Slimme radiatorknop monteren

Fiks 't met Freek

Wist je dat je met een slimme radiatorknop een veel energie kunt besparen? Hiermee stel je namelijk precies de juiste temperatuur in en stook je dus nooit warmer dan nodig. Ook verwarm je alleen de ruimte waarin dat nodig is, zodat die warmte niet ongebruikt verloren gaat. Het gebruik van slimme radiatorknoppen bespaart bij regelmatig gebruik zo'n €25,- tot €65,- per knop, per jaar. En je monteert hem al in 4 korte stappen. We leggen hier uit hoe dat werkt.

Wat is een slimme radiatorknop?

Een slimme radiatorknop, ofwel slimme thermostaatknop, is een knop die ervoor zorgt dat een bepaalde ruimte - zoals de slaapkamer - precies de gewenste temperatuur heeft. Je sluit de knop aan op de radiator waarna je de gewenste temperatuur via een app instelt. In de slimme radiatorknop zit een thermometer die de temperatuur op dat moment meet en dan bijstelt naar de gewenste warmte. Met een slimme thermostaatknop kun je de radiator dus op afstand bedienen én verwarm je alleen de ruimtes die jij wil. Het is een effectieve manier om zuinig te verwarmen en dus te besparen op je energieverbruik.

Een slimme radiatorknop monteer je zo zelf!

Stap voor stap: slimme radiatorknop monteren

Wil je de stappen uit de video nog even teruglezen? We hebben ze ook voor je uitgeschreven. Succes!

Benodigdheden:

  • Slimme radiatorknop
  • Koppelstuk

Stap 1 – Draai de radiatorknop helemaal open

Draai de radiatorknop helemaal open en draai daarna de schroef van de radiatorknop los.

Stap 2 – Draai de radiatorknop eraf

Haal de radiatorknop van de radiator af.

Stap 3 – Bepaal het juiste aansluitstuk

Bekijk welk aansluitstuk de radiator heeft en bepaal daarbij het juiste koppelstuk.

Stap 4 – Plaats de slimme radiatorknop

Plaats dan het juiste koppelstuk op het aansluitstuk van de radiator. Draai deze samen met de slimme radiatorknop stevig vast.

Let op: slimme radiatorknoppen passen alleen op radiatoren waar eerst een knop met een temperatuurindicatie op zat.

Voor de beste besparing gebruik je slimme radiatorknoppen in combinatie met een slimme thermostaat. Als deelnemer van ons gratis klantprogramma Thuisvoordeel krijg je korting op een slimme thermostaat starterskit mét 2 radiatorknoppen.

Ontdek hoeveel jij kunt besparen met Isolatie

Energie besparen begint met een goed geïsoleerde woning. Met isoleren bespaar je gemiddeld 700 euro! Wil je daarom nog verder gaan dan alleen radiatorfolie aanbrengen? Bekijk dan eens de verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie en doe de gratis isolatiecheck.

Meer klustips

In de videoreeks Fiks ’t met Freek, legt Freek je snel en eenvoudig uit hoe je kleine energiebesparende maatregelen kunt toepassen in huis. Freek laat zien hoe je

Check ze snel en begin vandaag nog met besparen.