Sinds een paar jaar heeft elke woning een energielabel. Aan het energielabel ziet u eenvoudig of het huis zuinig is met energie. Wat is de betekenis van energielabel F voor een huis? Hoeveel kost een huis met energielabel F? Hoe maakt u een huis met energielabel F zuiniger? Lees hier de antwoorden op deze vragen.

Wat is de betekenis van energielabel F voor een huis?

Een woning met energielabel F is zeer energieverspillend. Alleen energielabel G is nog ongunstiger. Samen met E worden de labels F en G 'rood' genoemd. In een huis met energielabel F hebt u hoge kosten aan het energieverbruik. Het loont dus om energiebesparende maatregelen te nemen. Probeer er label E van te maken, en liever nog energielabel D of verder.

Hoeveel kost een huis met energielabel F?

Het energielabel van een woning heeft invloed op de verkoopprijs. De hoge kosten van een woning met energielabel F blijken onder meer als u zo'n huis probeert te verkopen. Woningen met een rood energielabel brengen minder op dan huizen met energielabel D. Dit komt omdat kopers rekening houden met een hogere energierekening of met extra kosten om energiebesparende maatregelen te nemen. Verbeter daarom uw woning door in de eerste plaats beter te gaan isoleren, en bijvoorbeeld gebruik te maken van zonne-energie. Vergeet niet om een actueel energielabel aan te vragen voordat u uw huis in de verkoop zet.

Hoe maakt u een huis met energielabel F zuiniger?

Wilt u de kosten verlagen van uw woning met energielabel F? Investeer dan in energiebesparende maatregelen. Op het energielabel staat behalve de letter F ook hoe u de energiezuinigheid van uw huis kunt verbeteren. Misschien moet u uw VR-combiketel vervangen door een HR-combiketel. Dat is een flinke investering, maar het scheelt ook enorm op uw energierekening. Dat is dan weer een voordeel van een woning met rood energielabel: energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf snel terug.