5 tips voor de meest uitgestelde klussen in huis

Er zijn van die klusjes die u keer op keer uitstelt. Heel normaal, maar er komt toch een moment dat u ermee aan de slag moet. We geven daarom graag tips over hoe u de vijf meest uitgestelde klussen in huis tóch zo hebt gedaan.

CV-ketel bijvullen

Als de drukmeter van het verwarmingssysteem onder de 1 bar staat, is het tijd om de cv-ketel bij te vullen. In onderstaand filmpje ziet u hoe het werkt. Ook hebben we een handleiding gemaakt waarin u stap voor stap uitleg krijgt. Tip: print dit stappenplan en hang het in de buurt van uw cv-ketel./p>

Verwarming ontluchten

Hoort u getik en geborrel in de verwarmingsbuizen en radiatoren? Dit kunt u verhelpen door de verwarming te ontluchten. In onderstaande video leggen we precies uit hoe u de radiatoren ontlucht. Daarnaast hebben we een handig stappenplan voor u gemaakt. Ontluchten is dan voortaan echt een fluitje van een cent.

Afzuigkap schoonmaken

Het filter van de afzuigkap is elke drie maanden aan vervanging toe. Het is dan verzadigd met vet en daardoor brandgevaarlijk geworden. Het rooster van de afzuigkap kunt u schoonmaken door het in een bak met water en een vaatwastablet te laten weken. Ook kunt u een paar uur een pan water met citroensap onder de afzuigkap laten koken. Zet hem vervolgens even aan en veeg daarna het vuil van het rooster.

Afvoer reinigen

Een verstopping is vervelend, dus voorkomen is absoluut beter dan genezen. Dit kan met chemische middelen, maar die zijn niet best voor het milieu. Milieuvriendelijkere oplossingen zijn heet water met natuurazijn en soda of koffiedik door de afvoer gieten. Koffiedik voorkomt vetaanslag en neemt vieze luchtjes mee het riool in.

Wasmachine en vaatwasser onderhouden

Kalk, vet en vuil in de wasmachine gaat u te lijf met een flinke scheut natuurazijn. Laat de wasmachine leeg op een hoge temperatuur draaien en hij ruikt weer fris. De vaatwasser wordt makkelijk schoon door hem een keer leeg te laten draaien met een paar stukken citroen of een scheut azijn erin. Maak de filters schoon en controleer de sproeiers op kalkaanslag.

Alles afgevinkt? Lees wat u nog meer kunt doen om het thuis nóg comfortabeler te maken.