Isolatiefolie voor het raam helpt

Met isolatiefolie raam bespaart u veel energie. Zowel in de winter als in de zomer heeft u er voordeel van. Het verhoogt de isolatiewaarde van enkelglas naar dubbelglas en het is een doeltreffende manier om beter te isoleren. Ideaal voor monumenten of woningen waarin u het glas niet mag vervangen. In de winter houdt u de warmte binnen en de zonwerende eigenschappen houden de warmte in de zomer juist buiten. Op deze manier bespaart u dus op zowel verwarmingskosten in de winter en verbruikt u minder energie in de zomer. U geniet van een prettig binnenklimaat.

Isolatiewaarde van glas verhogen met isolatiefolie

In goede isolatiefolie zijn meerdere lagen isolerend materiaal verwerkt. Dit verhoogt de isolatiewaarde van enkelglas naar dat van dubbelglas. Heeft u al dubbelglas, dan neemt de isolatiewaarde toe naar dat van HR-glas. De verschillende laagjes reflecteren de warmtestraling. Isolatiefolie van goede kwaliteit kan tot meer dan 90 procent van de warmte binnen houden en is erg effectief.

Voordelen van isolatiefolie op het raam

Enkelglas staat erom bekend dat het in de herfst en winter regelmatig drijfnat is, waarbij zelfs plasjes water onder het raam kunnen ontstaan. Dit is het gevolg van condens die ontstaat doordat vocht in de lucht neerslaat op het koude glas. Door isolatiefolie op enkelglas te plaatsen verhoogt u de temperatuur in huis en van het glas, waardoor vocht minder snel neer zal slaan op het raam. Andere voordelen zijn de lage kosten vergeleken met het compleet vervangen van het glas in huis en het feit dat u het folie ook gemakkelijk weer verwijdert, indien u bijvoorbeeld gaat verhuizen en de woning weer in de oorspronkelijke staat terug moet brengen.

Stappenplan zelf isolatie op het raam aanbrengen

Handige mensen kunnen zelf isolatiefolie op het raam aanbrengen, maar het is wel een secuur klusje. Isolatiefolie brengt u aan op de binnenkant van uw ramen. Werk nauwkeurig, want foutjes zijn achteraf lastig te corrigeren. Het aanbrengen van isolatiefolie gebeurt in drie stappen:

Stap 1: Zorg voor schone ramen

Het is belangrijk om uw ruiten grondig te reinigen en goed te ontvetten. Hierdoor weet u zeker dat de isolatiefolie goed hecht en heeft u geen last van vuil dat mogelijk achter de folie blijft zitten en daardoor altijd zichtbaar zal blijven.

Stap 2: Snijd de isolatiefolie op maat

Meet de ruit op en snijd vervolgens de isolatiefolie op maat met een schaar of een scherp mes. Iets te ruim snijden is geen probleem, want u knipt het dan nog gemakkelijk bij.

Stap 3: Plak de folie op het raam

U bent nu klaar om de isolatiefolie op het raam te plakken. Tip: zorg dat u de ruit licht vochtig maakt met bijvoorbeeld een plantenspuit. Op die manier verschuift u de isolatiefolie nog gemakkelijk tijdens het plakken. Aanbrengen gaat voorzichtig van boven naar beneden en als de isolatiefolie op het raam zit, besproei het dan met water en gebruik een liniaal of wisser om alles netjes glad te strijken. Hiermee haalt u mogelijke luchtbubbeltjes uit de folie weg. Als het water verdampt is, zit de isolatiefolie op het raam goed vast.

Isolatiefolie op het raam: goed alternatief

Als enkelglas vervangen in uw woning geen optie is, dan is isolatiefolie een goede tussenoplossing. Door het plakken van folie gaat er minder warmte verloren door uw ramen. Heeft u wel de mogelijkheid om te isoleren door dubbelglas te plaatsen, of een andere vorm van isolatie toe te passen, dan is dit zeker aan te raden. Benieuwd naar alle mogelijkheden voor uw woning? Vraag een vrijblijvend gratis isolatieadvies aan.