Een cv-ketel gaat over het algemeen zo'n 15 jaar mee. Voorwaarde is wel dat hij al die tijd vakkundig onderhouden wordt. Na die 15 jaar lopen de onderhoudskosten snel op. Het is dan verstandig de cv-ketel te vervangen. Wilt u een nieuwe cv-ketel kopen of huren? Bij Essent bent u aan het goede adres. Hieronder leest u hoe wij u helpen met advies, installatie en onderhoud.


Wat is de beste keuze: een cv-ketel huren of kopen?

Een cv-ketel huren of kopen heeft allebei voordelen. Het grote voordeel van huren is de lage prijs per maand. Kunt u de prijs van een cv-ketel in één keer betalen? Uitgesmeerd over de levensduur van een cv-ketel bent u dan zelfs nog goedkoper uit. Behalve in geld uitgedrukt is er geen verschil tussen een cv-ketel kopen of huren bij Essent. U krijgt in alle gevallen de kwaliteit die u van ons gewend bent.


Cv-ketel huren

Wilt u een cv-ketel huren? U krijgt dan voor een vast bedrag per maand het volgende:

  • de cv-ketel zelf
  • installatie door een daarin gespecialiseerd bedrijf
  • vakkundig periodiek onderhoud
  • afhankelijk van de installateur: reparatie of vervanging van versleten onderdelen, zonder dat u daar extra voor moet betalen.

Cv-ketel kopen

Hebt u besloten om een nieuwe cv-ketel te kopen? Let dan vooral op de volgende punten:

  • Laat de installatie over aan een vakman. Het gaat om uw veiligheid.
  • Laat u goed informeren over de garantie op uw nieuwe cv-ketel. Vergelijk de voorwaarden van verschillende modellen voordat u een cv-ketel kiest.
  • Vraag naar de totaalprijs, dus de prijs van de cv-ketel zelf plus de installatiekosten.
  • Let op de CW-klasse van de nieuwe cv-ketel. CW betekent Comfort Warm Water. Het is een getal van 1 tot en met 6. Een cv-ketel met CW-klasse 1 of 2 is niet geschikt voor het bad, wel voor de keuken. Een cv-ketel van CW-klasse 6 kan gelijktijdig voldoende warm water voor de keuken en de douche leveren.

Hoe weet u welke cv-ketel u moet huren of kopen?

Bij de keuze van een cv-ketel komt nogal wat kijken. Gebruikt u hem alleen voor de keuken, of moet hij ook (gelijktijdig) water voor de douche verwarmen? Wilt u er een zonneboiler op aansluiten? Vraag een gratis adviesgesprek aan. We bespreken graag met u wat in uw situatie de beste cv-ketel is. U krijgt van ons een offerte, zodat u precies weet hoeveel een cv-ketel huren of kopen bij Essent u gaat kosten.


Wie installeert de cv-ketel die u bij Essent koopt of huurt?

Een cv-ketel installeren is vakwerk. In een cv-ketel ontstaan hoge temperaturen en allerlei gassen. Daarom moet de installatie aan strenge veiligheidseisen voldoen. Wij werken uitsluitend samen met bedrijven die de recentste veiligheidseisen door en door kennen. Daarom doet u er verstandig aan de installatie door een van onze partners te laten verrichten. Zij sluiten de cv-ketel die u bij ons huurt of koopt gegarandeerd professioneel voor u aan.


Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud?

Vakkundig onderhoud verlengt de levensduur van uw cv-ketel. Bovendien blijft een goed onderhouden cv-ketel energiezuinig werken. Of u de cv-ketel nu bij ons koopt of huurt, het onderhoud is belangrijk om de kosten laag te houden. Daarom laten wij ook het onderhoud van uw cv-ketel verrichten door gespecialiseerde bedrijven.