Een warmtepomp via Essent
Het duurzame alternatief

Verwarmen met een warmtepomp

Verwarmen met een warmtepomp wordt steeds aantrekkelijker. De warmtepomp verwarmt je huis en water op een milieuvriendelijke manier. Je gasverbruik daalt, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Je woning wordt duurzamer, energiezuinig én klaar voor de toekomst. Bij aankoop ontvang je nu subsidie.

Lagere energiekosten met een warmtepomp in mijn woning

Besparen op je energierekening

Een warmtepomp werkt op stroom. Je verbruikt tot 60 procent minder gas dan met een cv-ketel. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je energierekening.

Gasverbruik daalt met warmtepomp

Duurzaam verwarmen

Gas wordt steeds duurder en zal op termijn beperkt beschikbaar zijn. Een warmtepomp is dé duurzame verwarmingsoplossing. Een goede investering voor de toekomst!

Warmtepomp : geschikt voor elk huishouden en woning

Begeleiding van A tot Z

We begeleiden je in alle stappen. Van passend advies, naar een soepele installatie binnen één dag, naar hulp met de subsidie aanvraag. Voor service en onderhoud ben je aan het juiste adres.

Doe de Warmtepompcheck

Ontdek binnen een paar minuten of je woning geschikt is en welk type warmtepomp wij je adviseren. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de Warmtepompcheck direct een adviesgesprek aanvragen.

Onze hybride warmtepompen

Via Essent kies je uit de beste hybride warmtepompen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een cv-ketel. In bestaande woningen is dit een ideale oplossing. Een hybride warmtepomp heeft namelijk maar een kleine aanpassing in huis nodig. De warmtepomp zorgt dat je woning warm wordt. De cv-ketel zorgt voor warm water. Op hele koude dagen kan de cv-ketel de warmtepomp ondersteunen. We bieden drie hybride warmtepompen.

Techneco Elga (5KW)

Techneco Elga

Hybride lucht-water warmtepomp
De Techneco Elga werkt samen met je huidige cv-ketel. Deze hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Met de Techneco Elga bespaar je gemiddeld 50 procent op gas. Bij aankoop ontvang je een Honeywell Lyric T6 thermostaat gratis. 


Lees meer over de Techneco Elga

Daikin Altherma (8KW)

Daikin Altherma

Hybride lucht-water warmtepomp met cv-ketel
De Daikin Altherma is een warmtepomp en nieuwe cv-ketel in één. Dit bespaart ruimte én je gasverbruik daalt met gemiddeld 50 tot 60 procent. Bij aankoop kies je uit een gratis Honeywell Lyric T6 thermostaat of de Daikin Online Controller. De Online Controller is een app waarmee je het apparaat eenvoudig bedient.

Lees meer over de Daikin Altherma

Inventum Spaarpomp (1.6KW)

Inventum Spaarpomp

Hybride ventilatielucht warmtepomp
De Inventum Spaarpomp kan geplaatst worden op de plaats van de huidige ventilatiebox. Deze hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en haalt de warmte uit de ventilatielucht. Een buitenunit is niet nodig. Met de Inventum Spaarpomp bespaar je gemiddeld 35 procent op gas.

Lees meer over de Inventum Spaarpomp

Hoe werkt een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

De werking van een warmtepomp is te vergelijken met die van een airco of koelkast, maar dan omgekeerd. In plaats van het koeler maken van lucht, gebruikt een warmtepomp de warmte in de lucht juist om een ruimte te verwarmen. Dit doet de warmtepomp met behulp van een koudemiddel. Simpel gezegd: het koudemiddel haalt de warmte uit de lucht waarna het koudemiddel wordt omgezet in een hogere temperatuur. De warmte van het koudemiddel wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van je woning via de vloerverwarming of radiatoren.

Subsidie warmtepomp

De subsidie op een hybride warmtepomp valt onder de regeling voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp. Het subsidiebedrag ligt meestal tussen de € 1.500 en € 2.000.

Aanvragen subsidie warmtepomp

Is de warmtepomp geplaatst na 1 januari 2016? Dan kun je na de installatie van de warmtepomp subsidie aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 6 maanden na plaatsing door een van onze servicepartners. Onze servicepartners kunnen je helpen bij de subsidieaanvraag.

Subsidie warmtepomp
Lokale servicepartners Essent

Onze lokale servicepartners

Essent werkt samen met gecertificeerde servicepartners. De deskundige monteurs van onze partners zijn echte vakmensen met jarenlange ervaring. Zij zorgen voor persoonlijke service en professionele installatie van de hybride warmtepomp. Samen met onze servicepartners zorgen we voor een heerlijk warme woning. Dankzij de landelijke dekking is er altijd een servicepartner bij jou in de buurt.
Energiewacht Energiewacht Groep Geas Energiewacht Kemkens Volta-Limburg

Meer informatie over de warmtepomp

Dak

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt je woning op een duurzame manier. De warmtepomp gebruikt lucht van buiten, of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt daardoor sterk af.

Meer over energie besparen met de warmtepomp

Warmtepomp energie opwekken

Subsidie warmtepomp

Met een warmtepomp daalt je gasverbruik, en gaat je energierekening naar beneden. Voor deze duurzame verwarmingsoplossing ontvang je subsidie.

Meer over de subsidie op een warmtepomp

Energieakkoord

Het Energieakkoord

In het Energieakkoord zijn afspraken gemaakt over verduurzaming en het besparen van energie. Zo gaat Nederland opwarming van de aarde tegen en zorgen we voor schone energie.

Meer over het energieakkoord

Veelgestelde vragen over de warmtepomp

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Om een adviesgesprek aan te vragen, verwijzen we je eerst graag naar de Warmtepompcheck. Is je woning geschikt? Dan kun je na het invullen van de check direct een adviesgesprek aanvragen. Een van de adviseurs van onze servicepartners neemt dan contact met je op.

Een woning moet voldoen aan een aantal voorwaarden om verwarmd te kunnen worden met een warmtepomp. Het is belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is. Daarnaast is de manier waarop de warmte de woning binnenkomt van belang. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest geschikt. Ben je benieuwd of jouw woning geschikt is voor een hybride warmtepomp? Doe dan de Warmtepompcheck.

Niet elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met de isolatie of het afgiftesysteem.

Als de woning niet goed geïsoleerd is, kan de warmte de woning gemakkelijk verlaten. De warmtepomp verliest dan te veel rendement. Daarnaast is het belangrijk dat het afgiftesysteem geschikt is om samen te werken met een warmtepomp. Vloerverwarming of lagetemperatuurverwarming is het meest ideaal. Dat komt omdat een warmtepomp het water efficiënt kan verwarmen tot ongeveer 45 graden. Dit is lager dan de 60 tot 80 graden die een cv-ketel afgeeft. Met de Warmtepompcheck ontdek je of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. 

Een hybride warmtepomp werkt altijd samen met een cv-ketel. De meeste cv-ketels zijn geschikt om samen te werken met een warmtepomp. Vaak is het mogelijk de warmtepomp te koppelen aan je bestaande cv-ketel. Ga je een warmtepomp kopen? Dan is het goed om na te gaan of je huidige cv-ketel geschikt is. 

De buitenunit van de warmtepomp maakt minimaal geluid. ’s Nachts staat de verwarming vaak op een lagere temperatuur ingesteld. De buitenunit maakt dan minder geluid. Onze installateurs houden rekening met mogelijk geluidsoverlast. Zij plaatsen de buitenunit van de warmtepomp bijvoorbeeld niet onder of naast een slaapkamerraam. Het is mogelijk een geluidswerende kast over de buitenunit te laten plaatsen. Deze kast zorgt voor een afname in geluid. De afname is ongeveer 10 tot 15 decibel. Sommige hybride warmtepompen hebben geen buitenunit nodig. 

Ja, een hybride warmtepomp heeft onderhoud nodig. Dat komt vooral door de samenwerking van de warmtepomp met de cv-ketel. Om te zorgen voor een veilige installatie, is het verstandig om het systeem periodiek te laten onderhouden. De monteur controleert dan ook of de warmtepomp en cv-ketel zo efficiënt mogelijk werken.

De professionele installateurs van onze servicepartners installeren de warmtepomp. In de meeste gevallen is de warmtepomp binnen één dag geïnstalleerd.

Om gebruik te kunnen maken van een warmtepomp is goede woningisolatie nodig. Als de woning niet goed geïsoleerd is, kan de warmte de woning te gemakkelijk verlaten. De warmtepomp krijgt de woning dan niet goed warm en het optimale rendement wordt niet behaald. Met isolatie maak je een goede eerste stap naar een duurzame en energiezuinige woning. Je gaat flink besparen op je stookkosten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van isolatie voor jouw woning? Bekijk dan de mogelijkheden van isolatie via Essent.

De kosten van een warmtepomp lopen erg uiteen. Dit is onder andere afhankelijk van het type warmtepomp. We maken onderscheid tussen een lucht water warmtepomp (luchtwarmtepomp) en een ventilatiewarmtepomp. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van of de warmtepomp samenwerkt met een nieuwe cv-ketel of je huidige cv-ketel. Een warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel noemen we een hybride warmtepomp. Momenteel kun je subsidie aanvragen op de aanschaf van een hybride warmtepomp. Zo is de investering lager, en heb je de warmtepomp sneller terugverdiend. Een warmtepomp zorgt voor een grote afname van je gasverbruik. Dit leidt tot een lagere energierekening. 

We bieden drie typen hybride warmtepompen: de Techneco Elga, de Daikin Altherma en de Inventum Spaarpomp. Met de Warmtepompcheck ontdek je of je woning geschikt is voor een warmtepomp en of één van deze hybride warmtepompen aansluit bij jouw situatie.