkel glas te verbeteren is isolatiefolie de meest toegepaste variant. De folies verbeteren de isolatiewaarde van het glas, hoewel het niet te vergelijken is met het plaatsen van dubbelglas. In combinatie met isolerende gordijnen is echter wel een vergelijkbaar effect te behalen. Het aanbrengen van de folie moet zorgvuldig gedaan worden, omdat anders mogelijk luchtbubbels kunnen ontstaan of zelfs schimmelvorming kan optreden.

Isolatie enkel glas door extra luchtlaag te vormen

Om de isolatie van enkel glas te verbeteren is het belangrijkste principe om een extra luchtlaag te vormen. Dat is de voornaamste werking van een voorzetraam, maar ook het simpelweg ophangen van dikke gordijnen heeft hetzelfde effect. Door enkel glas te isoleren zal uw energierekening lager worden. U bespaart veel geld doordat u direct minder gas verbruikt. Bovendien wordt het klimaat in huis een stuk aangenamer met minder vocht, tocht en meer warmte. Bekijk ook alle andere mogelijkheden om uw woning te isoleren.