Meer artikelen over:

Elektrisch rijden

Ben jij een van die ondernemers die overstapt op elektrische auto's? Goed bezig! Een eigen laadpaal heeft veel voordelen. Geen gedoe met zoeken naar openbare laadpalen: jouw auto is altijd klaar om te gaan. Ook is het voor je bezoekers en werknemers uitermate handig. Ontdek hoe je makkelijk een laadpaal aanschaft, hoe je dit verrekent, wat de kosten zijn en of je subsidie terugkrijgt. Laad slim, laad zakelijk.

Zakelijke laadpaal kopen: hier let je op

Let bij het kiezen van jouw zakelijke laadoplossing op deze verschillende factoren. Zo zorg je ervoor dat je de beste laadoplossing kiest voor jouw bedrijf. En rijd je altijd vol energie naar je volgende afspraak.

 1. Vermogen van de paal: er zijn laadpalen met verschillende vermogens. Een hoger vermogen betekent sneller laden, maar ook een hogere prijs.
 2. Soorten modellen: er is een breed assortiment laadpalen. Zo heb je eenvoudige of slimme laadpalen. Die laatste worden vaak met een backoffice systeem aangeboden, waarmee je een bepaald aantal laadpassen toegang geeft of verschillende tarieven kunt vragen.
 3. Aantal laadpalen: heb je veel elektrische auto's in je wagenpark? Dan is het slim om meerdere laadpunten te laten installeren. Denk hierbij ook aan de toekomst. Zorg ervoor dat je makkelijk kunt uitbreiden als dat nodig is.

Assortiment laadpalen bij Essent

Bij Essent maken we het makkelijk. Daarom kies je bij ons uit twee laadpalen: Eve Single S-line of Eve Single Pro-Line. Deze Alfen laadpalen zijn van Nederlandse bodem en van een uitstekende kwaliteit. Laat je adviseren en bekijk welke zakelijke laadoplossing het beste bij jouw bedrijf, situatie en elektrische auto past. We nemen binnen 3 werkdagen contact met je op.

Laadpaal zakelijk kosten

Het hebben van een zakelijke laadpaal brengt verschillende kosten met zich mee:

 1. Aanschafkosten
 2. Installatiekosten
 3. Onderhoudskosten
 4. Energiekosten

Het is belangrijk om al deze kosten in gedachten te houden. Maar vergeet niet: uit de aanschaf van een laadpaal kan je belastingvoordelen halen die de kosten verlagen.

1. Kosten laadpaal zelf

Over het algemeen liggen de kosten van een laadpaal gemiddeld rond de 2000 euro, exclusief installatie. De exacte prijs hangt af van verschillende factoren. Zoals het type, het vermogen en de slimme functies.

2. Laadpaal installatiekosten

De prijs voor het installeren van de laadpaal verschilt per situatie. Bij een eenvoudige installatie betaal je een paar honderd euro. Is er meer werk nodig? Dan kunnen de kosten oplopen. Gemiddeld liggen de montagekosten tussen de 350 en 575 euro exclusief btw. De precieze prijs hangt af van het graaf- en boorwerk, de status van je meterkast en de afstand tussen de laadpaal en meterkast.

3. Onderhoudskosten

Regelmatig onderhoud aan je laadpaal voor een langere levensduur. Het kan je op de lange termijn geld besparen. Want het vermindert de kans op dure reparaties. Gelukkig hebben laadpalen over het algemeen weinig onderhoud nodig. Gemiddeld zijn de onderhoudskosten voor een laadpaal tussen de 50 en 150 euro per jaar. Dit is afhankelijk van het type laadpaal en hoe vaak je deze gebruikt.

4. Energiekosten

Voor het opladen van de elektrische voertuigen betaal je een stroomtarief per kilowattuur (kWh). Gemiddeld betaal je volgens Milieu Centraal rond de € 0,44 per kWh om je auto op te laden aan je eigen laadpaal. Een gemiddelde elektrische auto heeft daarnaast een accucapaciteit van ongeveer 60 kWh. Dit betekent dat als de accu leeg is je 60 kWh nodig hebt om deze op te laden. Stel dat je batterij leeg is en je deze helemaal oplaadt, betaal je dus: € 26,40. (0,44 x 60).

Laadpaal zakelijk verrekenen

Er zijn voor zakelijke rijders verschillende manieren om te laden. Als je investeert in zakelijke laadpunten, wil je natuurlijk de laadkosten makkelijk kunnen verrekenen. Dit geldt zowel voor het laden op het werk als het thuisladen door medewerkers. Gelukkig zijn er slimme systemen die dit eenvoudig maken. Zo hebben veel zakelijke laadpalen geïntegreerde software die elke laadsessie registreren. Hierdoor is het verrekenen van de kosten erg eenvoudig.

Thuisladen met zakelijke laadpassen

Zakelijke gebruikers met een laadpaal thuis kunnen hun elektrische auto opladen aan huis. Voor thuisladen kunnen werknemers gebruikmaken van een laadpas gekoppeld aan de zakelijke laadpaal. De geladen stroom en de gemaakte kosten voor het opladen worden dan direct op de juiste plaats geboekt en gecompenseerd. Ook handig als je werknemer zijn of haar elektrische auto zowel privé als zakelijk gebruikt.

Zakelijke abonnement met backoffice-systeem

Ook bieden sommige aanbieders van zakelijke laadpalen abonnementen met een backoffice-systeem aan. Dit geeft je als werkgever inzicht wie er laadt en wanneer. Ook zie je precies het verbruik en de gemaakte kosten. Geen gedoe meer met bonnetjes of schattingen; alles verloopt digitaal en overzichtelijk. Dus, of je nou een paar laadpalen bij je bedrijf hebt staan of een heel netwerk, met de juiste tools en systemen verreken je de kosten snel en simpel.

Fiscale voordelen en subsidie laadpaal zakelijk

Investeer je in zakelijke laadpalen, dan krijg je een aantal fiscale voordelen en subsidies. Zo kun je als ondernemer profiteren van Milieu investeringsaftrek (MIA). Hiermee kun je tot 45% van de het totale investeringsbedrag aftrekken van de winst. Het mooie is dat dit bovenop je gebruikelijke investeringsaftrek komt. In bepaalde gevallen geldt ook de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor een extra aftrek. Deze regeling is speciaal voor kleine en middelgrote ondernemingen. Check de exacte regels en eisen op de website van de RVO.

In sommige regio's zijn er ook lokale subsidies voor de aanschaf en installatie van laadpunten. Deze subsidiemogelijkheden verschillen per gemeente of provincie en zijn bedoeld om lokaal elektrisch rijden te stimuleren.

Verplichting laadpalen bedrijven

Als ondernemer speel je een belangrijke rol in de transitie naar elektrische mobiliteit. Vanaf 2025 moet je bij elk nieuw of grondig gerenoveerd kantoor of bedrijfsgebouw met meer dan tien parkeerplekken minstens één laadpunt installeren. Ook moet je een aantal parkeerplekken voorbereiden op toekomstige laadpunten. Het is dus slim dat je nu al nadenkt over hoe dit dit gaat doen. Vooruit plannen is niet alleen goed voor het milieu, het biedt ook een extra service aan klanten en werknemers die kiezen voor elektrisch rijden.

Zo vraag je een Essent laadpaal aan

We snappen dat je vragen hebt over de aanvraag en installatie van een Essent laadpaal. Wil je weten of er iets moet gebeuren in je meterkast? Of wat de beste plek is voor jouw laadpaal? Wij helpen je stap voor stap: van persoonlijk advies tot het aanvegen van jouw stoep. We werken samen met de betrouwbare installatiepartner ChargeCars.nl. Gegarandeerd kwaliteit en binnen een halve dag geïnstalleerd.

 1. Adviesgesprek: voer een adviesgesprek met één van onze laadpaaladviseurs en ontvang direct een prijsindicatie.
 2. Gegevens verzamelen: je ontvangt een formulier, vult het in en stuurt dit retour.
 3. Offerte: nadat je foto's hebt aangeleverd van jouw thuissituatie ontvang je een definitieve offerte.
 4. Installatie: wij installeren de laadpaal op een gewenste datum. Je kunt direct laden bij jou thuis.

Zorgeloos laden met een zakelijke laadpaal van Essent

Essent heeft de zakelijke laadoplossing voor jou. Je hebt de zekerheid van een opgeladen auto en geen zorgen dankzij onze service. We begrijpen dat de zoektocht naar de beste laadpaal voor jouw situatie niet altijd makkelijk is. Onze laadpaaladviseurs helpen je graag een keuze te maken die het beste bij jou past. Zo ontzorgen we je van advies tot installatie.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over zakelijke laadpalen

Welke soorten laadpalen zijn er voor zakelijk gebruik?

Er zijn verschillende soorten laadpalen voor zakelijk gebruik, zoals Level 1, Level 2 en DC snelladers. De keuze hangt af van de behoefte aan laadsnelheid en het type voertuigen dat geladen moet worden.

Hoe werkt een laadpaal precies?

Een laadpaal levert elektriciteit aan een elektrisch voertuig (EV) via een laadkabel. Communicatie tussen het voertuig en de laadpaal zorgt ervoor dat laden veilig en op de juiste snelheid gebeurt.

Hoelang duurt het laden van een voertuig bij een zakelijke laadpaal?

De laadtijd hangt af van de capaciteit van de laadpaal, het type auto en de batterijgrootte. Over het algemeen kan een Level 2 laadpaal een auto binnen enkele uren laden, terwijl DC snelladers dit in minder dan een uur kunnen.

Wat kost een zakelijke laadpaal?

De kosten voor de installatie van een zakelijke laadpaal variëren afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de gekozen laadpaal. Daarnaast zijn er operationele kosten zoals stroomverbruik en mogelijk onderhoud.

Wil je meer weten over de kosten? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe regel ik de verrekening van laadkosten bij zakelijke laadpalen?

Verrekening van laadkosten kan automatisch plaatsvinden via een laadpas- of abonnementssysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van backoffice software. Dit maakt het mogelijk om laadsessies te monitoren en de kosten door te berekenen.

Meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.

Meer artikelen over:

Elektrisch rijden