Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Welkom in de wereld van elektrische auto's. We begrijpen dat dit terrein mogelijk nieuw voor je is. Daarom hebben we alle relevante informatie over oplaadpunten van elektrische auto's voor je verzameld. Van kosten tot locaties en van werking tot toepassing. Ontdek hier alles wat je moet weten.

Elektrische oplaadpunten Nederland

Door heel Nederland staan publieke oplaadpunten. Momenteel telt Nederland ongeveer 120.000 laadpalen en ruim 4.200 snelladers. Daarmee zijn we koploper in Europa. Deze oplaadpunten vind je aan de openbare weg, maar ook bij bedrijven en in parkeergarages. Sommige laadpalen zijn gratis, maar meestal heb je een abonnement nodig om te kunnen laden. In 2030 wil de overheid ongeveer 1,8 miljoen laadpalen in Nederland hebben staan.

Benodigdheden elektrische oplaadpunten

Met een elektrische auto kun je eenvoudig laden bij een openbare laadpaal. Voor elektrisch laden heb je een aantal dingen nodig. Namelijk een oplaadkabel, een laadpas en een laadpaal. De kabel krijg je meegeleverd bij je auto. En een laadpas? Die vraag je eenvoudig bij ons aan. Met een laadpas laad je zorgeloos bij alle publieke laadpalen in heel de Benelux. Een elektrisch oplaadpunt in Nederland vind je eenvoudig met de Essent Laden app voor Apple of Android.

Oplaadpunten elektrische auto Europa

In een groot deel van Europa heb je oplaadpunten voor je elektrische auto. Kom je regelmatig in het buitenland voor je werk? Of vraag je je af of je op vakantie ook je auto kan laden? Download de Essent Laden app en vind alle laadpalen die je in Europa kunt gebruiken. Of je nu naar België, Duitsland of Frankrijk afreist. Met de Essent laden app ga je goed voorbereid op pad.

Hoe werkt een oplaadpunt elektrische auto?

Overweeg je een elektrische auto en vraag je je af hoe een oplaadpunt werkt? We leggen het je stap voor stap uit.

 1. Parkeer je auto naast een laadpaal
 2. Zorg ervoor dat de laadpoort van je auto binnen bereik is van de laadpaal.
 3. Sluit de laadkabel aan
  Steek het ene uiteinde van de laadkabel in je auto en het andere uiteinde in de laadpaal.
 4. Gebruik je laadpas
  Houd je laadpas voor de sensor op de laadpaal om het laden te starten.
 5. Let op de lampjes
  Tijdens het laden verandert de kleur van de lampjes op de laadpaal naar blauw. Als ze rood worden, wijst dit op een probleem. De laadpaal geeft dan instructies over wat je vervolgens moet doen.
 6. Beëindig het laden
  Wanneer je klaar bent met laden, houd je de laadpas opnieuw voor de sensor en ontkoppel je de laadkabel.

Met deze eenvoudige stappen ben je altijd klaar voor een zorgeloze rit. Maar we hebben nog veel meer te delen over elektrisch rijden. Lees meer over elektrisch laden.

Oplaadpunt elektrische auto in de buurt vinden

Op zoek naar een oplaadpunt voor je elektrische auto in de buurt? We hebben de perfecte oplossing voor je. Met onze gratis Essent Laden app voor Apple of Android vind je gemakkelijk en snel een oplaadpunt, waar je ook bent

Publieke laadpaal aanvragen

Natuurlijk biedt de app je de mogelijkheid om een favoriet oplaadpunt in de buurt te selecteren voor regelmatig gebruik. Maar wat als je in een gebied woont waar publieke laadpalen schaars zijn? In sommige gemeentes heb je de mogelijkheid om zelf een publieke laadpaal aan te vragen. Informeer bij je lokale gemeente naar de mogelijkheden.

Oplaadpunt elektrische auto thuis

Heb je al eens gedacht aan het ultieme gemak van een eigen oplaadpunt voor je elektrische auto, gewoon thuis? Stel je voor: geen zorgen over de beschikbaarheid van laadpunten of lange wachttijden. Jij bepaalt wanneer je je auto oplaadt. Dat is pas echt gemak. We staan klaar om je te helpen bij de installatie van je eigen laadpaal. We begeleiden je bij elke stap, van het kiezen van de juiste laadpaal tot de volledige installatie.

Bij ons kies je uit twee hoogwaardige laadpalen: de Eve Single S-line of de Eve Single Pro-Line. Wil je weten welke laadoplossing het beste bij jouw situatie past? Laat je adviseren door een van onze laadpaaladviseurs. We nemen binnen drie werkdagen contact met je op. Dus waar wacht je nog op? Regel vandaag nog een laadpaal voor thuis en ervaar het gemak van altijd een opgeladen auto hebben.

Kosten aanleg oplaadpunt elektrische auto

Wil je weten wat de kosten voor de aanleg van een oplaadpunt elektrische auto zijn? Vraag een adviesgesprek aan met één van onze laadpaaladviseurs en ontvang direct een prijsindicatie. Zodra we alle informatie hebben, sturen we je een definitieve offerte.

Oplaadpunt elektrische auto aanvragen

Overweeg je een oplaadpunt voor je elektrische auto aan te vragen voor bij jou thuis? Dan nodigen we je uit voor een gratis adviesgesprek. In dit gesprek bespreken we samen de laadmogelijkheden die het beste aansluiten op jouw specifieke situatie. We nemen je mee door het hele proces, van offerte tot installatie. We geven je inzicht in de kosten, eventuele extra's en de persoonlijke voordelen die je kunt verwachten.

En dan? Dan plannen we de installatie van je laadpaal op een datum die jou het beste uitkomt. Onze deskundige installateurs zorgen ervoor dat alles soepel verloopt, zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met het opladen van je auto thuis. Dus waarom zou je wachten? Neem contact op met een van onze laadpaaladviseurs en ontdek hoe gemakkelijk en betaalbaar het kan zijn om je eigen oplaadpunt voor je elektrische auto aan te leggen.

Van advies tot installatie

We begrijpen dat je mogelijk vragen hebt over de aanvraag en installatie van een Essent laadpaal. Misschien vraag je je af of er veranderingen nodig zijn in je meterkast? Of wat de beste plek is voor jouw laadpaal? Maak je geen zorgen, wij staan voor je klaar om je bij elke stap te helpen. Van persoonlijk advies tot het netjes achterlaten van jouw stoep.

Openbare oplaadpunten elektrische auto navigatiesysteem

Heb je de Essent Laden app al ontdekt? In deze handige app vind je alle openbare oplaadpunten voor je elektrische auto. Gemakkelijk, overzichtelijk en altijd bij de hand. Veel navigatiesystemen van elektrische auto's hebben daarnaast een handige vind-een-laadpaal-functie. Deze slimme functie helpt je niet alleen om het dichtstbijzijnde laadpunt te vinden, maar ook om je reis efficiënt te plannen.

Navigatiesysteem openbare laadpaal

Bovendien hebben veel van deze systemen een functie die je hele route voor je berekent. Inclusief de nodige laadstops. Het systeem kijkt naar de accucapaciteit en de actieradius van je auto, zoekt de optimale route voor je uit en vertelt je waar en hoe vaak je moet opladen. Zo kun je met een gerust hart op weg, wetende dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Wel zien we dat deze functie bij oudere auto's niet altijd even goed werkt.

Download de Essent Laden app voor Apple of Android vandaag nog en ontdek hoe gemakkelijk het is om openbare laadpunten voor je elektrische auto te vinden.

Gratis oplaadpunten elektrische auto

Heb je een abonnement nodig om je elektrische auto op te laden? Vaak wel, maar wist je dat er ook gratis laadpalen beschikbaar zijn? Dat klopt, je leest het goed - gratis. Steeds meer winkels, restaurants en hotels bieden gratis oplaadpunten aan. Het is hun manier om klanten zoals jij te bedanken voor hun bezoek en om duurzaamheid aan te moedigen.

Maar dat is nog niet alles. Soms maakt het opladen van je elektrische auto deel uit van het parkeertarief in een parkeergarage. Je betaalt voor het parkeren, maar het opladen? Dat krijg je er gratis bij. En wat dacht je van supermarkten? Sommige supermarkten bieden ook gratis oplaadpunten aan. Je kunt je boodschappen doen en ondertussen je auto opladen, zonder extra kosten. Door slim te plannen en bewust te laden, kun je zeer voordelig rijden met je elektrische auto.

Snel oplaadpunt elektrische auto

Ben je onderweg met je elektrische auto en merk je dat je batterijpakket leeg dreigt te raken? Geen paniek. Er staan niet alleen gewone laadpalen, maar ook snellaadpalen langs drukke wegen. Vaak dichtbij grote tankstations langs de snelweg. Bij een snellader hoef je niet urenlang te wachten om je reis voort te zetten. Fastned biedt in Nederland en Europa tal van snellaadpunten voor je elektrische auto. Het is een kwestie van stoppen, aansluiten en binnen de kortste keren ben je weer op weg met een volle batterij. Hier zie je de elektrische snellaadpunten voor je auto van Fastned in Nederland en Europa.

Oplaadpunten elektrische auto app

Download de Essent Laden app voor Apple of Android en zie in één oogopslag waar je in Europa met jouw laadpas kunt laden. Inclusief de bijbehorende laadtarieven per laadpaal. Ook vind je een duidelijk overzicht van al je transacties in de app. Zo kun jij zorgeloos op pad.

Veelgestelde vragen over oplaadpunten elektrische auto

Hoe vind ik een oplaadpunt voor mijn elektrische auto?

Gebruik onze handige app! Deze toont alle beschikbare oplaadpunten in je omgeving, inclusief hun status en tarieven. Download de Essent Laden app voor Apple of Android.

Heb ik een speciale stekker nodig om mijn auto op te laden?

Nee, de meeste elektrische auto's gebruiken een standaard type 2-stekker, compatibel met de meeste openbare oplaadpunten.

Is het veilig om mijn elektrische auto thuis op te laden?

Ja, het thuis opladen van je auto is veilig. Zorg wel voor een goedgekeurde thuislader en laat deze installeren door een professional.

Adviesgesprek aanvragen

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden