Een warmtepomp via Essent 

Lagere gasrekening, hetzelfde comfort

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp is een hele milieuvriendelijke manier om uw huis en het kraanwater te verwarmen. Hoe het werkt? Onze warmtepompen halen warmte uit de (buiten)lucht en maken daar een bruikbare temperatuur van. Het effect is direct zichtbaar op uw energierekening: het gasverbruik gaat drastisch omlaag. Bovendien ontvangt u bij aankoop nu subsidie.

Gasverbruik daalt door Warmtepomp aanschaf

Gasverbruik daalt

Een warmtepomp werkt op stroom en ontlast daarmee de gasgestookte cv-ketel. Het gasverbruik gaat 30 tot 50% omlaag en de CO₂-uitstoot neemt flink af.

Lagere energiekosten door gebruik van een warmtepomp

Lagere energiekosten

De benodigde stroom wordt met een zeer hoog rendement gebruikt. U bespaart daarmee al snel 250 euro per jaar. Het is van belang dat uw woning goed is geïsoleerd.

Warmtepomp is geschikt voor elk huis

Eenvoudige installatie

Onze warmtepompen halen de warmte uit de lucht. Dat maakt de installatie eenvoudiger; er hoeft geen gat in de grond te worden geboord of grote aanpassing aan uw huis te worden gedaan.

Zo werkt het

De elektrische, hybride warmtepompen van Essent werken samen met een cv-ketel op gas, die bijspringt op koude dagen en voor (extra) warm water zorgt. Het comfort blijft dus gelijk, de kosten gaan drastisch omlaag.

Hybride warmtepomp o.b.v. buitenlucht

Hybride warmtepomp o.b.v. buitenlucht

1. Buitenunit die lucht van buiten aanzuigt
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming


Buitenlucht kan via een buitenunit als warmtebron worden gebruikt voor de warmtepomp. De warmtepomp zorgt ervoor dat die warmte gebruikt kan worden voor verwarming.

Hybride warmtepomp o.b.v. ventilatielucht

Hybride warmtepomp o.b.v. ventilatielucht

1. Ventilatielucht van binnen
2. Warmtepomp
3. Cv-ketel
4. Warm water
5. Verwarming 


Heeft u een huis met een mechanische ventilatiebox dan kan ventilatielucht als warmtebron voor een warmtepomp worden gebruikt.

Warmtepomp

Binnen 7 tot 9 jaar terugverdiend

Het verstoken van aardgas heeft een negatief effect op het milieu door de CO₂-uitstoot. Daarnaast worden de effecten van de gaswinning in Groningen steeds duidelijker. De overheid heeft daarom besloten dat in 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij moeten zijn. En biedt daarom subsidie op warmtepompen. Die kan variëren van 1100 tot 1700 euro op de aanschafprijs, afhankelijk van het type apparaat en het vermogen. De prijs van een warmtepomp ligt tussen 3500 en 5000 euro inclusief installatie. Dit is sterk afhankelijk van het type woning, uw cv-ketel en persoonlijke wensen. 

Wilt u meer weten? Vraag dan nu een adviesgesprek aan.

Daarom een warmtepomp via Essent

Essent werkt samen met een landelijk netwerk erkende lokale servicepartners die het advies, de installatie en onderhoud verzorgen.

  • Deskundig totaaladvies
    Samen met u inventariseren we uw wensen en mogelijkheden in een persoonlijk adviesgesprek. En maken een keuze voor een systeem, passend bij uw behoeften.
  • Van A tot Z geregeld
    Mocht er een aanpassing in huis nodig zijn, bijvoorbeeld extra isolatie of vervanging van uw ventilatiebox, dan regelen we dat. U kunt bij ons ook terecht voor periodiek onderhoud.
  • Jarenlange ervaring
    We hebben uitgebreide ervaring en een groot assortiment aan warmtepompen in huis.
144162_SO_Portret_SP.jpg

Uw woning verwarmen met een warmtepomp?

Denk dan goed na over de volgende punten.

De isolatie van uw woning

Goede isolatie is essentieel bij het gebruik van een warmtepomp. Het rendement van de warmtepomp is niet optimaal wanneer de woning niet goed geïsoleerd is. Check daarom de dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en beglazing van uw huis. Woningen van ná 1995 zijn vaak al goed geïsoleerd.

Ruimte voor een buitenunit

Wilt u verwarmen op basis van buitenlucht? Dan werkt de warmtepomp samen met een buitenunit. De buitenunit dient als warmtebron voor het aanzuigen van lucht. Het apparaat kan buiten op de grond, het dak en op de gevel geplaatst worden. Check daarom of u hier plek voor heeft. Wilt u verwarmen met ventilatielucht? Dan heeft u geen buitenunit nodig.

Gebruik van vloerverwarming

Maakt uw woning gebruik van radiatoren, convectoren, lage temperatuur radiatoren en/of vloerverwarming? Dit is van belang voor het rendement van de warmtepomp. Vloerverwarming is het meest geschikt bij gebruik van een warmtepomp. Hulp nodig? Onze adviseurs kijken graag met u mee.

Ruimte voor een hybride warmtepomp

In de meeste gevallen wordt de hybride warmtepomp naast de cv-ketel geplaatst. Het is daarom belangrijk dat u in de buurt van de cv-ketel ruimte heeft voor de warmtepomp. De warmtepomp is ongeveer 60 cm hoog, 30 cm diep en 30 cm breed.


Meer weten over de mogelijkheden in uw huis?

 

Veelgestelde vragen

Een hybride warmtepomp werkt met de meeste cv-ketels. Vaak is het mogelijk om de warmtepomp te koppelen aan uw bestaande cv-ketel. Is de cv-ketel al op leeftijd, dan kunt u overwegen deze direct te vervangen.

Om de warmtepomp zo efficiënt mogelijk te laten werken, moet de woning met relatief lage temperaturen verwarmd kunnen worden. De woning moet dus redelijk geïsoleerd zijn en bij voorkeur een lage-temperatuursysteem (bijvoorbeeld vloerverwarming) hebben.

Om het rendement van een warmtepomp maximaal te benutten is het van belang dat uw huis voldoende is geïsoleerd. Heeft u een huis van vóór 1995 en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie voor uw woning?
Bekijk dan de mogelijkheden van isolatie via Essent.

De installatie van een hybride warmtepomp kan bijna altijd in 1 dag.

Een warmtepomp heeft weinig onderhoud nodig. De cv-ketel heeft wel, ondanks de mindere branduren, onderhoud nodig. Het is dus sowieso goed om het volledige systeem periodiek te laten onderhouden. Dan checkt de monteur ook of de warmtepomp in combinatie met de cv-ketel zo efficiënt mogelijk werkt.